Ma veszek két börtönt! Magánszemélyként, kis tőkével! Rabok jó ideig lesznek!

Magánbörtönökben tulajdonos a világ két legnagyobb befektetési alapja is. Tuti biznisz! Ez talán nem annyira morális kérdés, mint az, hogy lehet a fegyvergyártók részvényeit venni. Elvégre börtönök a jó célt szolgálják. Természetesen Amerikáról lesz most szó. Ott az állam feladta már, hogy ők üzemeltessék a börtönöket, főleg azért is, mert bizony az USA nem mindennapi rab statisztikával rendelkezik. Az alábbi ábrán az látszik, hogy az USA-ban 100 000 lakosra jut 655 rab, 2,1 millió rab van az USA-ban. A lakosság 0,64%-a éppen börtönben ül!

A befektetési alapok ügyes húzása?

Természetesen a tőke csak egy részét fektették be. A Vanguard és a BlackRock is a legnagyobb tulajdonosi részesedéssel rendelkezik két nagy magánbörtönben –  derül ki a CNN cikkéből.
Tőzsdén lévő cégek ezek, tehát akár mi is befektethetünk a részvényekbe. És nem véletlen, hogy ezekben a részvényekben is tartják a befektetési alap pénzét. Lejjebb meglátod a számokat és megérted!
A CoreCivic (CXW) és a GEO Group (GEO) részvényekbe fektetett a két befektetési alap. Igazából maga a hír hozta előtérbe számomra, hogy ezzel is foglalkozhatnánk, főleg Trump miatt, mert a fent említett cégeknek főleg a mexikói határhoz közel vannak a börtöneik.

Ha az árfolyamukra nézünk először nem látunk benne semmi érdekeset, de te jó ég mekkora osztalékot fizetnek!!! A CoreCivic  éves 8,76%-ot, míg a Geo Group 9,21%-ot.

Börtön tulajdonos leszek a mai napon!

A kockázat-hozam arány elképesztően jó! És most mindkét árfolyam elég jó szinten van, hogy beszálljak. Sőt, negyedévente fizeti az osztalékot, és még hátra van az évből 2 ilyen osztalék fizetés. A stratégiám az lesz, hogy szépen hónapról hónapra emelem a részvények számát, hogy így mérsékeljem a kockázatot.

Izgalmas igaz? Idén is nagyon jó kis spekulációkat fogok meg!

És ezek egy részét meg is osztom veletek, friss spekulációk:

Forrás: CNN
Ábra: www.drugpolicy.org
Fotó: Matthew Ansley /Unsplash

 

Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!