KezdőlapVállalkozásSzeretnéd módosítani a FB posztodnál a bejegyzés képét, szövegét? De a Facebook...

Szeretnéd módosítani a FB posztodnál a bejegyzés képét, szövegét? De a Facebook nem engedi? Itt az átmeneti megoldás

-

Többen jeleztétek felém, hogy nem tudjátok módosítani a képet, vagy a szöveget a FB posztoknál, amikor az oldalatokra posztoltok. Főleg blog.hu-s blogoknál lehet nagy probléma, ahol nehezebb ezt beállítani. Gondoltam, valami megoldás csak van rá. Nekem ilyen például, amikor megosztom valamelyik címkéhez tartozó cikkek gyűjteményét, vagy ha olyan belső linket, amihez nincs beállítva, mit húzzon be a FB, akkor nálam is előfordul, hogy egyébként rossz szöveg kerülne ki, így át kellett régen írnom, de most már nem tudom. Miért csinálja a FB? Mert így harcol a lájkvadász oldalak ellen hogy ne tudják változtatni a címeket, képeket…

Itt a megoldás

Nekem például így nézne ki, ha a Minner webshop indításhoz tartozó ötleteket kiposztolnám. A “Search…” szöveget nem tudnám módosítani. Egyébként ez a Minner keresőjében lévő kilistázásnak a linkje. Ezért is nehéz lenne.

Képernyőfelvétel (248)

Sajnos hirdetési fiók kell hozzá, hogy működjön. És igen, picit körülményes is, de amíg nem tudsz beállítani mindent, addig átmenetileg ez jó lehet.
1. Feladsz egy hirdetést (Forgalom weboldalra). Ezt később inaktiválhatod is, mindegy mit állítasz be.
2. Ilyenkor a FB valójában egy posztot hoz létre.
3. A hirdetésekig lemész a Hirdetéskezelődbe. Megkeresed azt a posztot, amit így kreált a FB. Kattints a “Hirdetés másolása” mellett látható “Előnézet” feliratra (jelöld is ki a négyzetben). Akkor az alábbi kép jön be. Itt kattints a bekeretezett részre.
4. A saját idővonaladra létrehoz egy posztot, amit csak te látsz. És már csak a tovább osztásra kell menned, vagyis a “Megosztás” gombra (alsó kép), vagy a posztnál látható hivatkozás szóra, akkor már elve a FB oldaladon nyílik meg. És így a posztot úgy oszthatod tovább a céges idővonaladon, ahogy a hirdetésben beállítottad a szöveget és a képet. Máris újra lesz organikus elérésed is.

További tipp a képek alatt. Képernyőfelvétel (246)_LI

Képernyőfelvétel (247)

Használd a FB debuggert, ha a képet nem húzza be rendesen. Szúrd be az oldal, cikk, blogbejegyzés, termék linkjét az alábbi oldalon. Kattints a “Debug” szóra. Majd a “Scarp again”-t addig nyomkodd, amíg a blogbejegyzésedben található kép nem kerül oda.  https://developers.facebook.com/tools/debug/

Kövesd a Minnert!

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek