KezdőlapGazdaság és üzletLecsitult a Pokemon Go láz. Azt hitted, már egy kanyit se keresnek...

Lecsitult a Pokemon Go láz. Azt hitted, már egy kanyit se keresnek most a készítői? Kattints és kiderül mennyit!

-

A nyáron a Pokemon Go berobbant a piacra. Az applikáció miután elérhetővé vált itthon is, már nem lehett úgy Facebookozni, vagy híreket olvasni, hogy legalább egy Pokemon Go cikkbe bele ne fusson az ember. Olyan népszerű lett az app, hogy már minden 4. mobil vagy tablet használó letöltötte az applikációt legalább egyszer. Természetesen nem mindenkiből lesz aktív használó. De nézzük a többi számot, jöjjön most mennyi az annyi.

Pokemon Go statisztikák, tények:

 • volt olyan nap, hogy 16 millióan töltötték le az applikációt
 • most napi 700 000-en töltik le átlagban
 • 550 millióan töltötték le eddig a játékot
 • jelenleg napi 2 millió dollár bevétele van a fejlesztőknek az applikáción belüli vásárlásokból
 • természetesen a csúcson több volt a napi bevétele, összesen eddig 550 millió dollárt költöttek a felhasználók az applikáción belül.
 • minden 4. mobil vagy tablet használó már letölötte az appot.

A nagy hype után is fennmaradt az érdeklődés, a média persze már új témát keresett, ezért nem hallani róla. Az ügyeskedő vállalkozók, akik a Pokemon Go-n (arra épülve, pl. Poke térkép) próbálták felhúzni a bizniszüket, sajnos el is tűntek azóta. A Pokemon Go-ból több magyar is hasznot akar húzni. Ezt figyeld!

Ebből mit tanulhatsz?

 1. A média segített a Pokemon Go-nak, hogy most napi 2 millió dollár bevétele legyen. Bármelyik appfejlesztő megirigyelné ezt az összeget. Sőt napi 700 000-en töltik le még nap mint nap, az is szép szám.
 2. A nagy hype-ot maximum az elején tudod megfogni (Pokemon Go taxi is eltűnt, pedig még a média is írt róla).:
  A Pokemon Go-ból több magyar is hasznot akar húzni. Ezt figyeld!
 3. Ne becsülj le egy appot attól, hogy már nem írnak róla a médiában.
 4. Ne ülj fel a mohóság hullámvasútjára a tőzsdén. Hiába ment a részvény több %-ot, néha megéri a parkett széléről nézni. Ebben a cikkben leírtam, hogy túl kockázatos volt venni a részvényből. Hol tudsz venni Pokemon, vagyis Nintendo részvényt? Főleg azért is, mert a Nintentodnak magának kevés belőle a bevétele, nem ő az app fejlesztő, az applikáció tulajdonosa.Szeretnéd begyakorolni, megtanulni a tőzsdei kereskedést? Akkor kattints ide, és töltsd le a belinkelt ebookot, melyből már kellő rálátásod lesz a tőzsdére!A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja.

Fotó: Flickr
Forrás: Newzoo

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek