Magyarország hazahozta Londonból az aranykészletét – 3 tonnát

Gold Bullion in the vaults at the Bank of England. Credit:NewsCast +44 (0) 20 7608 1000 www.newscast.co.uk

Visszakerült Magyarországra hazánk aranytartaléka. A hozzávetőleg 100 ezer uncia (mintegy három tonna súlyú) nemesfém Londonból érkezett Budapestre. A jelenlegi árfolyamon számolva 130 millió dollár értékű jegybanki aranytartalék hazahozataláról teljes egyetértésben döntött a Magyar Nemzeti Bank vezetése. A jegybank megítélése szerint az aranytartalék országon belüli birtoklása – amely lépés összhangban van a nemzetközi trendekkel – tovább erősítheti a Magyarország iránti piaci bizalmat. Képek alatt folytatom.

Hazahozták a magyar aranykészletet – Forrás: MNB
Hazahozták a magyar aranykészletet - Forrás: MNB
Hazahozták a magyar aranykészletet – Forrás: MNB

Egyre több nemzet dönt úgy, hogy az eddigi “őrzőitől” hazahozza az aranyukat. Legutóbb például Németország 31 milliárd dollárnyi aranytartalékát szállította haza Párizsból és New Yorkból. Ehhez még hozzátartozik az az információ, hogy sokan kételkedtek, hogy New Yorkban minden aranykészlet megvan. Azért ez kicsit megnyugtathatja az embereket, hogy a németek is visszakapták az ott tárolt aranyukat.

Az arany még mindig a legbiztosabb

Bár a kriptovalutákról, vagyis főleg a bitcoinról mondják, hogy az új arany, vagy digitális arany, valójában semmi köze az értékmegőrzéshez. Az arany viszont jól leköveti az inflációt, és ténylegesen hosszú távon is megőrzi a pénz értékét, sőt még aki időben jó áron tud venni, még infláció feletti hozamra is szert tehet. Jelenleg az arany árfolyama több éve oldalazik, vagyis már láthatóan emelkedő trendet kezdett az elmúlt 1 évben.

Kapcsolódó tartalom:

Forrás: MNB, Biztosító Magazin
Fotó: Bank of England/Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!