Úgysem hiszed el, de már 150 000 forintból elindíthatod a vállalkozásod

A Minner Indíts vállalkozást rovatában már több mint 120 vállalkozás ötletet olvashatsz. Ennyi ötlet közül biztosan van olyan, amiben látsz fantáziát, vagy legalábbis elindított a gondolkozásban. Tudod én ötletmorzsákat adok, melyeket könnyű tovább gondolni. Mi ez a 150 000 forint? Tényleg elindíthatom ennyiből a vállalkozásomat?

Az ötletek között szerepelnek nagyobb tőkét igénylő ötletek is, de szép számmal olyanok is, melyek elindításához kevés tőke kell. Az üzleti ebédes vállalkozás ötlet megvalósításába egyik olvasóm belevágott, és szerencséje volt, hogy rám írt Facebookon. Ő több tucat étteremben gondolkodott, akik a partnerei lehetnek, sőt az egész országban egyből el akarta indítani. Majd rávilágítottam, hogy először elég csak 1-2 étterem, és az is csak Budapesten. Mázlija volt, így időt és pénzt is spórolt. Erről írtam egy Facebook bejegyzést is. (Ha itt nem jelenik meg a bejegyzés, akkor kattints ide)

Egyik olvasó éppen a vállalkozás ötletek közül valósít meg egyet===============================És belefutott abba a…

Közzétette: Minner – 2015. november 1., vasárnap

Melyek azok az ötletek, melyek már kisebb költségvetéssel megvalósíthatók? Vagyis kb. 150 – 300 ezer forintból? Itt a lista:
1. ötlet – Albérlet közvetítés külföldieknek
2. ötlet -Balkonkertészet
3. ötlet – Idősek gondozása, időseknek bevásárlás, felügyelet 4. ötlet – Karriermenedzsment, fiatalok oktatása, fiatalok karrierjének elindítása
18. ötlet – Biztonsági szakértő, tanácsadó
20. ötlet -Drón biznisz, fotózás, videózás…
25. ötlet – DIY blog
27. ötlet – Fiataloknak szóló portál, mobilapp
29. ötlet – Wiki oldal vállalkozóknak
30. ötlet – Szabadidő tippek applikáció
32. ötlet – Infografika blogger
37. ötlet – Reklámajándék 3D nyomtatóval
38. ötlet – Hogyan csináljam weboldal
39. ötlet – Videó készítés cégek számára
42. ötlet – Webshop 3D nyomtatós tárgyaknak
43. ötlet – Rendelj kínából
46. ötlet – Antik nepper online
48. ötlet – Mindennap van szülinap…
50. ötlet – lakásnepper, Airbnb nepper
51. ötlet – Saját DIY termék
Extra ötlet: Így keress sok pénz fotósként, luxusórákkal
56. ötlet – Vállalati James Bond
58. ötlet – Több tízezer ember vár valami minőségit!
61. ötlet – Lakáskávézó?!
62. ötlet – Csoki műhely, bonbon műhely
64. ötlet – Virtuális asszisztens
67. ötlet – Üzleti ebéd szervező
68. ötlet – Saját főzőműsor a Youtubeon
69. ötlet – Érme bróker, érme vaterázás
71. ötlet – Szórakozz a mobilappokkal és közben keress pénzt
74. ötlet – Termék, szolgáltatás tesztelő blogger
75. ötlet – Közösségi hírbejelentő weboldal
78. ötlet – kismama blog
77. ötlet – Speciális tábor, több napos program szervezése
79. ötlet – kirakat mosás nem is elhanyagolható haszonnal
81. ötlet – Shopify és egyéb rendszerek szakértője
89. öltet – online biztosítási szakértő weboldal
92. ötlet – sablonos helyzet
94. ötlet – taníts online – de ne úgy, mint mások
95. ötlet – ezermester cég, vállalkozó
96. ötlet – könyv (NEM) mindenkinek
97. ötlet – fal nem maradhat üresen
100. ötlet – “Tuti kamu ez a nyereményjáték”
105. ötlet – van pénz a médiában?!
109. ötlet – közösségi újságírás, blogszolgáltatás üzemeltetés
110. ötlet – Randiguru, randiszervező
111. ötlet – lakásbutik
112. ötlet – celebadatbázis, celebwiki, celebhírek
113. ötlet – Számítógép javítás, oktatás, internet használat oktatás
115. ötlet – Salesman – értékesítési szakértő…
116. ötlet – Vírusírtó webshop, összehasonlító weboldal…

Fotó: Tech Cocktail/Facebook

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek