Mit csinál a forint?

A forint gyengülő pályára állt, és ez nem azért történik, mert mi nem vagyunk kint a labdarúgó VB-n. Egyrészt az iraki konfliktus is rányomja bélyegét az árfolyamra, másrészt már amúgy is benne volt az árfolyamba egy kis gyengülés. Többször írtuk már, hogy a forint túlságosan erős szinten van, azaz véleményünk szerint az euróval szemben 310-320 közé kellene emelkednie az alacsony alap kamat miatt. Persze nem mindig történik ez meg, tehát, hogy alacsony alapkamat egyből azt is jelenti, hogy a forint gyengül. Közben megfigyeltük, hogy az MNB FX-swap ügyleteket köt, erről itt írtunk.

Jelenleg 306,78 -as szinten áll a forint az euróval szemben. Az olaj árfolyama is emelkedik, és emiatt valószínűleg majd drágábban tankolhatunk az 2-3 hét múlva.

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!