Miért nem lesz fizetős a Facebook?

Miért nem lesz fizetős a Facebook?

Hirdetés: Akció! 64% kedvezmény 3 videós oktatásra is a MinnerAkadémián! 08.17. déltől és 08.20. 23:59-ig. Kattints ide a részletekért!

Ismét végigsöpört a hazai médiában a fizetős Facebook híre. Már akkor is cikkeztek róla, amikor Zuckerberg a szenátusi meghallgatása alatt említette, most pedig Sheryl Sandberg, a vállalat második legfontosabb embere beszélt arról, hogy többször is felmerült már a havidíjas Facebook ötlete. Mennyire komoly ez a szándék?

Miért nem lesz fizetős a Facebook?

Görgess csak feljebb a nyitóképhez! Látod, mi van aláhúzva pirossal? Zuckerberg már többször is kiállt az ingyenesség mellett. Miért? Mert milyen az a közösségi oldal, ami fizetős? Itt ők a tömegre mennek rá, hogy a lehető legtöbben használják. Bár tény, hogy már akár meg is tehetnék, hogy pénzt kérnek érte, mert akit tudtak, elértek. Így belegondolva a prémium Facebook ötlete akár jó is lehet, DE! A Facebook és Zuckerberg a felhasználókat helyezi mindig előtérbe, így tehát nem biztos, hogy szeretné, hogy mondjuk a prémium felhasználók és az ingyenes userek  között funkcióbeli különbségek legyenek. Csak azért meg pénzt kérni, hogy ne jelenjen meg előtte reklám? Nem sokan regisztrálnának át. Ezt már biztosan lemodellezték.

Nyer a Facebook, hogy erről beszél a média

Milyen jó, hogy most nem az adatvédelmi botrányról, igaz? Nem csak emiatt pozitívum a Facebooknál, hanem amiatt is, mert a havidíjas, pénzért igénybe vehető Facebook híre még jobban megerősíti az emberekben, hogy de jó, ingyenesen használjuk.

Kétszer többet fizetnél a Facebookért, mint amit egyébként reklámok által keres belőled

Szakértők szerint 11-14 dollárt kérne a FB egy-egy felhasználótól havonta a közösségi oldal használatáért. Ez persze USA adat, itthon ez mondjuk a fele, vagy még kevesebb lenne. Te fizetnél érte havi 1000-1500 Ft-ot? Havonta egyébként kb. 600-700 Ft-ot érünk a közösségi oldalnak, ennyi az átlagos havi reklámbevétele egy magyar felhasználóból.

További Facebookról szóló cikkek:

 

Forrás: HVG

Hirdetés: Akció! 64% kedvezmény 3 videós oktatásra is a MinnerAkadémián! 08.17. déltől és 08.20. 23:59-ig. Kattints ide a részletekért!