vasárnap, január 17, 2021

Nyílt levél minden vállalkozónak

Kedves Vállalkozó!

Nap mint nap beszélek, találkozok, emailezek, chatelek vállalkozókkal, és én is az vagyok. A legnagyobb öröm, hogy ennyien mertek kockáztatni, és vállalkozók vagytok. Pontokba szedtem olyan dolgokat, amit ne kritizálásnak vegyél, hanem inkább egy lehetőségnek, amit ha megfogadsz, még sikeresebb leszel.

 • Használd a Google-t!
  Többször észrevettem már, hogy nem használjátok elégszer a keresőt. Egy vállalkozónak legalább felületesen minden részterülethez érteni kell. Keress, informálódj, és már tudod is merre kell tovább gondolkodnod, milyen céget kell megbíznod egyéb feladattal, vagy éppen új alkalmazottat felvenni, vagy ledelegálni az újítást.
 • EGO 
  Sokszor jól jöhet, ha van EGO-d, mert magabiztosságot ad neked, így érdemes ápolnod.
  Viszont a céged irányításában néha nem jó dolog. Delegálj! Tudom milyen nehéz leadni feladatokat, munkát, és azt is, hogy te mindent jobban tudsz másnál. ÉN is így vagyok vele.
  Próbáld ki! Amikor egy alkalmazottnak teljes bizalmat adsz egy munkát illetően (vagyis saját hatáskörében dönthet dolgokról, szabad kezet kap), akkor meglátod majd milyen hatékonyak tudnak lenni. Viszonozzák a bizalmad a jól elvégzett munkával.
 • Örülök, hogy vállalkozol
  Azt hitted, csak negatív dolgot írok, kritizálok? Nem! Azzal, hogy neked is céged van  (akár egyéni vállalkozás, akkor is) további innovációt viszel a gazdaságba, adott iparágba. Továbbá új munkalehetőségeket is köszönhetünk neked. Hajrá! Tudod delegálj!
 • Merj kockáztatni!
  Természetesen már most is kockáztatsz, mert vállalkozol. DE! Ne állj meg! A céged attól lesz egyedi, és “konkurenciaálló”, ha folyamatosan meg tudsz újulni. Nem úgy értem, hogy hónapról-hónapra. Évente villantasz valami újat, máris elérted, hogy a céged sikeresebb legyen.
 • Online marketing
  Lehetsz bármennyire makacs, hogy az online marketinget nem.., … én úgy se tudom… Dehogynem! Ha nem tudod, add ki a feladatot! Annyira jó lehetőségek vannak az online reklámozásban, hogy azt ki kell használnod. Olcsóvá tette a marketinget, és célozhatóvá. Olcsón el tudod érni a célközönséged, vevőköröd.
 • Könyvelő
  Beszélj és kérdezz a könyvelődtől. Ha nem válaszol, keress másikat, vagy keress adótanácsadót is! Ne félj a könyvelődtől, ő nem az adóhatóság alkalmazottja, azért van, hogy segítsen, informáljon…
 • Minden adott ahhoz…. 
  Erről cikket írtam >>> Már minden adott ahhoz, hogy szabadon dolgozhass, és brutál sokat keress. Ezt a listát nézd!

Tudom, mire gondolsz. “Mit hablatyol nekem a légkondis irodából/szobából ez a blogger?” Hát kedves vállalkozó/olvasó lehet, hogy több területen dolgoztam már, mint te. Nem csak irodában…. Családi vállalkozásunkban többször is végeztem fizikai munkát is. pl. csemetekertben (akácfa ültetés, válogatás, “csomagolás”), de zsákoltam és tisztítottam már fenyőtobozt (nem is gondolnád mekkora biznisz), voltam pultos is (besegítettem). Így megtapasztaltam elég sok területet az irodán kívül is, és többet fel se soroltam, mert lehet megdöbbennél :p

Jó munkát! Növekvő nyereséget!

Üdvözlettel

Mándó Milán
vállalkozó, üzleti modell tanácsadó
www.minner.hu 

ui.: Ezt is olvasd el: Nyílt levél minden (leendő) startuppernek/vállalkozónak!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek