KezdőlapVállalkozásNyílt levél minden vállalkozónak

Nyílt levél minden vállalkozónak

-

Kedves Vállalkozó!

Nap mint nap beszélek, találkozok, emailezek, chatelek vállalkozókkal, és én is az vagyok. A legnagyobb öröm, hogy ennyien mertek kockáztatni, és vállalkozók vagytok. Pontokba szedtem olyan dolgokat, amit ne kritizálásnak vegyél, hanem inkább egy lehetőségnek, amit ha megfogadsz, még sikeresebb leszel.

 • Használd a Google-t!
  Többször észrevettem már, hogy nem használjátok elégszer a keresőt. Egy vállalkozónak legalább felületesen minden részterülethez érteni kell. Keress, informálódj, és már tudod is merre kell tovább gondolkodnod, milyen céget kell megbíznod egyéb feladattal, vagy éppen új alkalmazottat felvenni, vagy ledelegálni az újítást.
 • EGO 
  Sokszor jól jöhet, ha van EGO-d, mert magabiztosságot ad neked, így érdemes ápolnod.
  Viszont a céged irányításában néha nem jó dolog. Delegálj! Tudom milyen nehéz leadni feladatokat, munkát, és azt is, hogy te mindent jobban tudsz másnál. ÉN is így vagyok vele.
  Próbáld ki! Amikor egy alkalmazottnak teljes bizalmat adsz egy munkát illetően (vagyis saját hatáskörében dönthet dolgokról, szabad kezet kap), akkor meglátod majd milyen hatékonyak tudnak lenni. Viszonozzák a bizalmad a jól elvégzett munkával.
 • Örülök, hogy vállalkozol
  Azt hitted, csak negatív dolgot írok, kritizálok? Nem! Azzal, hogy neked is céged van  (akár egyéni vállalkozás, akkor is) további innovációt viszel a gazdaságba, adott iparágba. Továbbá új munkalehetőségeket is köszönhetünk neked. Hajrá! Tudod delegálj!
 • Merj kockáztatni!
  Természetesen már most is kockáztatsz, mert vállalkozol. DE! Ne állj meg! A céged attól lesz egyedi, és “konkurenciaálló”, ha folyamatosan meg tudsz újulni. Nem úgy értem, hogy hónapról-hónapra. Évente villantasz valami újat, máris elérted, hogy a céged sikeresebb legyen.
 • Online marketing
  Lehetsz bármennyire makacs, hogy az online marketinget nem.., … én úgy se tudom… Dehogynem! Ha nem tudod, add ki a feladatot! Annyira jó lehetőségek vannak az online reklámozásban, hogy azt ki kell használnod. Olcsóvá tette a marketinget, és célozhatóvá. Olcsón el tudod érni a célközönséged, vevőköröd.
 • Könyvelő
  Beszélj és kérdezz a könyvelődtől. Ha nem válaszol, keress másikat, vagy keress adótanácsadót is! Ne félj a könyvelődtől, ő nem az adóhatóság alkalmazottja, azért van, hogy segítsen, informáljon…
 • Minden adott ahhoz…. 
  Erről cikket írtam >>> Már minden adott ahhoz, hogy szabadon dolgozhass, és brutál sokat keress. Ezt a listát nézd!

Tudom, mire gondolsz. “Mit hablatyol nekem a légkondis irodából/szobából ez a blogger?” Hát kedves vállalkozó/olvasó lehet, hogy több területen dolgoztam már, mint te. Nem csak irodában…. Családi vállalkozásunkban többször is végeztem fizikai munkát is. pl. csemetekertben (akácfa ültetés, válogatás, “csomagolás”), de zsákoltam és tisztítottam már fenyőtobozt (nem is gondolnád mekkora biznisz), voltam pultos is (besegítettem). Így megtapasztaltam elég sok területet az irodán kívül is, és többet fel se soroltam, mert lehet megdöbbennél :p

Jó munkát! Növekvő nyereséget!

Üdvözlettel

Mándó Milán
vállalkozó, üzleti modell tanácsadó
www.minner.hu 

ui.: Ezt is olvasd el: Nyílt levél minden (leendő) startuppernek/vállalkozónak!

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek