Miért nincsenek reklámok a Google főoldalán? Ennyire nem kell a keresőóriásnak a pénz?

A világ leglátogatottabb oldala a Google, és a legtöbben még mindig nem a böngészősávból keresnek, hanem felmennek a Google oldalára, és ott gépelik is, hogy mire akarnak keresni. Belegondoltál már abba, hogy mennyi bevétele lehetne a keresőóriásnak, ha kiadná a reklámhelyet a főoldalon is? Volt már rá példa…

A Google eddig csak saját reklámjait helyezte ki a főoldalára, például a Nexus termékek érkezésekor. Ezt látod az alábbi képeken. Más reklámot viszont nem lehetett eddig látni, csak sajátot. A képek alatt kiderül miért.

Screen shot 2010-01-06 at 11.46.11 AM

A-Business-Can-Dream-Advertise-on-Googles-Homepage

Ezért nincs reklám a Google főoldalon

  • A Google a keresésekhez (annak tartalmát) párosítja a hirdetéseket. A főoldalon még nem derül ki, hogy mire is akar keresni a felhasználó. Bár itt megjegyzem, hogy a régi keresésekből, vagy remarketing (követ a reklám) hirdetést ide is kitehetne, de következő kettő pont mindent megmagyaráz, miért nem teszi.
  • Felhasználói élmény. Odafigyelnek, hogy megmaradjon a minimál dizájn, letisztult főoldal.
  • Mivel a felhasználók az első oldalról hamar ellépnek, így felesleges is reklámot betenniük, mivel akkor a Google keresési funkcióját ölnék meg. Elnavigálná a felhasználót a reklám, pedig első körben a felhasználó azért jött, mert keresni akar.
  • A Google alapítók kijelentették, hogy nem fognak tömegével reklámot megjeleníteni a főoldalon (bár ezt részben megszegték a Nexus reklámokkal – kivétel erősíti a szabályt.)

A Google a második legértékesebb cég a világon az Apple mögött. A bevételeinek 88%-át a reklámbevételek adták (alábbi képen láthatod, Alphabet a Google neve). A reklámbevételeinek aránya egyre jobban csökken az összes bevételéhez képest, amit jó hír a befektetőknek, mert így sokkal diverzifikáltabb a bevételeinek összetétele.

Tedd fel magadnak a kérdést! 5 év múlva is egyik meghatározó online megoldás lesz a Google keresője? Ha a válasz igen, akkor belegondoltál már abba, hogy Google részvényes legyél? A Minner tőzsde rovatát a HotForex.com támogatja! Náluk is tudsz kereskedni a Google részvényével, illetve több amerikai, európai részvénnyel is.

chart-five-tech-companies-revenues (1)
Google – Alphabet bevételeinek megoszlása – Forrás: visualcapitalist.com

Forrás: battellemedia.com,
onlineincometeacher.com

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!