További rubel gyengülés várható, megszólalt az orosz pénzügyminiszter

Az orosz pénzügyminiszter beismerte, hogy a szankciók miatt több milliárd dolláros veszteségük van.. A tőkekiáramlás is nagymértékben rontja a kilátásaikat. Megközelítőleg 130-140 milliárd dollár kára keletkezett eddig a szankciókból és a tőkekiáramlásból Oroszországnak. Ez ellent mond annak a ténynek is, hogy Putyin azt nyilatkozta a nyugati országoknak jobban fájnak a szankciók, ezt úgy látszik megcáfolta a pénzügyminisztere.

Ahogy már említettük, az oroszok 100 dolláros olajárral számolták a költségvetésüket is, így a mostani alacsony olajár sem jó nekik. Az elemzők arra számítanak, hogy csökkenteni fogják a termelést, így felhajtva az árakat, és az OPEC tagokat is erre ösztönzik (egyik félnek sem jó az alacsony olajár). Amennyiben november 27-i ülésen nem döntenek a kitermelés csökkentésén, akár 60 dollárig is lecsökkenhet az olajár, ez veszélyesen érintené az oroszokat.

A rubel a héten kicsit beerősödött, egy természetes korrekciót láthattunk, de ez a hír után biztosan újra gyengülő pályára áll. Újra 46,00-os szint fölé gyengülhet a dollárral szemben.

rubel_nov25

 

Forrás: cnn

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!