Kezdő vállalkozók támogatása, pályázatok. Új határidők, feltételek

Dátum

Megosztás

Felturbózta idén a kormány a kezdő vállalkozóknak szóló pályázatok keretösszegét, és ha az átlagot nézzük, akkor 4-5 millió forintra pályázhatnak az induló vállalkozók fejenként. Mind a 30 év alatti, mind a 30 év felettiek is találnak finanszírozási lehetőséget. Miért ne élnénk vele? Természetesen jó körüljárni a témát, és átszámolni. Nézzük, mire lehet pályázni!

Két kiemelt pályázat van most, aminél összességében több milliárd forintra lehet pályázni. 2022-ig 8000 induló vállalkozást segíthetnek ezek a pályázatok. Továbbá érdemes figyelni a helyi önkormányzatok által meghirdetett pályázatokat is. Például Budapesten 6 havi minimálbér összegét fizetik ki vissza nem térítendő támogatásként, ha valaki vállalkozó lesz. Érdeklődj a munkaügyi hivatalnál!

Figyelem! A vállalkozásodat ne a pályázatokra építsd! Számíthatsz folyósítási késésekre, vagy olyan szabályokra, ami meg fogja nehezíteni a vállalkozásod működtetését. Legyél résen! Most a legfrissebb pályázatokat láthatod, amik indultak. 

+Tipp, és erre figyelj még

Az adott pályázatra kattints rá és olvasd el az elejétől a végéig a Felhívást!

A jó üzleti ötlet megvan? Vegyél még hozzá tippeket, ötleteket a Minner 200 vállalkozási ötletéből! A legfrissebb 2020-as vállalkozási ötletek itt vannak! Majd olvasd el őket miután ezt a cikket végigolvastad, kattints ide!

GINOP pályázatok 2019 / 2020, határidő, feltételek

Figyelem! 2020-ban várhatóan februárban lesz újra elérhető és újra beadható!

  • Az alábbi pályázatok 2019. szeptember 1-jével indulnak, de elő feltétele a: GINOP 5.1.9.–17 Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése képzés elvégzése és mentorálás program keretében elfogadott üzleti terv elkészítése. Ezt a programot eredményesen elvégző, vállalkozásukat megalapító fiatalok/álláskeresők nyújthatnak be az induló költségekre, vissza nem térítendő támogatásra kérelmet. Sajnos ezt a képzési programot most felfüggesztették, de várhatóan hamarosan újraindul, amivel még éppen beleférhetsz a szeptember 1-től kiírt alábbi támogatásokba, pályázatokba.
  • Itt olvashatod erről a beszámolót, Minner olvasó, aki igényelte: A 4,5 millió forintos GINOP kezdő vállalkozók pályázat a gyakorlatban. Beszámoló
  • Ha nincs meg a vállalkozási ötleted, vagy szeretnél még egyedibbet, akkor ne felejtsd majd el a Minner.hu -t, mert 200 vállalkozási ötlet található rajta! (Vállalkozási ötlet rovat)

Vállalkozás indítás előtt állsz? Ebben az átfogó cikkben átfogó képet a vállalkozás indítás lépéseiről, egyéni vállalkozás indítás lépésről-lépésre + rengeteg példa:

Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása -GINOP-5.1.10-18

Figyelem! 2020-ban várhatóan februárban lesz újra elérhető és újra beadható!

Ez a pályázat 30 év feletti álláskeresők vállalkozóvá válását támogatja. Összegben: minimum 3 millió forint – maximum 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat a pályázó. El kell végezni egy képzést is, majd az üzleti tervre adják a pénzt. 50%-os előleg felvehető a vállalkozás (támogatott projekt) indulásakor. Figyelem, a pályázat feltétele, hogy a GINOP-5.1.9-17 programban részt kell venni.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 13,35 milliárd Ft.

A felhívás keretében a Magyar Államkincstár nyújt egyszerűsített költség-elszámolási mód alkalmazásával támogatást azon 30 év feletti álláskeresők vállalkozásindítási tevékenységéhez, akik a GINOP-5.1.9-17 felhívás keretében a vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatban felkészítésben részesülnek és jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek.

