Itt csekkold/ellenőrizd a domain neved!

Többen kérdeztetek a domain név ellenőrzéséről. Ha bármilyen ötleted támad, hogy valamilyen domaint lefoglalj, akkor először érdemes felmenni a www.domain.hu oldalra. Itt leellenőrzöd, hogy a .hu -s domain szabad-e, vagyis regisztrálhatod saját magadnak. Ha a “még nincs regisztrálva” feliratot meglátod, akkor az bejegyezhető. Magyar cégnek érdemes .hu- s domaint választani, mert sokkal bizalomgerjesztőbb, mint egy .eu-s vagy .com-os. Például az új webshopod ne .eu legyen, ha a fő célpiac Magyarország. Ha ide kattintasz, akkor láthatod, hogy éppen milyen domaineket regisztrálnak be.

Ha .com -osat akarsz bejegyeztetni, akkor a godaddy.com -ot javaslom, így kicsi az esélye, hogy bárki lenyúlja előled a domaint. Ezután már csak egy tárhely kell, és működőképes weboldalad lehet.

Lejáró domainek
Ide kattintva pedig olyan domaineket láthatsz, amik hamarosan lejárnak, és a tulajdonosai nem hosszabították meg őket. Erről ezt kell tudni: “Törlés előtti parkolásban 60 napig várakoznak a domainek. Ha ezalatt az idő alatt a domain használója valamelyik Regisztrátornál újraregisztráltatja a domaint, akkor az az ő használatába kerül vissza. Új delegálásra kerülhet sor időközben a Domainregisztrációs Szabályzat 6.3 vagy 6.4 pontja alapján. A 61. napon viszont az igénylés lehetősége megnyílik mások előtt is. Időközben többen is megbízhatnak Regisztrátort, hogy ha végül mégis bekövetkezik a törlés, akkor a törlést követően a Regisztrátor vetesse nyilvántartásba igényüket a regisztrációs rendszerben.” /Forrás: Domain.hu

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!