Mi történne, ha egy napig nem működne a Facebook?

Emlékszel még az olyan cikkekre, rémhírekre, hogy a Facebook meg fog szűnni? Erre szépen rácáfolt a legnagyobb közösségi háló, és már napi 1 milliárdan használják aktívan.  De mondok még egy érdekességet: Tudtad, hogy a Facebook jelenléte miatt globálisan 4,5 millió új munkahely keletkezett? Vagyis ennél sokkal több, mivel ez egy régebbi adat. Vajon mi történne, ha egy teljes napig leállna a Facebook?

Először is biztosan megnőne a többi közösségi háló forgalma. A hírportálok vezető híre a Facebook lenne. Az is igaz, hogy legalább többen beszélgetnének egymással a “valóságban”… Viszont nézzük a gazdasági oldalát is. Rengeteg vállalkozás használja reklámozásra a legnagyobb közösségi hálót, sőt rengeteg marketing cég abból él (pl. én is), hogy az ügyfelek Facebook oldalát kezeli…., így a leállás több céget is érinthet, sőt mondhatni a reklámpiacot is, és kimutatható lenne a GDP visszaesés is. A részvényárfolyama esne 1-10%-ot.

Érted már miért jó befektetés a Facebook részvény? Egy napi leállása jelenleg gazdasági károkat is tudna okozni. Ebből már láthatjuk, hogy ez egy nagy cég, sőt hatással van a globális gazdaságra (jelenleg) és érdemes a részvényével foglalkozni. A régebbi elemzéseimben már leírtam, hogy folyamatosan érdemes belefektetni a részvényébe. Jelenleg a tőzsdei árak megtorpannak, több részvény esik is. Ez jó beszállási lehetőséget kínál az ilyen nagy cégekbe.

Facebook részvény elemzés - finviz.com - minner.hu
Facebook részvény elemzés – finviz.com – minner.hu

Fotó: Mark Zuckerberg/Facebook

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!