KezdőlapGazdaság és üzletTavaszi üzleti könyvajánló a Minnertől

Tavaszi üzleti könyvajánló a Minnertől

-

Végre kijött a jó idő, ami még a kreativitásunknak, motivációnknak is kedvez. Azt mondom, használjuk ki és olvassunk, inspirálódjunk, tanuljunk, hogy még jobb vállalkozásunk legyen. Összegyűjtöttem azokat a könyveket, melyek segíthetnek téged a mindennapokban, illetve meghatározzák a céged és saját magad hosszú távú fejlődését is. Azt mondom, ne totojázz, olvasd el őket, mert mióta én “kivégeztem” őket, azóta még jobban szárnyalok!

A könnyed tartalmak, melyek főleg a skilljeidet fejlesztik

Olvass az emberekben – A módszer, amit az FBI és az Amerikai Egyesült Államok hadserege alkalmaz – Dr. David J. Lieberman
Érdemes pszichológiával kapcsolatos könyveket olvasni, főleg akkor, ha meg szeretnéd ismerni a vevőidet. És még inkább érdemes ilyet olvasnod, ha a könyv telis-tele van gyakorlati példával és azok magyarázatával. És ez a könyv ilyen! Én a kezembe fogtam, és abba se hagytam a könyv feléig az olvasást, annyira felpörgetett. Mondjuk ez nem egy egyszer olvasom könyv, mert többször is kell értelmezni a leírtakat, sőt ülepednie is kell, illetve felfrissíteni a tanultakat.

Szolgálj, hogy vezethess! – Amit egy elit katonától tanulhatunk az üzleti életben – Porkoláb Imre
A könyv párhuzamot von a katonai kiképzések, gyakorlatok és az üzleti élet, vagyis inkább egy cég vezetése, csapat irányítása között. Érdekes történetek miatt garantáltan nem fogsz unatkozni, üde színfoltja az üzleti könyveknek. Azért is érdemes megvásárolnod és elolvasnod, mert nem a száraz üzleti dolgokról, tippekről olvashatsz benne, hanem a sztorikon keresztül a katonai alakulatok mindennapjaiba is belelátsz.

Tervezz, alkoss könnyedén

Lean Startup – Hogyan tegyük ötleteinket sikeressé és fenntarthatóvá? – Eric Ries
Ma már egy cégnek folyamatosan innovációra van szüksége ahhoz, hogy tartani tudja a lépést a piaccal. Akár a lean elmélet, akár ez a Lean startup könyv is rávilágít arra, hogy nincs olyan, hogy egy cég, termék készen van, továbbá arra is, hogy nagyon fontos az agilitás, a tesztelés, optimalizálás. Eszméletlen sok startup sztorit ismerhetünk meg a könyvben, mely így a tippeket átviszi a gyakorlatba is. A könyv nem csak startupoknak szól, hanem normál vállalkozásoknak is.

Sprint – Hogyan oldjunk meg nagy problémákat és teszteljünk új ötleteket öt nap alatt? – Jake Knapp – Braden Kowitz – John Zeratsky

Kiút a káoszból. Tudod szoktam mondani, hogy egy A/4es lap elég, hogy elkezdj tervezni, alkotni, ötleteken dolgozni, vagy éppen arra, hogy még produktívabb legyél. A könyv még ehhez hasonló olyan tippeket ad számodra, hogy

  • nem csak rendbe teszi a gondolataidat, ötleteidet,
  • hanem rámutat, hogyan tudod az ötleteidet a megvalósítás irányába terelni,
  • és ezt rövid idő alatt.

Rework – Profit újratöltve – Jason Fried – David Heinemeier Hansson
Ez az a könyv, amit akkor érdemes elővenned, ha éppen bizonytalan vagy a vállalkozásodban. Az olvasása közben annyiszor fogsz a fejedhez kapni, hogy öröm lesz számolni. Sőt már-már motiválni fog a munkára. Néha olyan érzésem is volt, mintha lecseszne a szerző, igen néhol elég szabad megfogalmazásokat olvasni benne. A könyv segíteni fog a céged fejlődésében is, illetve a vállalkozói gondolkodásmódodra is pozitív hatással lesz.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek