Levél minden Minner olvasónak

Kedves Olvasóm!

Örülök, hogy követed a Minnert! Azért írom most ezeket a sorokat, mert szeretném, hogy teljesen tudd mi ez az oldal, mi a Minner.hu.

4 évvel ezelőtt decemberben jött a Minner ötlete. Vagyis még csak az első felvillanás, mert utána 3 hónapot kellett várni, amíg teljesen elindult (2014. február 25.). No igen, én is tologattam. Első félévben főleg tőzsde cikkek voltak rajta, illetve egyre több gazdasági és üzleti cikk. Majd 2015. márciusában elkezdtem írni a vállalkozás ötleteket, ami végül új irányba terelte a Minner.hu -t. Miért írom?

“A Minnert azért indítottam el, mert egy olyan üzleti blogot akartam, amit én is szívesen olvasnék. Olyat, ami a cikkeken keresztül átadja azt a megmagyarázhatatlan vállalkozói, startupos életérzést, amit én is éreztem a külföldi lapok, médiaoldalak olvasásánál. Vagy amikor hallottam valahol a startupos történeteket, vagy olvastam róla a könyvekben. Ha régóta olvasod az oldalt, akkor tudod mire gondolok. Egy olyan brandet, online magazint akartam alkotni, amiről ha baráti, vagy bármilyen társaságban beszélnek, azonnal valami trendi dolog jusson eszükbe. Sőt, na ezen nevetni fogsz, egy olyat, aminek a logóját rátesszük egy párnára, akkor az odafér egy startup, vagy IT cég, vagy bármilyen vállalkozásnál a kanapéra a Youtube, Facebook, Google párnák mellé, vagy matricaként ott fityeg egy startupper laptopján. Továbbá átadni a motiváltságomat, lelkesedésemet.” – Mándó Milán

Röviden ennyi, és most pontokba szedem, hogy mit is kell tudnod az oldalról:

