Kreatív módon növeli profitját a legnagyobb közösségi háló

Profit növekedést érhetsz el olyan apróságokkal is már, mint hogy a weboldalad egyik elemét áthelyezed egyik helyről a másikra. A vevőt, a felhasználót irányítani is tudod. Így az egyes módosításokkal akár több százalékkal is megnövelheted a bevételed. Erre hoztunk is egy példát. A Facebook folyamatosan változtatja a hirdetés feladásnál az egyes típusok sorrendjét, persze ez egyrészt betudható a fejlesztéseknek is. Véleményem szerint azt is letesztelték, mikor mennyien kattintanak a sorrend megváltoztatásánál.

Az alábbi képen látható, hogy a Kattintások weboldalra opciót felülre tették, mivel ez jelent kattintásonként nagyobb profitot a Facebooknak (tapasztalataink szerint). Ezzel a döntéssel akár pár tized százalék profit növekedést is elérhetnek, ami dollárban már nem is tűnik kevésnek. Ezt könnyen le is tudták tesztelni pár felhasználónál, és máris alkalmazták mindenkinél.

facebook_cel_trukk

Tehát tanulhatunk a nagyoktól. A weboldalainkon teszteljük le, hogy ha egy elemet máshová teszünk, milyen eredményt hoz. Persze nem mindenkit lehet befolyásolni, de a sok kicsi sokra megy.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!