Kezdőlap Vállalkozás WordPress gyorstalpaló - Minner Akadémia első felvonás

WordPress gyorstalpaló – Minner Akadémia első felvonás

-

Nem, ez nem egy telepítéses anyag lesz. A wordpress telepítésről rengeteg videó tutorial fenn van a Youtubeon is. Ott láthatod lépésről lépésre mit kell tenni. Én inkább a használhatóságát közelítem meg, illetve arról lesz szó, hogy mire figyelj. A tartalom végén láthatod a WordPress telepítésről a videót, illetve később a Minner videóját (2016. 10. 13. 18:00-kor lesz felvéve, élő adás lesz, de utána elérhető lesz + beszúrom ide). Nézzük is a Minnerre is felkerülő videó rövid vázlatát:

Hová tudod feltelepíteni? Miért kell adatbázis? Hogy képzeld el az egészet?
Igen, telepítésről van szó. Néhány lépést kell csak megtenned, és máris készen áll a weboldalad, hogy utána szinte nulla kódolási tudással szép weboldalaid legyenek.
Hová teheted fel?
– saját gépedre csinálsz egy szervert (pl. XAMPP, erről is sok videó tutorialt találsz a weben). Ebben az esetben a gépeden jön majd be a weboldalad, jó tesztelésre is)
– vásárolt domainre – tárhelyre másolod a fájlokat + adatbázis kell hozzá
– Adatbázis? Tárhely? Mi ez? Erről is szó lesz a videóban!
– Fontos! Telepítésnél, amikor az adatbázis elérését írod be a config fájlba, akkor azt erre alkalmas programban tedd meg pl. Notepad++. Ezt azoknak írom főleg, akik Windowst használnak, és onnan másolják majd át a fájlt. A Windows olyan karaktereket tehet bele, ami miatt a WordPress nem tudja behívni a fájlt, és nem fog működni az oldal. Ha telepítésnél hibába ütközöl, ez lehet az első, amit vizsgálj meg.

Felépítés:
– adminisztrátori felület
– bejegyzések (alapból a wordpress egy blog) /kategória
– oldalak (állandó oldalalak, ezek nem jelennek meg a bejegyzések között). Egyszerű céges weboldal esetében ezt fogod használni. Például külön oldal lesz a Kapcsolat menüpont. Szolgáltatások megint egy külön oldal.
– sablon – az oldalad kinézete. Vannak ingyenesen elérhető sablonok, de 40-50 dollárért már tudsz venni olyat, ami használható és könnyen testreszabható. Ezt pár kattintással meg tudod oldani, hogy feltelepítsd. Tipp: Avada sablont érdemes megvenni, 45 dollárba kerül, és nagyon könnyen testreszabható.
– pluginok/ bővítmények – Ezek arra alkalmasak, hogy megkönnyítsék az oldal kezelését.
– widgetek (főleg az oldaldoboznál használod (Minnernél a jobb oldalsáv az).

  • Pl. Űrlap plugin (Contact Form 7)
  • biztonsági mentés plugin (UpdraftPlus)
  • behatoló blokkolása/feltörés blokkolása – Erre a Wordfence plugint használom. 20 próbálkozás után az adott IP-t letiltja a rendszer.
  • SEO /keresőoptimalizálásban segítő plugin – One in one Seo pack.

Biztonság
– mentés, folyamatos mentés!!! UpdraftPlus plugin
– behatoló blokkolása/feltörés blokkolása – Erre a Wordfence plugint használom. 20 próbálkozás után az adott IP-t letiltja a rendszer.

WordPress telepítése

WordPress Gyorstalpaló

WordPress gyorstalpaló – Minneren plusz anyag

Közzétette: Minner – 2016. október 13.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek