vasárnap, január 17, 2021

Mennyi hozamot érhetsz el havi 10 ezer forinttal arany befektetéssel?

A cost average effektusról olvashattál már a Minneren. Most ugyanezt aranybefektetésre is összeállítottuk a Nyerjaranyat.hu weboldal szakembereinek segítségével. 2005-től vizsgáltuk az eredményeket, hiszen egy 10 éves távlatban mindenki tud gondolkodni. A kalkulációt a Goldenfitt New Gold aranyszámlájához igazítottuk. Az aranyszámla egy rugalmas megtakarítási lehetőség, szabadon dönthetsz arról, hogy milyen gyakran és mekkora összeget fordítasz arany vásárlásra.

Amit tudni kell:

  • Havi 10 ezer forint befektetés (nem számoltunk azzal most, hogy növelnénk az összeget inflációhoz igazítva)
  • Goldenfitt New Gold aranyszámlának a díjaival kalkuláltunk, így kezdésnél már 100 eurót elköltöttünk, hogy olcsóbban jussunk hozzá az aranyhoz (4% költség vásárlásonként, 0,8%+áfa éves őrzési díj))
  • forintban számoltunk
  • 2005. 01-től számítva 125 hónapot vettünk figyelembe
  • átlagos éves hozam a költségek levonása után (árfolyam különbség, tranzakciós költség, őrzési díj…): 4,87%
  • Összes profit: 59,61%

Mit látunk? Azt, hogy hiába esett be az árfolyam drasztikusan, sőt még mindig nem tért magához az arany árfolyam, de a mi pénzünk újra az eredeti hozamunkat megközelítette. A folyamatosa befektetés arra is jó volt, hogy porlasszuk a kockázatot, és a nagyobb árfolyam kilengésnél is nem a befektetett tőkénkből veszítettünk, hanem a profitból. Másik előnye az ilyen befektetésnek, hogy nem kell egyszerre elhelyeznünk a tőkét, hanem közben például állampapírt tudunk venni az éppen fel nem használt tőkén. így már könnyű éves 7-10% profitot is elérni.

 

aranycostaverage

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek