KezdőlapVállalkozásMennyit lehet keresni bloggal, blog írással? Mennyit keresnek a bloggerek?

Mennyit lehet keresni bloggal, blog írással? Mennyit keresnek a bloggerek?

-

Szögezzük le azt a tényt, hogy sokan nem profitorientáltan indulnak neki a blog írásnak. Egyszerűen csak egy hobbi. Egy tv műsorban hallottam egy akkora hülyeséget, miszerint aki úgy indít blogot, hogy eleve pénzt akar vele keresni, az el se indítsa. Ez hülyeség. A blog közel áll a mai online újságíráshoz, sőt annyira közel, hogy egy-egy blogból akár kész portál lehet. Megéri tudatosan csinálni? Naná! Az olvasóid várják a showt. a műsort. Profitot akarsz? Pénzt keresni! Írj nyugodtan blogot! Nézzük meg, miből származhat bevételed.

  • A Google Adsense reklám jó lehet, csak ahhoz nagy forgalmú , látogatottságú blogot kell vezetned. Napi 50-70 ezres látogatószámból kb napi 4-10 ezer forint bevételre tehetsz szert.
  • Ingyen termékek, próba termékek. Lehet az is célod az elején főleg, hogy ingyen szerezz termékeket, kipróbáld őket… Bloggerként, ha már van napi 1000 fős olvasótáborod, akkor könnyen kérhetsz próba termékeket cégektől.  De akár szolgáltatást is: pl. hotelekben kapsz ingyen éjszakákat
  • Te magad keresel szponzorokat. Ezt magyaráznom sem kell, reklámozókat szerzel. Ha tematikus blogod sokkal könnyebb. Pl. lakberendező blognál szóba jöhet az Ikea, Butlres, Stile Interio…
  • Közvetett profit: Például a blogod miatt vesznek fel egy céghez, állást kapsz, vagy tanácsadóként alkalmaznak…

Láthatod tehát, hogy szerteágazó is lehet a bevételi forrásod. De akár könyvkiadásból, vagy rendezvények szervezéséből is profitálhatsz. Akár TV műsorod is lehet. Például igaz, hogy Pewdiepie vlogger, de most lesz TV műsora, nemrég egy új könyvet adott ki…

Mennyi idő alatt lesz profitom a blogomból?
Ha beleolvasol a Minner vállalkozás ötleteibe, és ott megfogadod a tippjeimet, akkor 1 vagy inkább 1,5 éven belül profitra is számíthatsz. Ha viszont még komolyabban ráálsz a témára, mint ahogy blogger tanítványaim, akkor akár 1-2 hónapon belül. Iratkozz be a blogger képzésre! 

Extra tippek
Érdemes költeni a követőidre. Vagyis érdemes reklámoznod. A tartalmak bereklámozására legjobb a Facebook. Egy-egy jól sikerült tartalom + cím választás után a Facebook hirdetésed kattintási költsége kb 2-4 forint lesz. Ennyibe kerül egy új olvasó. A napi reklámköltség kereted legyen csak 200-300 Ft. Ami nem nagy összeg, de már hoz annyi olvasót, hogy belőlük tudsz építkezni. A Minnert is így húztam fel.
A Facebook a bloggereknek a legjobb hely arra, hogy követőiket aktivizálják. Az új tartalmakról értesülnek, és még közösségként is tudod őket kezelni. Lásd a Minner Facebookját.

Írj blogot! Kezdd el még ma!

fotó: Annie Mole

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek