Szerezz magadnak vezetői állást! Importálj szolgáltatást, de lehet termék is!

Emlékszel még a “hozzunk be egy startupot és teremtsünk biztos állást” cikkre? Poroljuk le ezt az irányt! Hiszen részben állást is nyersz vele, részben pedig vállalkozó is leszel. Nem csigázlak tovább, nézzük miről van szó!

Termékimportról már biztosan hallottál. Ha például egy nagy márkát importálsz, arra tudsz olyan szerződést kötni, hogy te vagy a fő hazai forgalmazó, sőt akár azt is, hogy csak rajtad keresztül vehessék meg a termékeket. Nos, szolgáltatásnál kicsit könnyebb dolgunk van, itt a lényege, hogy egy külföldi cég hazai piacra lépésében segítesz, illetve a működésében.

Gondolj bele: hogy mondjuk a Wolt ételkiszállító cég a te közreműködéseddel jött volna be!

Miért állnak szóba veled?

A startupoknál alap irány az, hogy nemzetközi piacra mennek. Ezt kell meglovagolnod! Így még bele is tanulsz ebbe a piacba, 2-3 év tapasztalat után már a sajátodat kezded el tervezni. Közben kapcsolatokat is szerzel, gyakorlatod lesz. Na, de miért is állnának szóba pont veled, igaz? Amiért a cégek tologatják egy adott piacra való belépést az az, hogy nem ismerik az ottani viszonyokat, nincs tapasztalatuk az adott országban. Legyen az piacismeret (konkurencia, vevők), adózás, helyi viszonyok…. Ha ebben tudsz nekik segíteni, már eggyel beljebb vagyunk. Mivel a másik faktor, hogy nincs egy jó kapcsolatuk az országban, akiben bíznak és elkötelezett társuk lenne ebben.

Ahogy már korábban említettem, több olyan üzleti kapcsolatom van, aki valamilyen startupot behozott. Van itt :
– coworking iroda (Berlinben már jól működő közösségi iroda nyitását intézte és most vezető).
– mobil USB töltő kütyü kávézókba
– parkolós app…
– szabadulószoba

Egyik olvasom például nemrég kezdte el egy ilyen cég behozatalát:

Mit csináltak ők? Első lépésben természetesen meg kell keresni ezeket a cégeket, erre hozok lejjebb példákat, hol van ilyen adatbázis. A következő lépés, hogy felvették a kapcsolatot az adott céggel, startuppal. Meg kell kérdezni, tervezik-e a magyar piacra való belépést. Elmondani, hogy vállaljuk a magyar piacra való belépést és működtetést, sőt a vezetését is. Segítesz már a hazai piac felmérésben (legrosszabb esetben ezért kérsz pénzt). De itt már annyit dolgoztok együtt, hogy beástad magad a cégbe. Érted már?

Saját pozíciót tudtak kiharcolni az ismertségi körömbe tartozók, ők lettek a hazai iroda vezetői! Nagyon profin csinálták! Kapnak anyagi támogatást, háttértámogatást és minimum 3-6 hónapig fix helyük (állásuk) van. Van, aki hibrid megoldásban van, saját maga hozza létre az itteni céget, saját pénzből, de ettől még kap támogatást a nemzetközi cégtől. Tárgyalás kérdése és az, hogy te mennyit akarsz belőle keresni.

Miért jó a cégnek?
Egy külföldi országba nehéz bejutni, mivel nehéz kívülről megismerni a piacot. Bár tény az is, hogy még néha a helyiek sem ismerik rendesen a piacot, de most ettől vonatkoztassunk el. Így tehát nyitottak lehetnek bármilyen megkeresésre. Ez jó arra is, hogy beleláss egy startup működésébe, kapcsolatokat építesz és már könnyebb lesz a sajátodat felhúzni. Már van egy fix emberük, aki el tudja látni a supportot is (persze cégtől függ mennyi ember kell), helyi cégekkel, hatóságokkal való kapcsolattartást. És van, aki itt van helyileg, az egy óriási dolog és nem kell külön ide költözni valakinek a cégtől, hanem már egy helyi látja el a feladatot.

