KezdőlapVállalkozásTippek élő videózáshoz cégeknek, vállalkozásoknak (Facebook és Youtube élő videó)

Tippek élő videózáshoz cégeknek, vállalkozásoknak (Facebook és Youtube élő videó)

-

Azt már te is láthatod, hogy a videós tartalmakat, élő videókat a Facebook előtérbe helyezi. A legtöbb cég ki is próbálja időnként, hogy mit tud kezdeni az élő videókkal. Szerencsére már az elmúlt hónapokban fel lett turbózva az élőzés lehetősége a Facebookon is, és ezt bizony ki tudjuk használni. De mire is tudod használni?

Live videó? > Biztosan tudod mire való?

Nagyon fontos leszögezni, hogy az élő videó arról szól, hogy valamilyen eseményt közvetíts, vagy éppen valamilyen oktatást tarts, vagy hírről beszámolj (ami érinti a céged).

Mennyire legyen hosszú egy élő videó, mennyi szereplő legyen benne?

Nem mindig jó, ha csak egyedül szerepelsz a videókban. Sajnos hamar lankad az emberek figyelme, és valójában akkor nem is biztos, hogy videóznod kell, hanem elég lenne a podcastolnod (hanganyag). Érdemes figyelned a statisztikákat, hogy meddig tudod megtartani a nézőket. Ebből már tudsz kalkulálni, de a tippem, hogy próbálj meg 10-20 perces videókat készíteni. Illetve jobb az, ha havi 1-3 -szor élőzöl, mintha minden héten csinálnád. Tedd, vagyis kapcsold hozzá az aktuális kampányodhoz, annak marketingjéhez.
Ne felejtsd el beharangozni az élő videódat! Vagyis reklámozd be, hogy mikor fogsz élőben bejelentkezni! 

Ötletek élő videózáshoz:

 • Esemény videózása
  Legyen az bármilyen esemény, kiállítás, expó, konferencia, amin részt veszel, vagy a céged, videózd le.
 • Esemény 2.: Érkezett egy nagy raktárkészlet, vagy éppen felújítjátok az irodát. Már indulhat is az élő videó.
 • Kedvezmény akció: Mi lenne, ha még egy formában hirdetnéd az akciódat? Csinálj úgy élő videót, hogy előre bejelented, hogy egy élő adás keretében fogjátok elmondani a kedvezményt.
 • Új termék: Ez hasonló a második ponthoz. Az új termék marketingtervébe tedd bele az élő videót is.
 • Évszak, időjárás, ünnepek: Készülj speciális ajánlatokkal, és milyen jó az évszakokhoz, vagy ünnepekhez kötni. Tudod, máris megvan a téma (pl. nyári hőség tippek, karácsonyi dekor tippek…)
 • Oktatás: Hallottad már, hogy érdemes a vásárlóidat edukálni, oktatni. Biztosan a te területeden is van olyan oktatni való, ami jó téma lehet egy élő videóban.
 • Hírek? – Miért ne foglalhatnád össze a szektorodba tartozó híreket. Gyűjtsd össze a cégedhez kapcsolódó híreket, újdonságokat és mondd el élőben. Utána természetesen ezt megírhatod a blogodban is.
 • Írtál valamit a blogodban? Készíts hozzá élő videót, amiben valamilyen extra információt mondasz el.
 • Helyi boltod van? Akkor máris mehetnek akár a kerületi, térségi hírek is.
 • Programtippek? Naná! Bátran adj tippeket a követőidnek, hidd el hálásak lesznek.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek