Cégfejlesztési ötlet 6.: Kezdjünk el adatot adni az AI-nak és azonnal fogjuk munkára!

Dátum

Megosztás

Mindannyian érezzük a nyomást, hogy ideje lenne az AI-t használni, de egyszerűen azt se tudja az ember hogyan álljon neki. Te is így vagy ezzel? Ott a sok eszköz, melyiket használd, mivel kezdd, a vállalkozásodban mire is használd az AI-t. Közben jelentgetik be, hogy így fejlődik, úgy fejlődik, újdonságok… Nos, lépjünk egyet hátrébb! Ahhoz, hogy cégünkre szabottan élvezzük az AI nyújtotta előnyöket, először is kellenek saját adatok, sőt még inkább információknak hívnám, amiből dolgozik az AI. De mit, hogyan, hol? Ezt fogjuk végigvenni ebben a cikkben.

Hol is vagy most? Ez a Minner új Cégfejlesztési cikksorozata! Külön kategóriát is kapott az ötleteken belül a főmenüben is! A cél, hogy rábökj több cégfejlesztési ötletre is, és minél előbb megcsináljátok a megvalósítási útmutató alapján. Ez itt 100% gyakorlat! Nézz vissza többször, mert újabb és újabb ötletekkel rukkolunk elő!

A cégfejlesztési ötlet röviden: Tegyük meg a valódi első lépést az AI felé úgy, hogy elkezdjük felépíteni a saját adatainkat, információkat

Amikor azzal szenvedünk, hogy nem ad jó választ az AI, sőt nem a cégünkre vonatkozóan akkor valószínűleg nem adtunk elég információt ahhoz, hogy tudjon dolgozni. Na, de mindig kezdjük elölről elmagyarázni neki mit is csinálunk? Először is készítünk egy olyan mester dokumentumot, amibe beleírunk minél több információt a cégünkről, termékeinkről, céljainkról.
Nem korlátozzuk le külön szoftverre, ez lesz benne a szépség, hogy bármit is csinálnak az AI-ban, bármilyen új szoftver lesz nem vész kárba a munkánk.
Adat alatt nemcsak számszerű adatot értünk, hanem információt is, mint mivel foglalkozik a cég, miben másabb a konkurenciánál, marketingszövegek, termékek….

100 000 generált név tapasztalata, ami neked is segíthet az AI-val

A Minner AI márkanév-generátora már több mint 1 éve működik és több mint 100 000 nevet generáltak le a felhasználók. (Mi már könyékig benne vagyunk az AI-ban, jó helyen vagy!) Természetesen nem egy varázsgömb, de láthatóan sokan azt hiszik. Már alapból nem engedjük, hogy chateljenek vele a felhasználók, hanem 3 kérdést teszünk fel, ami segíthet a jobb név megtalálásában.

Tudod mit ront el a felhasználók 70%-a? A három kérdés mindegyikéhez egyszavas választ ad. Nos ezekből bizony nem tud igazán jól dolgozni a mesterséges intelligencia. Lehet, hogy nem is tudják rendesen megfogalmazni? Hm, ez is érdekes, nos igen briefelni nehéz. Az AI-nak szintén nehéz a cégedre szabott jó hírdetést megfogalmaznia, ha nem ismeri azt, vagy mondjuk helyetted megcsinálni folyamatokat, válaszolni jól e-mailekre, vagy éppen AI ügyfélszolgálatként igazi salesként írni a válaszokat.

De ez jó! Mármint abból a szempontból, hogy az emberek nem értik még azt, hogy bizony megfelelő bevitt adatmennyiség, információ kell ahhoz, hogy az AI tisztábban lásson, jobb válaszokat adjon, akár a kezünk alá dolgozzon.

Kerüljünk előnybe az AI-val!

Na, de hogyan is menjünk tovább? Mit csináljon a csapat? Részletesen a megvalósítás lépései

  1. Használjuk gyorsan ezt a ChatGPT-ben. Szerencsére már a ChatGPT is tudja ezt, bár fapadosan, de jó kiindulási alap. Megmutatom, hogy az egyszerű ChatGPT-ben hogyan tudod ezt használni, mit hová kell írni. Gyakorlásként tökéletes, de ennél tovább kell lépnünk, mert a ChatGPT limitálja mit adhatunk be neki alap információként.
  2. Tovább lépve először is létrehozunk egy egyszerű Google dokumentumot. A cikkben további megvalósítási részében hozok példát, hogy mit érdemes beleírni, hogy tudjon dolgozni majd belőle az AI.
  3. Kezdjük el felépíteni a saját Custom GPT-nket. DE! Nincs semmi kockázat, mert az adatokat át tudjuk vinni másik rendszerbe is.
  4. Fogjuk munkára az AI-t, mutatom én hogy csinálom (képernyőképekkel).

A cikk további részét csak Minner Előny előfizetőink olvashatják. A Minner belső köre a megvalósításhoz kap segítséget, ahogy a többi Cégfejlesztési ötletnél már megszokhattad.

Oldd fel a cikket és szerezz előnyt a piacodon!

A Minner Előny előfizetéssel még szakmaibb, gyakorlatiasabb, részletesebb üzleti tartalmak várnak rád. Csatlakozz a prémium tagsághoz, a Minner Előnyhöz azonnali, korlátlan hozzáférésért.

Már tag vagy? Jelentkezz be az olvasáshoz! (Itt a FB, Google login is)

Szorosan kapcsolódó cikkek: Van még kérdésed? Természetes, hiszen ez még az első lépés. Ha tovább haladnál, akkor ezek a cikkek segítenek majd. Először a fenti legyen meg, kövesd a lépéseket!

További Cégfejlesztési ötletek

Fotó: Canva

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!