Több magyar megy külföldre brókernek. Még hasznos is lehet

A Közép-Európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) közleményében olvasható, hogy sok végzős hallgatójuk választja a külföldi, európai elhelyezkedést. A Chartered Institute for Securities & Investment elismeri és elfogadja a KEBA tőzsdei szakvizsgáját. A jelentkezők körében a legnépszerűbb tanfolyam 100 órás Tőzsdei Szakvizsga felkészítő. Szeptemberben indul a legközelebbi képzésük. Már érettségivel is lehet jelentkezni, így alternatívát jelenthet azoknak is, akik nem jutottak be a felsőoktatásba.

A XETRA bevezetése óta a külföldi brókercegek is könnyedén tudnak kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén forgó részvényekkel, így akár a külföldön dolgozó magyarok vonzóvá tudják tenni a magyar részvényeket, és növelhetik a forgalmukat. Ez áttételesen jó is lehet, mivel ha pörög a tőzsde és emelkedik az a gazdaságnak is jó.

Érdemes jelentkezni a szeptember 6-án induló képzésükre, kattints ide a további információért.

 

Forrás: KEBA

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!