Szerezz márkádnak EU-s védjegyet! Még támogatást is kapsz rá

Dátum

Megosztás

Az EU-s védjegykérelem és a szellemi tulajdonjogaid védelme egyszerűbb, mint gondolnád – ráadásul KKV-ként a költségek 75%-át visszaigényelheted az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) KKV Alapjából. A fenti videóban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan kell regisztrálni az alapba, és visszatérítést igényelni.

Figyelem: a KKV Alap limitált, és az összeget érkezési sorrendben osztják ki, de még nem maradtál le: importőr partnerünk, Csépe Gábor (Kimport), a MinnerAkadémia kínai import okatatója, június elején egyeztetett az EUIPO-val, akkor még bőven volt a keretben.

Ki igényelhet visszatérítést a KKV Alapból?

Az alap célja az Európai Unió területén székhellyel rendelkező kis- és középvállalkozások támogatása. Kérelmet a tulajdonos, munkavállaló vagy a nevében eljáró meghatalmazott külső képviselő nyújthat be. A támogatásokat a KKV-nak ítélik oda, és a visszatérítést mindig közvetlenül a KKV bankszámlájára utalják.

Hogy működik?

A KKV Alap (SME Fund) egy visszatérítési program, amely utalványokat bocsát ki, amelyek a kiválasztott tevékenységek díjainak részbeni fedezésére használhatók fel.

  • Védjegyek és formatervezési mintákra maximum 1000 euró, és EU-szinten maximum a díj 75%-a igényelhető vissza
  • Szabadalmakra maximum 1500 euró / a díj maximum 75%-a
  • Közösségi növényfajta-oltalomra maximum 225 euró / a díj maximum 50%-a

Részletek a regisztrációról és igénylésről

Ha szeretnél élni a lehetőséggel, akkor segítségedre lesz a fenti videó. Ebben képernyőfelvételeken végignézheted a teljes folyamatot:

  1. Regisztráció az EUIPO felületére
  2. Regisztráció az SME Fund felületére
  3. Támogatás kérelmezése
  4. Támogatás odaítélése
  5. Védjegykérelem beadása
  6. Támogatás érvényesítése

A videóból megismerheted a felületeket, lépéseket, mikor hova kattints és mire számíts. Így mire odakerülsz, magabiztosabban lavírozhatsz az oldalakon. A programról további magyar nyelvű leírást olvashatsz az EU Szellemi Tulajdoni Hivatal weboldalán is ide kattintva.

Kapcsolódó tartalmak

Sólyom Eszter
Sólyom Eszter
A MinnerAkadémia színfalai mögött azon dolgozom, hogy a legfontosabb információk a lehető legjobb minőségben jussanak el hozzád. A Minneren előszeretettel írok cégkultúráról, társadalmi felelősségvállalásról, szervezetfejlesztésről.