szombat, január 16, 2021

Lecsitult a Pokemon Go láz. Azt hitted, már egy kanyit se keresnek most a készítői? Kattints és kiderül mennyit!

A nyáron a Pokemon Go berobbant a piacra. Az applikáció miután elérhetővé vált itthon is, már nem lehett úgy Facebookozni, vagy híreket olvasni, hogy legalább egy Pokemon Go cikkbe bele ne fusson az ember. Olyan népszerű lett az app, hogy már minden 4. mobil vagy tablet használó letöltötte az applikációt legalább egyszer. Természetesen nem mindenkiből lesz aktív használó. De nézzük a többi számot, jöjjön most mennyi az annyi.

Pokemon Go statisztikák, tények:

 • volt olyan nap, hogy 16 millióan töltötték le az applikációt
 • most napi 700 000-en töltik le átlagban
 • 550 millióan töltötték le eddig a játékot
 • jelenleg napi 2 millió dollár bevétele van a fejlesztőknek az applikáción belüli vásárlásokból
 • természetesen a csúcson több volt a napi bevétele, összesen eddig 550 millió dollárt költöttek a felhasználók az applikáción belül.
 • minden 4. mobil vagy tablet használó már letölötte az appot.

A nagy hype után is fennmaradt az érdeklődés, a média persze már új témát keresett, ezért nem hallani róla. Az ügyeskedő vállalkozók, akik a Pokemon Go-n (arra épülve, pl. Poke térkép) próbálták felhúzni a bizniszüket, sajnos el is tűntek azóta. A Pokemon Go-ból több magyar is hasznot akar húzni. Ezt figyeld!

Ebből mit tanulhatsz?

 1. A média segített a Pokemon Go-nak, hogy most napi 2 millió dollár bevétele legyen. Bármelyik appfejlesztő megirigyelné ezt az összeget. Sőt napi 700 000-en töltik le még nap mint nap, az is szép szám.
 2. A nagy hype-ot maximum az elején tudod megfogni (Pokemon Go taxi is eltűnt, pedig még a média is írt róla).:
  A Pokemon Go-ból több magyar is hasznot akar húzni. Ezt figyeld!
 3. Ne becsülj le egy appot attól, hogy már nem írnak róla a médiában.
 4. Ne ülj fel a mohóság hullámvasútjára a tőzsdén. Hiába ment a részvény több %-ot, néha megéri a parkett széléről nézni. Ebben a cikkben leírtam, hogy túl kockázatos volt venni a részvényből. Hol tudsz venni Pokemon, vagyis Nintendo részvényt? Főleg azért is, mert a Nintentodnak magának kevés belőle a bevétele, nem ő az app fejlesztő, az applikáció tulajdonosa.Szeretnéd begyakorolni, megtanulni a tőzsdei kereskedést? Akkor kattints ide, és töltsd le a belinkelt ebookot, melyből már kellő rálátásod lesz a tőzsdére!A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja.

Fotó: Flickr
Forrás: Newzoo

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek