Üzleti könyvajánló a nyárra. 4+1 könyvvel könnyítjük meg a választást!

Dátum

Megosztás

Itt a nyár, azért ilyenkor az ember elkezd kacsintgatni jobban az üzleti könyvek felé. Jó lenne behozni a lemaradást! De mit is olvassunk most? Jobb olvasni, mint nem, sőt ahogy láthattad már a kutatásokból bizony a milliárdosok, sikeres emberek legalább napi 1 órát olvasnak. Tudom, lehet most nincs erre időd, de hozzunk be néhány órát a nyáron! De mit? Erre keressük most a választ. Nemcsak konkrét könyvajánlást kapsz, hanem egy kategória ötletet is adok, ami a későbbiekben is sokat segíthet.

Digitálisan is szeretsz olvasni? Akkor kezdjük valami könnyebbel és MAGYAR piacra termett megoldással

Te is szembekerültél már azzal a problémával, hogy ott van az a sok üzleti könyv, el is tudsz belőle vinni 2-3 dolgot, de… És itt jön a nagy DE! Adott időszakban, üzleted életszakaszában nem tudod beilleszteni, hasznosítani. Több hét múlva pedig elfelejted miről volt szó. Hosszú távon több könyvet kell elolvasni ahhoz, hogy az üzleti szemléleted fejlődjön. Sőt egyik nehézség, hogy sok esetben multinacionális vállalkozásokra vannak szabva ezek az üzleti könyvek. Persze inspiráló olvasni egy Intel sztorit, de pont nem a KKV vonatkozását bontogatja ki az adott szerző, ami egyébként neked kellene.

Ezt oldjuk most meg!

A könyvolvasáshoz hasonlóan dolgozod fel a Minner prémium anyagait, vagyis a Minner Előny előfizetés tartalmait. Itt a nemzetközi könyvekkel ellentétben magyar piacra szabott megoldásokat kapsz, üzleti példákat, esettanulmányokat ugyanúgy megkapsz, sőt már rövid időn elül használni tudod a tanultakat.

Mit kell csinálnod? Csatlakozni és belépni a Minner Előny fiókodba, majd olvasnod, rövid kis adagokban, vagy éppen letölteni azokat az ebookokat, útmutatókat, amelyek konkrét üzleti probléma megoldását segítik.

Életrajzi könyvek – az egyik legjobb megoldás üzleti gondolkodóknak, sikerorientált embereknek

A sikeres embereket kutató tanulmányból kiderült, hogy:

  • a sikeres emberek, milliárdosok több időt töltenek személyes fejlődésükre, önképzésre mint az átlag. Átlagosan napi 1 órát, míg egy átlagos vagyonú ember naponta 21 percet.
  • Ebbe beletartozik a könyvolvasás, tanfolyamok, előadások. Thomas C. Corley kutatásából kiderül, hogy 3 témában olvasnak könyvet a milliárdosok: Sikeres emberek önéletrajzi könyve, önfejlesztő anyagok, és történelem.

Keress olyan életrajzi könyveket, ami valamilyen szinten kapcsolódik az üzleti élethez, vagy karrierépítéshez! Hozok is most két példát, amit lehet eddig nem akartál kezedbe venni, de most megteszed.

  • Elon Musk – Walter Isaacson szerzőtől. Elon Musk sikerszorijába, gondolkodásába, sőt kudarcaiba is betekintést nyerhetsz. Megosztó ember, de lehet pont ezért kell és érdemes elolvasni. Én személy szerint kíváncsi voltam rá, hogy most akkor őrült, vagy ő tényleg ilyen. Azt gondolom túlzás őt példaképként tekinteni, ám van mit elvinni az élettörténetéből.
    Ez egy vaskos könyv készülj fel rá, de az egyik legrészletesebb írás Elon Musk életéről.
  • Paprikaföldektől a HÉTCSILLAGOS életig – Az önerőből milliárdos sikerreceptjei – Jákob Zoltán – A Crystal Nails alapítója, tulajdonosának a könyve. Elsőre én sem piszkálgattam a könyvet, mert azt gondoltam túl sztorizgatós, és egyébként is a borítója olyan, mint egy romantikus regényé, sem mint egy üzleti könyvvé. Illetve az E/1-es önéletrajzi könyvek annyira nem szoktak hasznosak lenni. DE ez igen. Egy projekt miatt el kellett olvasnom és mondhatom, hogy fejleszti a szemléletmódunkat is, a példákból, kudarcokból is tanulunk és sok tanácsot is kapunk. A könyv könnyed, rövid, néhány nap alatt fel lehet dolgozni.

Haladó marketing könyv. Pont ezt keresed! – Döntésgyár – Richard Shotton

A Döntésgyár című könyvet ajánlom minden olyan cégvezetőnek, marketingesnek akinek feladata a cég marketingjének fejlesztése, marketing stratégia összeállítása. A könyv segít, hogy jobban megértsd a vásárlókat befolyásoló tényezőket, és természetesen ezt magadra is tudd úgy alakítani, hogy többen nyissák ki a pénztárcájukat.

E-mailek nélküli világ – Cal Newport

Egy átlagos alkalmazott napokat tölt felesleges e-mailek olvasásával, egy nagyobb szervezetnél pedig ez hatványozottabban igaz. Meg kell tanulnunk úgy szervezni a munkát, hogy nem az e-mailek köré történik mindez. Azt láttam, hogy a könyvben az e-mail csak egy kapaszkodó, és inkább a modern digitális munkásnak egyfajta munkaszervezési kézikönyve ez a könyv. Segít új szemléletmód megszerzésében, amennyiben éppen produktivitási gondokkal küzdesz, abban is sokat segíthet.
Itt ajánlom figyelmedbe a szerzőnek egy másik könyvét, amire hivatkozik is többször a könyvben. Ez pedig az: Elmélyült munka – Cal Newport

Következő lépés?

Próbáld ki, hogy milyen a Minner Előny előfizetés! Kattints ide!
Regisztráció után ajánlom ezt a cikksorozatot, ezzel kezdj:
Gyorsan növekvő cégek cikksorozat: Nem jött el az áttörés, a nagy bumm még a cégedben? Derítsük ki, hogyan…

És természetesen beszerezni a fenti könyveket. Sok sikert! Jó olvasást!

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!