Milliókat, sőt, százmilliókat lehet keresni az online adatbázisok segítségével

Régen még egy jól kezelt telefonszám-adatbázissal is több százmilliót lehetett keresni. Élvezték is az ilyen adatbázisokkal kereskedő cégek. Viszont a piac átalakult, és már nem ezek a legértékesebbek. Igen, a címből is kitalálhatod, hogy az online adatbáziskora gondolok, melyekkel most lehet igazán pénzt keresni. Ez a cikk azért is került két kategóriába, mert bizony két területet is érint.

Üzlet

A különböző technológiai megoldásoknak köszönhetően a cégek tudják gyűjteni az online felhasználók adatait, illetve azokat különböző szempontok szerint (kor, nem, érdeklődési kör, település) külön is tudja választani. Mikre gondolok?

  • Hírlevél adatbázis (ilyet bárki tud építeni, és megfelelő szabályokon belül továbbértékesíthető). Ilyet saját magunk is tudunk tehát építeni, és ebből profitálni.
  • Google és Facebook adatbázis: A nagy tech óriások mind – mind folyamatosan gyűjtik az információkat, melyeket korlátozva a hirdetők rendelkezésére bocsájtják.
  • Hagytak kiskaput. Ezek a nagy cégek viszont hagytak lehetőséget arra, hogy nem csak konkrét hirdetésre használhassák a cégek ezeket az adatokat, hanem akár valamilyen formában továbbadni azokat.
    Mondok is erre példát, mert ez érdekelhet téged a legjobban.

    • A Minner-en szinte pontosan meg tudom mondani, mennyi vállalkozó olvas, abból mennyi férfi/nő, mi érdekli őket…, és bizony ezt használjuk ki a reklámozóimmal. A meglévő több százezres olvasói adatbázisra is építünk. Tehát bloggerként, médiatulajdonosként sokkal könnyebb most ilyen formában értékesíteni az adatbázist úgy, hogy közben nem is adod át konkrétan az adatokat.
    • De ugyanez igaz lehet nagyobb követőtáborral rendelkező, Instagram vagy Facebook követőtáborral rendelkező influencerekre is.

Tőzsde

Már néhány éve sulykolom, hogy bizony a Facebook részvény nagyon jó választás, mint befektetés. Azóta 2 milliárd fölé nőtt az aktív felhasználók száma a legnagyobb közösségi oldalon, aminek köszönhetően azonos módon nőtt a részvényárfolyamuk is. A Google a felhasználói adatbázis mellett még a legnagyobb keresőadatbázist is magáénak tudhatja. Jelenleg megkerülhetetlenek ezek az oldalak online marketing területen, és ez így marad 3-5 évig minimum. Ez tudod. mit jelent? Igen. Irány a tőzsde!

A Minner tőzsde rovatát támogató HotForex brókercégnél kereskedni tudsz a Facebook és a Google részvénnyel, alacsony költségek mellett. Ide kattintva be tudsz regisztrálni a céghez.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!