Megállt a weboldalak számának növekedése? – Már mindent kitaláltak a weben?

Három érdekes statisztikát is hoztam, ami weboldalakkal kapcsolatos. Gondolnád, hogy már 1,8 milliárd weboldal van a világon? Természetesen ezek többsége elavult és nem frissített oldal, de akkor is ez a szám megdöbbentő ahhoz képest, hogy egyébként 3,8 milliárd ember internetezik. Szinte minden emberre 0,5 weboldal jut. Ezt láthatod az alábbi ábrán, illetve a bal oldali statisztikán azt, hogy megtorpant a weboldalak számának növekedése. Ami viszont biztosan meg fog lepni, az az alatta található ábra.

weboldalakszama_stat

Az alábbi grafikonon azt látod, hogy a web forgalmának 70%-án a Google és a Facebook osztozik, míg a maradék 30%-on a többi weboldal. Ehhez a statisztikához két  megjegyzés:

referral-to-top-publishers

Mennyi weboldal van itthon, Magyarországon?

Az Internet Szolgáltatók Tanácsa havonta frissíti a statisztikát. Jelenleg 700 000 weboldal van bejegyezve a .hu domain alá.

Képernyőfelvétel (682)

Már mindent kitaláltak a weben?

Neeem! Ez nem igaz. Most egy újabb trend csúcsán vagyunk. Ahogy fejlődik a technológia, úgy alakul vele az internet is, így nem kell attól tartanod, hogy nem érdemes már új weboldalt létrehozni. Láthatod, hogy 2014 őszén is volt egy csúcs, sőt, még csökkent is a weboldalak száma ezen időszak alatt. Arra buzdítalak, hogy gondolkozz te is online vállalkozásban is! Tudod, a Minner több mint 160 vállalkozási ötlete ebben inspirálni is tud. Kattints ide! 

Forrás: staltz.com, nic.hu

Ez izgalmas volt! Még ilyet! Megújult a Minner főoldala!

Kattints ide és nézz rá a friss cikkekre, podcastokra, rövid üzleti tartalmakra (instant)! Csak görgess és olvass, inspirálódj! Üzletre fel! A Minner üzleti flowban tart! Tovább a Minner főoldalára!
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!