Nagy üzlet a korrepetálás?

Tavaly a diákok 5%-a megbukott legalább egy tárgyból. Közel 61 000 diák szorul korrepetálásra, egyrészt tanulnak nyáron, másrészt év közben is több tízezreket költenek a szülők magántanárokra. Pörögnek is a különtanár hirdetések, és a tanároknak is extra jövedelmet jelent, derül ki a HVG cikkéből.  A tanárok teremtik a piacot? Vagy a diákokkal van a baj, vagy a szülők a hibásak? Az 5% magas arány, valószínűleg sokrétű a hibaforrás. De, most nem is ezzel foglalkozunk a Minneren.

A magantanar.hu és hasonló oldalak fel is szippantják a tanárokat, és új piaci szereplőként nehéz bejutni ide. Egyet nem értek, az iskolában nem tudja megtanulni a diák a tananyagot, de a korrepetáláson igen. Jó persze, csak vele foglalkoznak… Mégis úgy látom, hogy a piac adott olyan játékos tanuló mobilapplikációkra, vagy online tananyagra, amivel a diákok könnyebben tanulnak. Használtad már a Duolingot? Ehhez hasonló applikációval a diákok is könnyebben vennék az akadályokat, és a tananyagot gyorsan fel lehetne vinni. Nem is kellene az összes anyagot felvinni, mivel itt azokat tanulná meg, ami megadja az alapot. Sokszor az alapok hiánya okozza a későbbi bukást. De ennél van jobb is!

Az alapokra kitérve eszembe jutott a 45. vállalkozás ötlet az indíts vállalkozás rovatból – Gyereknek szóló applikáció fejlesztése. Ezt olvasd el, mert most ez az ötlet felértékelődött bennem. Jó tervezése jövőre ezzel tarolhatsz.
A 4. ötlet is picit hasonló, ilyen nincs is nagyon a piacon: 4. ötlet Karriermenedzsment, fiatalok oktatása, fiatalok karrierjének elindítása

Olvasd el a HVG-s cikket is, mert van bent néhány érdekes infó.

Fotó: Jirka Matousek/Flickr
Forrás: HVG

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!