 • Napi 1-3 új üzleti témájú cikk jelenik meg a Minneren. Továbbá nagyon aktív a Facebook oldal is. Naponta átlagosan 7-8 ezren olvassátok a cikkeket.
 • Miért olvasnak az emberek? A visszajelzések szerint azért, mert lelkesen és következetesen csinálom a Minnert. Cikkeim motiválják őket, rámutatnak arra, hogy csak tényleg csinálni kell. Tippeket, gyakorlatias ötleteket adok, és mindezt szórakoztatóan.
 • Aktív Facebook oldal: Már 27 000 követő előtt osztok meg a Minnerhez kapcsolódó üzleti tartalmakat. Kövess te is! 
 • 150-nél több vállalkozás ötlet és 10-nél több startup ötlet található az oldalon. Ezeket főleg azért írom, hogy inspiráljalak téged a vállalkozás indításra, és továbbgondold a leírt ötleteket. Külön tartalmat is készítettem, hogy használd az ötleteket: Így használd a Minner vállalkozás ötleteit
 • Megvalósította már valaki valamelyik vállalkozás ötletet?
  Igen! Csak azzal nem akarom elvenni senki kedvét, hogy leírom. Tudjátok, mindenki máshogy valósítja meg az ötleteket, és ismerlek titeket, hogyha látnátok, hogy valaki már elkezdte, akkor nem vágnátok bele.
 • A tőzsde rovatban könnyen emészthető tőzsdei cikkeket olvashatsz. Úgy írom a cikkeket, hogy tanulj is az elemzésekből, tartalmakból, ha mégsem használnád fel őket.
 • Minden hétfőn kerül kiküldésre a Minner hírlevél. Ebben 5 üzleti, gazdasági hír összefoglalóját olvashatod (nem csak Minner tartalmak). Ha még nem iratkoztál fel, ide kattintva megteheted.
 • Üzenet a Minnernek – Szeretik az olvasóim, hogy bármivel kapcsolatban rám írhatnak (főleg a Minner Facebook chatjén keresztül). Ezt már többen megtették (napi 1-3 új üzenetet kapok), te is bátran írj rám! Ehhez kapcsolódó tartalom: Ismerőseid nem hallgatnak meg a vállalkozás ötleteddel kapcsolatban? Vagy nincs kinek elmondani?
 • 1-3 havonta szervezek Minner olvasói találkozót, előadásokat, amiről a Facebookon is értesülhetsz. A menüben van külön események fül.
 • Cikksorozatok: A nagyobb lélegzetvételű tartalmakat külön cikksorozatokba teszem. Ezeknek a gyűjteményét itt éred el: Cikksorozatok (menüben is bent van)
 • “Hé ez a Minner mindenhez ért?”: Megfogalmazódott már ez benned? Itt van temérdek cikk, vállalkozás ötlet…. Akkor hogy is van ez? Kérdezheted magadban, ki ez a Mándó Milán, aki itt csinálja a Minner.hu -t, hogy érthet mindenhez? Dehogyis értek. Egyszerűen kutatok, kérdezek, amihez nem értek, bevonok külsős embert. És ha tudnád, mennyi mindenről nem írok, amihez nem értek. Tudnod kell, hogy az emberek szeretnek segíteni, de még mennyire. Továbbá 10 éve tőzsdézek, és annyira belemélyedtem a vállalkozások (részvénytársaságok) különböző üzleti modelljeibe, marketing stratégiáiba, hogy csak úgy ragadt rám az információ.
  Értelemszerűen, ami a minneren van, ahhoz sokat kutattam, olvastam…. Ami pedig nincs az oldalon (ami szerintem a többség), ahhoz brutálul hülye vagyok. Ugye, ami nincs, arról nehéz is véleményt írni.  Köszi, hogy olvasol!
 • Tudom mire gondolsz!
  Mit hablatyol nekem a légkondis irodából/szobából ez a blogger. Lehet, hogy több területen dolgoztam már, mint te. Nem csak irodában…. Családi vállalkozásunkban többször is végeztem fizikai (kétkezi) munkát is, pl. csemetekertben (akácfa ültetés, válogatás, “csomagolás”), de zsákoltam és tisztítottam már fenyőtobozt (nem is gondolnád mekkora biznisz), voltam pultos is (besegítettem). Így megtapasztaltam elég sok területet az irodán kívül is, és többet fel se soroltam, mert lehet, hogy megdöbbennél 😛
 • Újdonság 2018 
  • Megszerveztem az első Befektetőkereső showt!!! >>> Befektetőkereső show by Minner S1E1
  • Elindult a MinnerInstant: A Minner főoldalán találod, ahová rövid posztokat, statisztikákat, tippeket és érdekességeket teszek fel. Ezt akkor érdemes olvasni, mikor csak 5 perced van, és szeretnéd elütni az időt. Akár Minner belső hírfolyamnak is hívhatjuk. >>> https://minner.hu/instant
  • Zárt csoport: A Minner Extra nevű Facebook csoportba bárkit várok, aki szeretne még jobban beletartozni a Minner közösségbe és még extra tartalmakat is készítek oda.
 • Miből van a bevételem?
  Többször, többen is kérdeztétek már. Szögezzük le, én ebből élek, ez a főállásom, vagyis a Minner egy eszköz hozzá:

  • Egyrészt a szponzorált cikkekből. Ez, ami közvetlen Minnerből származó bevétel.
  • Másrészt több cégnek készítek online kampány terveket
  • Továbbá tanácsadói óráim is vannak, többen igénybe vették már.
  • Elindítottam a www.minnerakademia.hu oldalt. Már több mint 1000 tanítvány található van.
  • Láthatod, hogy az oldal részben egy dobbantó a többi szolgáltatásom értékesítésére. Jó alapot ad.
 • Érdemes elolvasnod: Így lettem sikeres blogger, és építettem köré egy vállalkozást – A Minner-sztori – [Esettanulmány)
 • Tervek. Mi lesz még? (rövid távon 1-2 éven belül)
  Igen, tervek vannak, nem is kevés:

  • vállalkozói tudástár, vállalkozó wiki oldal elindítása a Minneren belül
  • alkalmazott felvétele
  • kijavítani a helyesírási hibákat, elírásokat a cikkekben 😛 – Igen megvalósult! Van korrektúrázóm!
  • több ingyenes rendezvény szervezése – Pipa! Megvalósult!
  • elérni, hogy napi 3 cikk fixen kikerüljön mindennap az oldalra – Rájöttem felesleges 3, legyen napi átlag 1-2.
  • podcastok elindítása (interjúk, egyéb anyagok, érdekességek hangfelvételének elkészítése). – elindult
  • …. és még sorolhatnám, lesznek újdonságok, látni fogod (nem mindent írok le 🙂 )!!!
 • Blog? Portál? Mi ez?
  Bár jelenleg egyedül írom, vannak segítőim, főleg ismerőseim segítenek be egy-egy projektbe. Mivel ennyi minden kapcsolódik az oldalhoz, a rendezvényektől elkezdve egyéb dolgok, így az oldal már túlmutat egy átlagos blogon. Valahol a blog és a portál között van.
 • És már bizony elindultak a média szerepléseim is: Itt gyűjtöm, hogy TV-ben, rádióban, nagyobb portálokon mikor szerepelek, vagy a Minner >>> Minner a médiában

Köszönöm, hogy olvasol! Ígérem, egyre több inspiráló tartalmat készítek! Nézz fel minél többször az oldalra!