A kiemelt projekt kedvezményezettje által az egyes újonnan megalapított vállalkozások részére továbbadott támogatás összege 4 573 800 Ft lehet. A támogatás az önfoglalkoztatás, továbbá a vállalkozásban foglalkoztatott munkavállalók személyi jellegű ráfordítására, valamint ennek 40%-ának mértékéig a vállalkozás indításához szükséges egyéb tevékenységek finanszírozására, eszközbeszerzésre, információs technológiai fejlesztésre, bérleti díjra, marketing és kommunikációs tevékenységre használható fel egyszerűsített költségelszámolás keretében.

A kiemelt projekt sikeres megvalósulása esetében több mint 2600, 30 év feletti álláskereső által újonnan alapított vállalkozás indításához és első éves működéséhez nyújt támogatást.
Figyelem, ez a pályázat várhatóan 2019. szeptember 1-től lesz elérhető. 

Ehhez linkek:

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása – GINOP-5.2.7-18

Figyelem! 2020-ban várhatóan februárban lesz újra elérhető és újra beadható!

A felhívás keretében a Magyar Államkincstár nyújt egyszerűsített költség-elszámolási mód alkalmazásával támogatást azon 18-30 év közötti fiatalok vállalkozásindítási tevékenységéhez, akik a GINOP-5.1.9-17 felhívás keretében a vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatban felkészítésben részesülnek és jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek.

A kiemelt projekt kedvezményezettje által az egyes újonnan megalapított vállalkozások részére továbbadott támogatás összege 4 573 800 Ft lehet. A támogatás az önfoglalkoztatás, továbbá a vállalkozásban foglalkoztatott munkavállalók személyi jellegű ráfordítására, valamint ennek 40%-ának mértékéig a vállalkozás indításához szükséges egyéb tevékenységek finanszírozására, eszközbeszerzésre, információs technológiai fejlesztésre, bérleti díjra, marketing és kommunikációs tevékenységre használható fel egyszerűsített költségelszámolás keretében.

A kiemelt projekt sikeres megvalósulása esetében több mint 5200, fiatal által újonnan alapított vállalkozás indításához és első éves működéséhez nyújt támogatást. Figyelem, ez a pályázat várhatóan 2019. szeptember 1-től lesz elérhető. 

6 havi bértámogatás vállalkozás indításánál

Érdemes érdeklődni a helyi munkaügyi hivatalnál is (önkormányzat által kiírt támogatás). Én Budapesten találtam egy olyan pályázatot, ami 6 hónapig a minimálbér összegéig vissza nem térítendő támogatást nyújt. Tehát nagyjából a béred megtámogatják.

Akik igényelhetik: 
Nyilvántartott álláskereső vagy rehabilitációs járadékban vagy rehabilitációs ellátásban részesül, és aki munkaviszonyon kívüli tevékenységgel gondoskodik önmaga foglalkoztatásáról az alábbi formák valamelyikében:
a. egyéni vállalkozás keretében,
b. új induló társas vállalkozás keretében, a gazdasági társaság tevékenységében személyesen közreműködő tagjaként (társasági szerződés rendelkezése vagy a többi taggal való külön megállapodás alapján),
c. már működő társas vállalkozáshoz való csatlakozással, a társaság tevékenységében személyesen közreműködő tagként

Itt egy jó leírás ezzel kapcsolatban, egy induló vállalkozó leírta, mit csinált: Kezdő vállalkozók 6 havi bértámogatása a gyakorlatban. Beszámoló

Kell egy jó üzleti ötlet? Vagy tovább tökéletesítenéd a meglévőt?

A Minner.hu -n több mint 200 üzleti ötlet található, amiből inspirálódni tudsz. Új piaci trendeket, megoldásokat, speciális üzleti modelleket ismerhetsz meg, amiket bele tudsz építeni a saját, induló vállalkozásodba. Az oldal menüjében is megtalálod a Vállalkozás ötlet rovatot, vagy kattints ide!. Továbbá ajánlom figyelmedbe a Vállalkozás rovatot, ahol sok tippet kapsz a céged működtetéséhez. A MinnerAkadémia oldalon pedig online videós képzések által tudod elérni, hogy még sikeresebb legyél.

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!