KezdőlapGazdaság és üzletMiért ír le valaki 200 vállalkozási ötletet? Miért írom a Minnert, az...

Miért ír le valaki 200 vállalkozási ötletet? Miért írom a Minnert, az üzleti cikkeket?

-

Biztosan te is feltetted már magadban a kérdést, hogy miért ír valaki össze ennyi vállalkozási ötletet. Ha picit tovább vitted a kérdést, vagy figyeled a Minnert, akkor látod, hogy a miértnek van üzleti alapja is, vagyis természetesen építettem rá üzletet, amiből van profit. Na, de mégis miért kezdtem bele? Egyáltalán mi mozgatott a Minner elindításánál? Először erre válaszolok, majd a vállalkozásötletesre:

“A Minnert azért indítottam el, mert egy olyan üzleti blogot akartam, amit én is szívesen olvasnék. Olyat, ami a cikkeken keresztül átadja azt a megmagyarázhatatlan vállalkozói, startupos életérzést, amit én is éreztem a külföldi lapok, médiaoldalak olvasásánál. Vagy amikor hallottam valahol a startupos történeteket, vagy olvastam róla a könyvekben. Ha régóta olvasod az oldalt, akkor tudod, mire gondolok. Egy olyan brandet, online magazint akartam alkotni, amiről ha baráti, vagy bármilyen társaságban beszélnek, azonnal valami trendi dolog jusson eszükbe. Sőt, na ezen nevetni fogsz, egy olyat, aminek a logóját rátesszük egy párnára, akkor az odafér egy startup, vagy IT cég, vagy bármilyen vállalkozásnál a kanapéra a Youtube, Facebook, Google párnák mellé, vagy matricaként ott fityeg egy startupper laptopján. Továbbá átadni a motiváltságomat, lelkesedésemet.” – Mándó Milán

Úgy érzem, már jó úton vagyok ennek elérésében. Rengeteg hasznos, izgalmas cikk. Tartalmas rendezvények, érdekes események. És persze az aktív közösség (napi 8000 olvasó, több ezer rendezvény résztvevő, média megjelenések…).

Miért írom a vállalkozási ötleteket?

A Minner egy média oldal, tehát a célja egyrészt az információk, tudás átadása, másrészt természetesen a szórakoztatás. Utóbbiról annyit, hogy nem vicc vagy bulvár oldalt értek alatta, hanem azt szolgálja, hogy a te időtöltésedhez is kínálok egy jó alternatívát, megoldást. Mikor először írtam 2015-ben egy cikkben vállalkozáslistát, ha jól emlékszem 10 startup ötlet volt, akkor láttam ennek népszerűségét és felbuzdultam. Utánanéztem és azt mondtam, startup helyett lehetne egy könnyen kivitelezhető, kevés pénzből elindítható vállalkozási ötletek gyűjteménye a Minneren. 50 ötletnek indult, aztán látod, hol járunk már (közel 200 ötletnél). És bámm belevágtam! A visszajelzéseket figyeltem és rájöttem, ezzel motivállak titeket, továbbá azt vettem észre, hogy tovább is gondoljátok az ötleteket, sőt többet már meg is valósítottatok. Az ötletek inspirációs céllal születnek, mivel nehéz minden ötletet az olvasó tudására szabni. Látom a statisztikákban, hogy imádjátok olvasni őket, egy kezdő Minner olvasó, akit tényleg leköt az oldal, az első héten átlagban 100 cikket olvas el és több mint 5 órát tölt a Minneren. Na ezért írom! No meg természetesen a szórakoztatás is, ahogy már írtam, többen is vagytok, akik szeretitek olvasni az újabb és újabb ötleteket, amiken utána ti is gondolkodtok.

Természetesen közben viszem tovább a projektet, mivel már 3 éve írom az ötleteket. Ennek láthatod az egyik termékét, a Befektetőkereső showt. A projektre nagyon büszke vagyok, mert ismét tovább tudtam vinni az első idézetes részben leírt életérzést. Egy partnerem hívott pont most, miközben ezt a cikket írom és ő mondta: “Milán, ez a Befektetőkereső show nagyon jó. A feleségem is megkérdezte, hogy mit nézel, és leült mellém és együtt néztük meg az első két részt, és várjuk már a következőt. Nagyon izgalmas.”.

Többet szeretnél tudni a Minnerről?:

A vállalkozási ötlet rovat eléréséhez kattints ide! 200 vállalkozási ötlet vár rád!

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek