Svájci frank helyett az aranyat preferálják a befektetők

A válság kitörése utána a svájci frank erősödésnek indult, és jegybanknak be kellett avatkozni, ezért kijelentette, hogy 1,2000 szint alá nem engedi az EURCHF devizapárt. Az alpesi országnak nem jött jól az erős frank, mivel majdnem deflációba sodorta a gazdaságot. Azóta az előbb említett devizapár csak oldalazik, igaz nem is olyan régen megközelítette az 1,2-es szintet, de vissza is fordult. Amennyiben nem védte volna meg a devizáját a svájci jegybank, akkor nálunk is nagy gond lett volna a svájci frank hitelekkel (Így is persze gond a gyenge forint, de az rátett volna még egy lapáttal az eseményekre)

A befektetők keresték a lehetséges menekülési lehetőségeket, és most a Svájcra nem gondolnak. Részben az ukrán események is közrejátszottak az arany emelkedésében.  Hiába adott ki lassuló gazdasági adatokat Kína, így is emelkedik a nemesfém. Az alábbi grafikon jobb alsó sarkában látható, hogy a nagy befektetők újra vásárolják az aranyat.
A bitcoinnal kapcsolatos gondok is pozitívan befolyásolták az árfolyamát. (A bitcoin problémákról itt olvashatsz.).
arany_finviz

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!