Kezdőlap Vállalkozás Munka otthonról? Home office? Lehet ilyet? Honnan lesz megbízóm?

Munka otthonról? Home office? Lehet ilyet? Honnan lesz megbízóm?

-

Én kb. 2012 óta dolgozom otthonról. Persze, ez nem azt jelenti, hogy egész nap otthon vagyok, mivel az ügyfelek megkívánják azt, hogy megjelenjek megbeszélésen, tárgyaláson… A megfigyeléseim szerint egyre többen dolgoznak így, főleg a marketing, programozás, IT, grafikus és pénzügyi vonalon. Az is igaz, hogy több Minneres vállalkozás ötletet is lehet otthonról végezni. Felteheted magadnak a kérdést, de akkor hogyan szerzek melót, megbízást?

Igen, ez a legnehezebb. A legtöbben ezt vállalkozóként csinálják, Kata-s egyéni vállalkozóként havi 50 000-ből meg is vannak a járulékok és az adók, így könnyebben el lehet indulni. Viszont ügyfelek, megbízók nélkül nehéz. Ha valaki programozó, akkor a Freelancerhez hasonló megoldások jók lehetnek. Mi a helyzet a többi munkával, területtel?

Tipp, ami szinte bármilyen területre jó
Tudod, hogy szereztem az első ügyfeleimet? Beadtam olyan állásokra a “speciális önéletrajzomat”, ami beletartozik azokba a területekbe, ahol én el tudnám végezni otthonról is a munkát. A speciális önéletrajz alatt azt értem, hogy felturbóztam dizájnban (tartalmában olyanokat emeltem ki, ami éppen az aktuális álláshoz kellett), és persze a motivációs levélben ecseteltem, miért is lehet kiadniuk (külsősnek, vagyis nekem) ezt a munkát, vagy annak egy részét. Napi 10-20 céghez küldtem be így az önéletrajzom. Ezzel a módszerrel már nem volt nehéz találni egy-két nagyobb megbízót. Jah igen, marketing állásokra küldtem be így önéletrajzot. Rendesen behívtak állásinterjúra, és meglepődtem, hogy 1-2 cégnél normálisan tudták kezelni az “ajánlatomat”, sőt még ez jelentette a sikert. Mit veszíthetek? Ezt a kérdést tettem fel magamnak.

A másik megoldás lehet a hideg állás kereséshez hasonló ötlet.

A neheze persze ezután jön. Otthonról dolgozni nem is olyan könnyű. Bármi elvonhatja a figyelmed…, te vagy a saját főnököd. Vagyis az ügyfeled és a határidő a főnököd, de cseszegetni nem fognak. Szóval jó időbeosztást kell kitalálnod. De az 1000%, hogy élvezni fogd.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek