Megállt a weboldalak számának növekedése? – Már mindent kitaláltak a weben?

Három érdekes statisztikát is hoztam, ami weboldalakkal kapcsolatos. Gondolnád, hogy már 1,8 milliárd weboldal van a világon? Természetesen ezek többsége elavult és nem frissített oldal, de akkor is ez a szám megdöbbentő ahhoz képest, hogy egyébként 3,8 milliárd ember internetezik. Szinte minden emberre 0,5 weboldal jut. Ezt láthatod az alábbi ábrán, illetve a bal oldali statisztikán azt, hogy megtorpant a weboldalak számának növekedése. Ami viszont biztosan meg fog lepni, az az alatta található ábra.

weboldalakszama_stat

Az alábbi grafikonon azt látod, hogy a web forgalmának 70%-án a Google és a Facebook osztozik, míg a maradék 30%-on a többi weboldal. Ehhez a statisztikához két  megjegyzés:

referral-to-top-publishers

Mennyi weboldal van itthon, Magyarországon?

Az Internet Szolgáltatók Tanácsa havonta frissíti a statisztikát. Jelenleg 700 000 weboldal van bejegyezve a .hu domain alá.

Képernyőfelvétel (682)

Már mindent kitaláltak a weben?

Neeem! Ez nem igaz. Most egy újabb trend csúcsán vagyunk. Ahogy fejlődik a technológia, úgy alakul vele az internet is, így nem kell attól tartanod, hogy nem érdemes már új weboldalt létrehozni. Láthatod, hogy 2014 őszén is volt egy csúcs, sőt, még csökkent is a weboldalak száma ezen időszak alatt. Arra buzdítalak, hogy gondolkozz te is online vállalkozásban is! Tudod, a Minner több mint 160 vállalkozási ötlete ebben inspirálni is tud. Kattints ide! 

Forrás: staltz.com, nic.hu

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!