MinnerInstant – A Minner rövid tartalmai, posztjai. Ha csak pár perced van

A Minner rövid posztjait, újdonságait láthatod itt, vagyis ennek a szövegnek végén található blokkokban. Ez még egy béta felület. Ha úgy nézzük ez a Minner hírfolyama is egyben. A MinnerInstantot fent a menüből is eléred, vagy a Minner főoldalán keresztül is tudod olvasni.

MinnerInstant

+érdekesség a 10 éves Prezitől: Halácsy Péter a Prezi egyik alapítója mesélte, hogy náluk minden alkalmazott egy évben egyszer elmehet egy másik céghez, amit ő kijelöl. Ott tanulmányozza a működésüket, beszélget a munkavállalókkal, cégvezetőkkel… A szervezésben segít a Prezi és a költségeket is állja, Mindezért csak annyit kell csinálnia a munkavállalónak, hogy egy beszámolót készít a többieknek. Ezzel növelik piacismereteiket és hoznak be külsős innovációt a cégbe a munkatársak. És hát természetesen Prezin prezentálnak.

MinnerInstant

A Nemzeti Adó és Vámhivatal külön oldalon foglalkozik a Brexit -hez kapcsolódó adózási dolgokkal. Fontos, mert a kilépés időpontjától kezdődően az Egyesült Királyságból behozott áruk vámfelügyelet alá tartoznak. Itt éred el a NAV honlapján, folyamatosan frissítik.

Fotó: John Cameron / Unsplash

MinnerInstant

A két legnagyobb magyar webáruház, a magyar Extreme Digital és a román központú, de a dél-afrikai Naspers tulajdonában lévő Emag tavasszal bejelentett egyesülésének az volt a feltétele, hogy a Gazdasági Versenyhivatal  (GVH) is rábólintson a fúzióra. A hivatal csütörtöki közleménye alapján ez megtörtént, azonban a döntés azért is érdekes, mert ezzel egy érdekes elméleti kérdést is megválaszoltak. Ha külön piacnak számít, akkor az összeolvadás problémás lehet, ha nem, akkor nem lehet akadálya. A vizsgálat arra jutott, hogy a műszaki cikkek vonatkozásában az online és a hagyományos bolti kereskedelem nem különül el. Forrás: G7

MinnerInstant

A Minner etikus hacker szakértője Csermák Szabolcs készített két nagyon érthet videót a deep fake videóról. A 2. videó 8. percénél van egy nagyon jó vállalkozói példa, hogy milyen veszélyei vannak ennek, például akár hangot is lehet így hamisítani és mondjuk telefonon utalást beadni a munkatársnak.

2. rész, ahol már kicsit több gépidővel készített saját deep fake videót.

MinnerInstant

Akár egy-egy cég munkatársától lehet olyan információkat kapni a cégről, amiből akár profitálni is lehet. Etikus? Nem teljesen. DE mi történt velem?!
Tavaly decemberben egy üzleti esemény után jött oda egy olvasóm és mesélte, hogy ő az egyik Logmeinhez köthető cégnél dolgozott, pár napja lépett ki. És mondta, hogy a magyar alapítású tech vállalat annyi pénzt ölt a felvásárlásba, hogy közben nem figyelt arra, hogy összekapcsolja a cégeket. Azt mondta érzi ebből baj lesz, fejetlenség van a cégnél. Szerinte csökkenni fog az árfolyama a cégnek. Nem foglalkoztam a dologgal, mert magyar részvényt ritkán shortolok, nem szeretek (árfolyam esésre spekulálás). És most nézem, hogy 100 dollárról egészen 67 dollárig esett a részvény. Hm…

Finviz.com – Logmein árfolyam
MinnerInstant

Az Airbnb piacból többet keresnek maguk a lakáskiadók, mint maga a cég. A 2007-ben alapított startupnak erősen meg kell küzdenie a profitért, és eddig nem igen áll nyerésre.

2017-ben 2,6 milliárd dollár árbevétel mellett alig 93 millió dollár profitot tudtak felmutatni, sajnos 2018-as adataink nincsenek, de 2019-ben az első 3 hónapban 839 millió dollár bevétel mellett 306 millió dollár veszteséget könyveltek el. 2020-ban akarnak tőzsdére menni, de ahogy hasonló “társaik” Uber, Lyft sem tudnak profitot felmutatni, így a befektetők nem igen piszkálják őket. Láthatod, hiába egy jó ötlet, akkor lesz igazán értéke, ha pénzt is tudsz keresni! Forrás: Techcrunch – Fotó: Airbnb

MinnerInstant

A profil létrehozása után 5 óra 16 perc kellett ahhoz, hogy 1 millió követője legyen Anistonnak az Instagramon. Annyira gyorsan jöttek a profiljára a követők, és lájkok vagyis webes kifejezéssel élve a kérések száma, hogy lehalt az Instagram. A Guinness World Records elismerte rekordként, amit eddig Herry herceg és felesége tartott 5 óra 45 perccel, vagyis ennyi idő alatt szereztek 1 millió követőt. Anistonért azért is “őrültek” meg az emberek, mert eddig egy közösségi oldalon sem volt fenn.

MinnerInstant

A magyar alapítók által elindított prezentáció készítő megoldás már 10 éves. A Prezi már nem startup, inkább KKV, több országban is van irodája. Árvai Péter, Somlai-Fischer Szabolcs és Halácsy Péter együtt hozta létre a Prezit. 330 munkatársuk van már. 2017-ben felvásárolták az Infogram nevű startupot. Most folytatják a fejlesztéseket és új termékekkel jönnek elő. Olvasd el az index-en az alapítóval Árvai Péterrel készült interjút! Kattints ide! – Most engedem, hogy elmenj a Minneről, de ne felejts el visszajönni!

MinnerInstant

Már a tejes üvegeken megszokhattuk, hogy időnként van rajtuk reklám, bár az is ritka. És ezt nézd most a Mizse ásványvízen találtam egyet:

Itt valószínűleg pénz csere is történik. Erről jut eszembe, hogy van egy 2in1 -es üzleti ötlet a Minneren. Lényege, hogy a cégek közös kampányt csinálnak, így megoszlik a marketing költség. Nem csak vállalkozás ötletnek jó, hanem a cégedben is alkalmazni! 36. üzleti ötlet: 2in1 reklám készítés, keresztmarketing, marketing szolgáltatás