Üdvözlettel:

Mándó Milán
A minner.hu bloggere, tulajdonosa

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ipari ingatlanok, ipari telkek, pörög az ingatlan piac ezen a területen.

Úgy beindult a magyarországi e-kereskedelem, hogy elfogynak a raktáraknak való telkek – HVG
Soha nem látott mértékben nőtt a kereslet a jó helyen lévő, nagy ipari telkek iránt – írta az Mfor.hu. A jelenségnek egyértelműen a koronavírus-járvány alatti e-kereskedelem gyors felfutása az oka. A portál azt is írja, hogy a telekárak a járvány másfél éve alatt legalább 20-40 százalékkal nőttek, és ma már nemcsak a raktárakat, csarnokokat fejlesztők, hanem a végfelhasználók is a vevők között vannak.
A lap megszólaltatta VLK Cresa befektetési igazgatóját, Takács Pétert, aki azt mondta, hogy

egyre több hazai és külföldi ingatlanfejlesztő szeretne pozíciót fogni, vagyis olyan területet vásárolni, ahol aztán logisztikai központot, gyártócsarnokot, raktárt hoz létre, és bérbe adja azt.

Emlékszel mit írtam arról, hogy mi történne, hogyha az Amazon bejönne Magyarországra? Pont az ilyen telkek, logisztikai központok felértékelődéséről írtam. Nos ez most a 2020-as e-kereskedelmi boom miatt pörgött fel jobban, mintha az Amazon jött volna. Olvasd el azt a cikket is! 

MinnerInstant

Az IoT (Internet of Things) világában elég maradinak tűnhet ez a tipp, de mindenképp próbáld ki! Legyen szó egy széljegyzetről, egy meeting „jegyzőkönyvéről”, vagy akár brainstromingról, a papírra leírt jegyzetek nem csak a memorizálásban segítenek, hanem a feldolgozásban is. Míg gépi jegyzetelésnél szóról szóra követjük az elhangzottakat, papírra történő jegyzeteléskor szelektálunk, a lényeget írjuk le, az összefüggéseket (később is) jobban átlátjuk és értelmezzük. Nem beszélve arról a pozitív hatásról, hogy a memóriánkat is fitten tartja, így aki gyakran ír kézzel, akár a demencia kialakulásának esélyét is nagymértékben csökkentheti. További jegyzetelős tippeket itt olvashatsz.

MinnerInstant

Amennyiben a weboldalad már rendelkezik titkosítással, válassz egy másik küldetést a minner.hu/kuldetes oldalról!

Mit jelent ez a tanúsítvány, és miért van rá szükség?

SSL (Secure Sockets Layer): egy olyan eszköz, amely azért felel, hogy titkosított és biztonságos csatorna jöjjön létre a kliens és a szerver között. Ez akkor igazán fontos, amikor bizalmas információkat kezelsz (nevek, címek, bankkártyaadatok, stb.), de a Google keresője is előrébb sorolja a tanúsítvánnyal rendelkező weboldalakat.

Sőt már a böngészők többsége figyelmeztet rá, ha SSL nélküli oldallal találkozik, hogy NEM BIZTONSÁGOS az oldal.

Bizonyára nem örülne neki a vásárlód és te sem, ha adatvédelmi szivárgás történne, ezzel akár a bizniszed sikerét is kockáztathatod. Ezért ma már alapelvárás, hogy rendelkezz SSL tanúsítvánnyal. Ha egy weboldal titkosított, a http:// url kiegészül, így https:// lesz a tanúsítvány megszerzése után, így könnyen ellenőrizhető bárki által. Hogyan tudod megszerezni? Mindenképp a tárhelyszolgáltatódnál érdeklődj! Mivel valószínűleg nem te leszel az első ezzel a kéréssel, nagy eséllyel meg tudják oldani pár ezer Forintért. Amennyiben még nem rendelkezel weboldallal, mindenképp járj utána, hogy rögtön titkosított weboldallal indulhass és ne utólag kelljen megszerezned a tanúsítványt.

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek