Mennyi hozamot érhetsz el havi 10 ezer forinttal arany befektetéssel?

A cost average effektusról olvashattál már a Minneren. Most ugyanezt aranybefektetésre is összeállítottuk a Nyerjaranyat.hu weboldal szakembereinek segítségével. 2005-től vizsgáltuk az eredményeket, hiszen egy 10 éves távlatban mindenki tud gondolkodni. A kalkulációt a Goldenfitt New Gold aranyszámlájához igazítottuk. Az aranyszámla egy rugalmas megtakarítási lehetőség, szabadon dönthetsz arról, hogy milyen gyakran és mekkora összeget fordítasz arany vásárlásra.

Amit tudni kell:

  • Havi 10 ezer forint befektetés (nem számoltunk azzal most, hogy növelnénk az összeget inflációhoz igazítva)
  • Goldenfitt New Gold aranyszámlának a díjaival kalkuláltunk, így kezdésnél már 100 eurót elköltöttünk, hogy olcsóbban jussunk hozzá az aranyhoz (4% költség vásárlásonként, 0,8%+áfa éves őrzési díj))
  • forintban számoltunk
  • 2005. 01-től számítva 125 hónapot vettünk figyelembe
  • átlagos éves hozam a költségek levonása után (árfolyam különbség, tranzakciós költség, őrzési díj…): 4,87%
  • Összes profit: 59,61%

Mit látunk? Azt, hogy hiába esett be az árfolyam drasztikusan, sőt még mindig nem tért magához az arany árfolyam, de a mi pénzünk újra az eredeti hozamunkat megközelítette. A folyamatosa befektetés arra is jó volt, hogy porlasszuk a kockázatot, és a nagyobb árfolyam kilengésnél is nem a befektetett tőkénkből veszítettünk, hanem a profitból. Másik előnye az ilyen befektetésnek, hogy nem kell egyszerre elhelyeznünk a tőkét, hanem közben például állampapírt tudunk venni az éppen fel nem használt tőkén. így már könnyű éves 7-10% profitot is elérni.

 

aranycostaverage

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!