Tippek élő videózáshoz cégeknek, vállalkozásoknak (Facebook és Youtube élő videó)

Azt már te is láthatod, hogy a videós tartalmakat, élő videókat a Facebook előtérbe helyezi. A legtöbb cég ki is próbálja időnként, hogy mit tud kezdeni az élő videókkal. Szerencsére már az elmúlt hónapokban fel lett turbózva az élőzés lehetősége a Facebookon is, és ezt bizony ki tudjuk használni. De mire is tudod használni?

Live videó? > Biztosan tudod mire való?

Nagyon fontos leszögezni, hogy az élő videó arról szól, hogy valamilyen eseményt közvetíts, vagy éppen valamilyen oktatást tarts, vagy hírről beszámolj (ami érinti a céged).

Mennyire legyen hosszú egy élő videó, mennyi szereplő legyen benne?

Nem mindig jó, ha csak egyedül szerepelsz a videókban. Sajnos hamar lankad az emberek figyelme, és valójában akkor nem is biztos, hogy videóznod kell, hanem elég lenne a podcastolnod (hanganyag). Érdemes figyelned a statisztikákat, hogy meddig tudod megtartani a nézőket. Ebből már tudsz kalkulálni, de a tippem, hogy próbálj meg 10-20 perces videókat készíteni. Illetve jobb az, ha havi 1-3 -szor élőzöl, mintha minden héten csinálnád. Tedd, vagyis kapcsold hozzá az aktuális kampányodhoz, annak marketingjéhez.
Ne felejtsd el beharangozni az élő videódat! Vagyis reklámozd be, hogy mikor fogsz élőben bejelentkezni! 

Ötletek élő videózáshoz:

 • Esemény videózása
  Legyen az bármilyen esemény, kiállítás, expó, konferencia, amin részt veszel, vagy a céged, videózd le.
 • Esemény 2.: Érkezett egy nagy raktárkészlet, vagy éppen felújítjátok az irodát. Már indulhat is az élő videó.
 • Kedvezmény akció: Mi lenne, ha még egy formában hirdetnéd az akciódat? Csinálj úgy élő videót, hogy előre bejelented, hogy egy élő adás keretében fogjátok elmondani a kedvezményt.
 • Új termék: Ez hasonló a második ponthoz. Az új termék marketingtervébe tedd bele az élő videót is.
 • Évszak, időjárás, ünnepek: Készülj speciális ajánlatokkal, és milyen jó az évszakokhoz, vagy ünnepekhez kötni. Tudod, máris megvan a téma (pl. nyári hőség tippek, karácsonyi dekor tippek…)
 • Oktatás: Hallottad már, hogy érdemes a vásárlóidat edukálni, oktatni. Biztosan a te területeden is van olyan oktatni való, ami jó téma lehet egy élő videóban.
 • Hírek? – Miért ne foglalhatnád össze a szektorodba tartozó híreket. Gyűjtsd össze a cégedhez kapcsolódó híreket, újdonságokat és mondd el élőben. Utána természetesen ezt megírhatod a blogodban is.
 • Írtál valamit a blogodban? Készíts hozzá élő videót, amiben valamilyen extra információt mondasz el.
 • Helyi boltod van? Akkor máris mehetnek akár a kerületi, térségi hírek is.
 • Programtippek? Naná! Bátran adj tippeket a követőidnek, hidd el hálásak lesznek.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!