Mit csinálj? 

1. Keress startupokat, innovatív vállalkozásokat. Itt van több oldal is, ahol

  • figyelheted a sikeres közösségi finanszírozó kampányokat. (Nézd meg, melyik népszerű és melyikből lehet olyan, amelyik itthon is meg akarják vetni a lábát. Igaz ez főleg termék importra vonatkozik. Indiegogo és Kickstarter oldalakat kell nézned.
  • A legjobb tipp: a startupranking.com oldalon kattints rá az adott ország ranglistájára és ott nézd meg, kik jöhetnek nálad szóba és milyen területen vannak. Gondolj bele! Egy cseh startup vagy mondjuk egy lengyel elég könnyen tudna piacot szerezni itthon, vagyis hasonló piacot találna, mint otthon!
  • Figyeld a nagyobb startup rendezvényeket, weboldalakat! Pl. Techcrunch
  • Nézz fel a Crunchbase.com oldalra, ahol látod a feltörekvő startupokat. Még azt is látod, mikor kaptak tőkét. Ez azért is fontos, mert tudod, hol kopogtass (ahol pénz van…). Ehhez kapcsolódóan itt látsz képernyőfotókat: Melyik startupot hozzam be Magyarországra úgy, hogy szinte egy állást is teremtek magamnak?
  • Használd a LinkedIn-t! Elengedhetetlen lesz majd ehhez, legyen egy jó profilod, töltsd fel adatokkal, mert ez lesz az első, ahol lecsekkolnak majd. Ehhez információ itt. 

2. Még ne csinálj semmit, ne írj nekik! Kövesd be őket a közösségi oldalalakon, az alapítókat follow-old be Linkedin-en (itt ne bejelöld, hanem csak follow)!

3. Mondjuk van 5 kiszemelt cég a fenti adatbázisokból, akkor azoknak kezdd el felmérni a hazai piacát. Először csak ide-oda kapkodva, jegyzetelj mindegyikhez, ne vidd túlzásba, ne dolgozz feleslegesen!

4. Már ekkor kezdeni fog körvonalazódni, melyik lenne neked szimpatikus, de mindenképpen tarts többet persze a tűzben, lehet akár 10 is, amit kiválasztasz.

5. Kezdd el felvenni velük a kapcsolatot! Lehet telefonon, emailben, Linkedin-en. A felütés legyen az, hogy Magyarországi piacnyitás. Először írd le röviden, hogy te segítesz és vállalod a magyar piacra való belépésüket! Van piac ismereted, és vedd rá őket, hogy beszéljetek többször. Ez mindenképpen több körös megkeresés lesz.

6. Egy nem, nem nem. Ilyenkor egy együttműködésről tárgyaltok, amit nehéz átvinni egy cégnél, bár pont ezért van bent óriási potenciál. Ami könnyű, az annyit is érne. Nos, erről van is egy cikkem: Jó az, amit kitaláltál, de a cégek mégsem állnak szóba veled?

7. A kulcs tehát, hogy megmutasd nekik, alig kell valamit csinálni és te kézben tartasz itt mindent. Továbbá készítsd össze a tervet, vagyis a hazai piacralépésüket. Benne statisztikákkal, konkurencia felmérés, ha kell iroda, akkor ahhoz javaslat, jogi dolgok, engedélyek (nézz utána, a 1818.hu is segít, vagy Járási Hivatal vagy a NAV. De ne adj oda mindent azonnal. És persze innentől nehéz lemodellezni a további lépéseket, tárgyalás kérdése milyen módon működtök együtt, mennyit fizetnek, van-e részesedésed.

Hajrá! Sok sikert!

Fotó: Envato License

Ez izgalmas volt! Még ilyet! Megújult a Minner főoldala!

Kattints ide és nézz rá a friss cikkekre, podcastokra, rövid üzleti tartalmakra (instant)! Csak görgess és olvass, inspirálódj! Üzletre fel! A Minner üzleti flowban tart! Tovább a Minner főoldalára!
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!