Nyert az Apple: 2023-ban ők adták el a legtöbb mobilt. Kötelező lesz az MPL minden webshopban

Dátum

Megosztás

A Stanley rózsaszín bögréit biztonsági őrök védik – a vásárlók összeverekednek a limitált darabokért. Tényleg ekkora piaca van a termoszbögrés kiegészítőknek? Az Apple lenyomta a Samsungot a mobilpiacon, így ő adta el a legtöbbet tavaly. Mindenhol csökkent forgalom, csak náluk nem! Kötelező lesz az MPL csomagküldés a webshopoknál. Ki lehet játszani, vagy a szabályozás később az árra is ki fog terjedni?

A mikrofonok mögött Mándó Milán és Nyiri Donát.

Youtube-on itt éred elSpotify-on ittApple Podcast-ban itt, vagy az alábbi lejátszókon keresztül:

Heti híreink és témáink:

0:00 – Biztonsági őr kellett a Stanley termoszokhoz 

8:17 – Apple több mobilt adott el, mint a Samsung 

17:16 – Kötelező az MPL a webshopoknak

Biztonsági őr védi a Stanley rózsaszín bögréit

Biztonsági őr kellett a termékek mellé, mert annyira megőrülnek érte az emberek. Mi ez? A Starbucks és a Stanley Cup kollaborált és létre hoztak egy valentin-napi termoszt / bögrét. A 16 000 forintba kerülő termoszért annyira megőrülnek, hogy többen sátrat is vertek a boltok előtt. Mikor kinyit a bolt, akkor pedig egymást lökdösik a vásárlók, ezért is kellett már biztonsági őrt alkalmazni csak a termoszok mellé. 

Kép forrása: 444

Shelley E. Kohan a Syracuse Egyetem kiskereskedelmi menedzsment professzora pedig arról beszélt a New York Timesnak, hogy szerinte „a többször használatos bögre mostanra olyan divat-kiegészítőjévé vált, mint egy táska vagy egy öv.” 

A podcastben Milán és Donát keresgélt az Amazonon is, ahol rengeteg kiegészítőt találtak, az egyszerű tartótól egészen a nassolnivaló-kiegészítőig.

Korábbi hírként már feldolgoztuk, hogy a TikTok felcsavarta a Stanley eladási adatait, majd egy másik cikkben (ezt előny tagok olvashatják csak) a célcsoport váltást elemeztük a Stanley 100 éves múltja alapján. 

Forrás: 444

Apple több mobilt adott el mint a Samsung. Mobilpiac statisztikák

Megérkeztek a mobilpiac 2023-as adatai, és történt pár meglepő dolog. Amitől hangos most a sajtó, hogy a Samsungot 13 év után letaszították a trónról, mint a legtöbb telefont értékesítő cég. A szerintem kevésbé meglepő, hogy az Apple előzte meg, de ez annyiból mégis nagy szó, hogy az almás cég évente 1-szer hoz ki pár új modellt. Összehasonlíthatatlan, mennyivel kevesebb iPhone modell forog a piacon, mint Samsung készülék, ráadásul jóval kisebb árintervallumot fednek le az Apple telefonok. Egyébként 234.6 millió és 226.6 millió telefonról beszélünk. Ennyi mobillal a Samsungot sem kell félteni, de érdekesség még, hogy az Apple kivételével mindenkinél csökkent az eladások száma 2022-höz képest. Az Iphone-ok jelenleg letarolják a piacot, és bár sokan kételkedtek a túl sok modellben és a szétaprózódásban, úgy tűnik nagyon is bejött a termékvonal stratégiájuk.

Forrás: Businesswire

Árnyalja ugyanakkor a képet, hogy az iPhone-okon kívül viszont, szinte minden másban gyengültek az eladásaik. Tehát hatalmas telefon fókusz van és nagyon meg is nyerik vele a piacot, de ez nem biztos hogy vállalat szinten előnyös. A befektetők tartanak tőle, hogy nagyon 1 eszköztől kezd függni a cég és nincs diverzifikáció. A mobilok tartják el jelenleg a céget, ha ez kiesni, mindennek vége.

Forrás: Businesswire

Az MPL kötelező lesz a webshopoknál

2024. március 28-tól kötelező lesz a webáruházaknak a posta (MPL) csomagküldési opciót a fogyasztóik számára elérhetővé tenni. Tehát van egy webshopod, és eddig nem volt szállítási módként ott az MPL, akkor most kötelező lesz. Egy új jogszabályi szakaszból az következik, hogy minden webáruházat üzemeltetőnek – aki fogyasztók részére értékesít – biztosítania kell a vásárlói számára az egyetemes postai szolgáltatóval történő szállítási módot. 

Nem is kell ezt részletezni ennél jobban, ez a hír. Milán döbbenten állt a a hírt olvasva, mert azt gondolja nem ezen múlik a hazai e-kereskedelem sikeressége. Az iparág szenved a kínai szereplőktől, mint a Temu, ezzel kellene foglalkozni szabályozói oldalon. 

Forrás: Fogyasztóbarát

Korábbi hírszemléink:

Tóth Levente
Tóth Levente
Tóth Levente vagyok, a Minner csapat negyedik tagja, tartalomgyártó. A tartalmak közül legszívesebben a technológiai újítások és az AI köt le, tőlem ezekről fogtok leginkább olvasni.