Munka otthonról? Home office? Lehet ilyet? Honnan lesz megbízóm?

Én kb. 2012 óta dolgozom otthonról. Persze, ez nem azt jelenti, hogy egész nap otthon vagyok, mivel az ügyfelek megkívánják azt, hogy megjelenjek megbeszélésen, tárgyaláson… A megfigyeléseim szerint egyre többen dolgoznak így, főleg a marketing, programozás, IT, grafikus és pénzügyi vonalon. Az is igaz, hogy több Minneres vállalkozás ötletet is lehet otthonról végezni. Felteheted magadnak a kérdést, de akkor hogyan szerzek melót, megbízást?

Igen, ez a legnehezebb. A legtöbben ezt vállalkozóként csinálják, Kata-s egyéni vállalkozóként havi 50 000-ből meg is vannak a járulékok és az adók, így könnyebben el lehet indulni. Viszont ügyfelek, megbízók nélkül nehéz. Ha valaki programozó, akkor a Freelancerhez hasonló megoldások jók lehetnek. Mi a helyzet a többi munkával, területtel?

Tipp, ami szinte bármilyen területre jó
Tudod, hogy szereztem az első ügyfeleimet? Beadtam olyan állásokra a “speciális önéletrajzomat”, ami beletartozik azokba a területekbe, ahol én el tudnám végezni otthonról is a munkát. A speciális önéletrajz alatt azt értem, hogy felturbóztam dizájnban (tartalmában olyanokat emeltem ki, ami éppen az aktuális álláshoz kellett), és persze a motivációs levélben ecseteltem, miért is lehet kiadniuk (külsősnek, vagyis nekem) ezt a munkát, vagy annak egy részét. Napi 10-20 céghez küldtem be így az önéletrajzom. Ezzel a módszerrel már nem volt nehéz találni egy-két nagyobb megbízót. Jah igen, marketing állásokra küldtem be így önéletrajzot. Rendesen behívtak állásinterjúra, és meglepődtem, hogy 1-2 cégnél normálisan tudták kezelni az “ajánlatomat”, sőt még ez jelentette a sikert. Mit veszíthetek? Ezt a kérdést tettem fel magamnak.

A másik megoldás lehet a hideg állás kereséshez hasonló ötlet.

A neheze persze ezután jön. Otthonról dolgozni nem is olyan könnyű. Bármi elvonhatja a figyelmed…, te vagy a saját főnököd. Vagyis az ügyfeled és a határidő a főnököd, de cseszegetni nem fognak. Szóval jó időbeosztást kell kitalálnod. De az 1000%, hogy élvezni fogd.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!