KezdőlapGazdaság és üzletMi történne, ha egy napig nem működne a Facebook?

Mi történne, ha egy napig nem működne a Facebook?

-

Emlékszel még az olyan cikkekre, rémhírekre, hogy a Facebook meg fog szűnni? Erre szépen rácáfolt a legnagyobb közösségi háló, és már napi 1 milliárdan használják aktívan.  De mondok még egy érdekességet: Tudtad, hogy a Facebook jelenléte miatt globálisan 4,5 millió új munkahely keletkezett? Vagyis ennél sokkal több, mivel ez egy régebbi adat. Vajon mi történne, ha egy teljes napig leállna a Facebook?

Először is biztosan megnőne a többi közösségi háló forgalma. A hírportálok vezető híre a Facebook lenne. Az is igaz, hogy legalább többen beszélgetnének egymással a “valóságban”… Viszont nézzük a gazdasági oldalát is. Rengeteg vállalkozás használja reklámozásra a legnagyobb közösségi hálót, sőt rengeteg marketing cég abból él (pl. én is), hogy az ügyfelek Facebook oldalát kezeli…., így a leállás több céget is érinthet, sőt mondhatni a reklámpiacot is, és kimutatható lenne a GDP visszaesés is. A részvényárfolyama esne 1-10%-ot.

Érted már miért jó befektetés a Facebook részvény? Egy napi leállása jelenleg gazdasági károkat is tudna okozni. Ebből már láthatjuk, hogy ez egy nagy cég, sőt hatással van a globális gazdaságra (jelenleg) és érdemes a részvényével foglalkozni. A régebbi elemzéseimben már leírtam, hogy folyamatosan érdemes belefektetni a részvényébe. Jelenleg a tőzsdei árak megtorpannak, több részvény esik is. Ez jó beszállási lehetőséget kínál az ilyen nagy cégekbe.

Facebook részvény elemzés - finviz.com - minner.hu
Facebook részvény elemzés – finviz.com – minner.hu

Fotó: Mark Zuckerberg/Facebook

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek