KezdőlapVállalkozásKipécézték a magyarokat? Egyre több céges Facebook oldalt és hirdetési fiókot törnek...

Kipécézték a magyarokat? Egyre több céges Facebook oldalt és hirdetési fiókot törnek fel a hackerek, csalók

-

Figyelj! Mert feltörhetik a Facebook profilod, hirdetési fiókod, céges oldaladat, és már csak akkor veszed észre, mikor pár százezer forinttal megrövidítettek. Sajnos egyre több Facebook csoportban, blogbejegyzésben olvasni horror sztorikat arról, hogy csalók veszik át a hatalmat céges FB oldalak felett, sőt, még hirdetési fiókokat is feltörnek, és rajtuk keresztül hirdetnek. Figyelj oda! Pontokba szedtem, hogy….

3 dolog, amiért ne adj admin jogot boldog-boldogtalannak a céges Facebook oldala(i)dhoz

A legnagyobb probléma az, hogy akiket hozzáadsz a FB oldaladhoz, nekik nem kötheted ki, hogy héé, használj két lépcsős belépést, vagy védd a profilod, biztosan biztonságos a jelszavad???!!! Így bizony jól át kell gondolni, kinek milyen hozzáférést adsz. Sajnos elég nehéz bíróságra vinni az ügyet, ha valami történne, illetve visszaszerezni a FB-tól is elég körülményes. Nézzük is mi történhet:

  1. Tételezzük fel, adminisztrátori jogot adtál céges Facebook oldaladhoz valakinek (alkalmazott, ismerős…). Ha feltörik az ő Facebook profilját, akkor rajta keresztül hozzáférnek a céges oldalhoz és már át is vették a hatalmat felette. Ha hirdetési fiókhoz is van hozzáférése akkor szintén van félni valód. De alapból egy jól felhúzott FB oldalt elég rossz érzés elveszíteni.
  2. Az alkalmazott, ismerős él vissza a helyzettel. Erről már írtam cikket is. Sajnos megeshet ez is, hogy egy dühös alkalmazott miatt bukod a FB oldalad. Kirúgták a munkavállalót, majd ezután ő kisajátította a cég Facebook oldalát. Érdekes és tanulságos sztori
  3. Feltörik, és reklámoznak a nevedben. Ez a legrosszabb eset. Bár a hirdetési fiók külön van a FB oldalaidtól, ahhoz is sokan adnak hozzáférést másnak, és bizony nem tudod kontrollálni a másik FB beállításait sem. Így érdemes a limiteket jól beállítani a banki oldalon is.

Óvintézkedések, amiket érdemes megtenned Facebookon:

  • Saját profilodnál állíts be kétfaktoros belépést: FB>>> beállítások >>> biztonság és bejelentkezés
    Én azt választottam, hogy sms-t kapok a telefonomra, de van másik mód is, ha az se menne. Ha véletlenül más akarna belépni arról értesítést kapok.
    Képernyőfelvétel (590)
  • Állíts be limiteket a bankkártyás vásárlásnál, ha a hirdetési fiókodat is aktívan használod, sőt, a FB-nál is állíts be limitet. Érdemes ezért naponta ellenőrizni.
  • Bár most ellent fogok mondani egy picit magamnak, de: akiben a legjobban bízol, annak adj még admin hozzáférést, nem mindig jó, ha egy ember egy oldal tulajdonosa, vagy adminja. Sokkal biztonságosabb, ha kettő van. Minden további embernek csak maximum szerkesztői hozzáférést adj.

Ehhez kapcsolódó tartalom: 

(x) Milyen Facebook marketinget csinálj? Szeretnél napi 1-2 000 forintból működőképes marketinget? Akkor vedd meg a Minner marketingoktatását. >>> Így marketingeld a céged, terméked

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek