Kezdőlap Vállalkozás Lehet, hogy eddig rosszul fogtál neki egy vállalkozás elindításához!

Lehet, hogy eddig rosszul fogtál neki egy vállalkozás elindításához!

-

Remélem olvastad azt a cikkemet, amiben leírtam azt, hogy: Így szerezz magadnak biztos állást (kb.) egy évre előre úgy, hogy még extra profitod is lesz. Az a cikk jó alap lehet arra, hogy miért keress magadnak kockázati tőkést, így teremtve magadnak egy állást. Viszont most másik oldalról közelítem meg a dolgot.

Több olyan vállalkozás ötlet is van, akár a Minneren, akár a te fejedbe, ami egy már meglévő vállalkozás termékpalettáját, szolgáltatását ki tudja egészíteni, meg tudja növelni. Miért is indítanál azért új vállalkozást, ha egy már működőhöz be tudsz kapcsolódni. Nem kell cégépítéssel bajlódnod, sőt később külön tudod választani akár a szolgáltatást is, indulásként tehát ugródeszka lehet. Az már persze részletkérdés, hogy miként tudod meggyőzni az adott vállalkozást, hogy bővítsék ki rád a palettájukat, és persze a pénz is kérdés. De gondolj csak bele, ezt alvállalkozói szerződéssel meg lehet oldani az elején, később pedig lehet üzlettársként folytatjátok.

Szóval nézd végig a Minner vállalkozás ötleteit, illetve a te saját ötleteidet, gondolkodj rajta, hogy melyik közeli ismerődnek van olyan cége, ahol lehetne ezt hasznosítani. Nekik is jó, mert nem kell új embert  felvenniük, te alvállalkozóként tudod ezt csinálni, és mégis többet tudnak adni a vevőiknek. Egy próbát megér?! Attól ne félj, hogy adott cég majd el akarja lopni az ötletedet, mert szükségük van rád. És tudod, egy ötlet önmagban semmi. Természetesen nehéz dolgod lesz, mert nem mindenki enged be csak úgy valaki a saját cégébe. De ki mondta, hogy vállalkozni könnyű.

Legyen ez egy ötletmorzsa most, a hétvégén gondolkozok azon, melyik ötletemhez milyen cégekhez lehet menni, és frissítem ezt a bejegyzést.

Fotó: Michael Prados/Flickr

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek