KezdőlapGazdaság és üzletOnline reklám sikeressége

Online reklám sikeressége

-

A reklámozás, marketing az egyik legnehezebb szakma. A kifizetett hirdetésekért vevőket, érdeklődőket akarunk. Sok vállalkozó összekeveri az értékesítéssel. Egy bannertől még nem fog vásárolni tőled senki.
Egy mondatot jegyezz meg:
Amíg nem ismeri a céged, nem hallott rólad, nem is gondol rá, hogy vásároljon tőled.

Tehát egy online reklám a figyelem felkeltését szolgálja, hogy elültesd a magot, ami majd ki fog kelni.
Nagyon nehéz mérni a reklám kampányok sikerességét. Lehet az adword, facebook, vagy bármely médiumban elhelyezett reklám, akkor se tudod pontosan mit is érsz el vele, mert vannak nem mérhető adatok.
Például egy meglévő ügyfeled azon kezd el gondolkodni, hogy megszünteti veled a kapcsolatot, tehát nem lesz a vevőd. Majd meglátja a reklámod, és úgy dönt marad, tehát ezt mérni se tudod.
Gondolj tehát úgy rá, mint mikor kapcsolatokat építesz, sose tudod mire lesz még jó az adott kapcsolat. (Most vedd végig, ki volt olyan, akivel üzleti kapcsolatot létesítettél, majd később kifizetődő is lett. Biztos van ilyen.)
A vevő is ilyen, ha reklámozol, megjelensz, ő tudat alatt elkönyveli, hogy a te céged létezik.
Nem véletlen, hogy sok cég reklámoz, a nagy cégek bevételeik 25%-át csak erre költik. De ők brandet építenek, ha te kis cég vagy másra kell koncentrálnod az elején.

Hol rontja el a legtöbb vállalkozás?
Nincs semmilyen terve, nem tudja kit akar elérni, ki a célpiac. Reklámoz vaktában, és 100%-ban biztos vagyok benne, hogy akkor zárja le az adott reklámkampányt, mikor már pont több vevő jönne.

Tanácsok:
Mindenképpen fontos, ne csak egy médiumot használj, tehát offline, online is hirdess.

Vevő megtartás:
A meglévő vevőket is célozd meg, küldj nekik szakmai hírlevet. Például állíts össze egy olyan kisebb szöveget, amiből ő látja, hogy te profi vagy a szakmádban, és küld el neki.
Nehéz mérni, de mégis írd fel mennyi megkeresés lett, mennyi vevő, és ez milyen csatornán. Kérdezd meg a vevőid, mit szeretnek, mit változtatnának. Így azt fogják érezni, hogy neked fontosak, mert egy meglévő vevő megtartása, sokkal többet ér, mint egy új keresése. Képzeld el, ott ül a gép előtt és meglátja a reklámod, és mit mond? “jééé én nála vásároltam, igen megnézem mit ajánl most” Ő nagyobb arányba rá fog kattintani a hirdetésedre.

Új vevő keresése:
Először meg kell, hogy ismerje a céged, állíts fel egy stratégiát. Pl. Meglátja a reklámot, belép a weblapra, akkor mit lásson egyből, állítsd ki a főlapra a legjobb terméked. Vagy egyből egy videót lásson. Fontos, használd ki, hogy ha tudsz a termékedről, szolgáltatásodról videót csinálni. Az emberek szívesen megnéznek 1-3 perces videót,  töltsd fel valamelyik videómegosztóra. Csinálj több videót, ő ebből megismeri a céged. Például mobil telefonoknál sokan megnézik a videó bemutatókat (amit sokszor 13-15 éves kis suhancok csinálnak, de akkor is látja a terméket, így át tudja jobban gondolni, neki ez kell e az adott mobil.)
Ha adwordel vagy facebookal hirdetsz, akkor használj szűröket, érdeklődési kör szerint is. Külön hirdess vidékre, és mondjuk Budapestre, vagy nagyobb várásokban. Igen ez is számít.

Következő cikkünkben az árstratégiáról lesz szó. Olvasd el az oldalon található Pr cikkeket, ötleteket tudsz meríteni a reklámkampányaidhoz.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek