Mennyivel olcsóbb a Facebook marketing itthon, mint külföldön?

Már a címből sejtheted, hogy Magyarország a Facebook hirdetési költségben az olcsóbb országokhoz tartozik. Az utóbbi időben több nemzetközi Facebook kampányt is késztettem (terveztem), főleg osztrák, albán, görög és lengyel piacon. Ilyenkor mindig megkeresem természetesen az átlagos kattintási költségeket, hogy tudjunk mivel számolni, hogy mégis mennyi reklámbüdzsé kell majd. Nézzük az egyik forrásomat.

A fő forrásom az AdEspresso 2016-os negyedik negyedéves statisztikája. Sokan használják az oldalt, hogy onnan indítsanak Facebook kampányokat, így sok statisztikával rendelkezik az oldal a különböző országok kattintási költségeiről. Sajnos frissebb nincsen, de nagyobb változás az elmúlt egy évben nem történt, kb. 10%-kal emelkedtek a költségek. Ami biztosan látszik, hogy a top 25-be nem fértünk be. Saját statisztikáimmal kiegészítve, mi magyarok közvetlenül a görögök után szerepelnénk a listán, a lengyelekkel szinte egymás mellett, majd utánunk jön az albán és szerb térség.

Érdemes összehasonlítani a Google CPC költségeivel is. Máris látszik, hogy melyik országban melyik marketing csatorna lehet erősebb, vagyis Facebook vs. Google hirdetésben melyikben kell gondolkodni. Például Ausztriában sokkal drágább a Google hirdetés (vagyis a többi országhoz képest a rangsorban ott előrébb is van) és ott a dobogón is van a szomszédos ország. Erről itt olvashatsz: Mennyire drága itthon a Google hirdetés? Mennyi külföldön? A környező országokban?

Forrás: AdEspresso
Fotó: brilliantmaps.com

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!