WordPress gyorstalpaló – Minner Akadémia első felvonás

Nem, ez nem egy telepítéses anyag lesz. A wordpress telepítésről rengeteg videó tutorial fenn van a Youtubeon is. Ott láthatod lépésről lépésre mit kell tenni. Én inkább a használhatóságát közelítem meg, illetve arról lesz szó, hogy mire figyelj. A tartalom végén láthatod a WordPress telepítésről a videót, illetve később a Minner videóját (2016. 10. 13. 18:00-kor lesz felvéve, élő adás lesz, de utána elérhető lesz + beszúrom ide). Nézzük is a Minnerre is felkerülő videó rövid vázlatát:

Hová tudod feltelepíteni? Miért kell adatbázis? Hogy képzeld el az egészet?
Igen, telepítésről van szó. Néhány lépést kell csak megtenned, és máris készen áll a weboldalad, hogy utána szinte nulla kódolási tudással szép weboldalaid legyenek.
Hová teheted fel?
– saját gépedre csinálsz egy szervert (pl. XAMPP, erről is sok videó tutorialt találsz a weben). Ebben az esetben a gépeden jön majd be a weboldalad, jó tesztelésre is)
– vásárolt domainre – tárhelyre másolod a fájlokat + adatbázis kell hozzá
– Adatbázis? Tárhely? Mi ez? Erről is szó lesz a videóban!
– Fontos! Telepítésnél, amikor az adatbázis elérését írod be a config fájlba, akkor azt erre alkalmas programban tedd meg pl. Notepad++. Ezt azoknak írom főleg, akik Windowst használnak, és onnan másolják majd át a fájlt. A Windows olyan karaktereket tehet bele, ami miatt a WordPress nem tudja behívni a fájlt, és nem fog működni az oldal. Ha telepítésnél hibába ütközöl, ez lehet az első, amit vizsgálj meg.

Felépítés:
– adminisztrátori felület
– bejegyzések (alapból a wordpress egy blog) /kategória
– oldalak (állandó oldalalak, ezek nem jelennek meg a bejegyzések között). Egyszerű céges weboldal esetében ezt fogod használni. Például külön oldal lesz a Kapcsolat menüpont. Szolgáltatások megint egy külön oldal.
– sablon – az oldalad kinézete. Vannak ingyenesen elérhető sablonok, de 40-50 dollárért már tudsz venni olyat, ami használható és könnyen testreszabható. Ezt pár kattintással meg tudod oldani, hogy feltelepítsd. Tipp: Avada sablont érdemes megvenni, 45 dollárba kerül, és nagyon könnyen testreszabható.
– pluginok/ bővítmények – Ezek arra alkalmasak, hogy megkönnyítsék az oldal kezelését.
– widgetek (főleg az oldaldoboznál használod (Minnernél a jobb oldalsáv az).

  • Pl. Űrlap plugin (Contact Form 7)
  • biztonsági mentés plugin (UpdraftPlus)
  • behatoló blokkolása/feltörés blokkolása – Erre a Wordfence plugint használom. 20 próbálkozás után az adott IP-t letiltja a rendszer.
  • SEO /keresőoptimalizálásban segítő plugin – One in one Seo pack.

Biztonság
– mentés, folyamatos mentés!!! UpdraftPlus plugin
– behatoló blokkolása/feltörés blokkolása – Erre a Wordfence plugint használom. 20 próbálkozás után az adott IP-t letiltja a rendszer.

WordPress telepítése

WordPress Gyorstalpaló

WordPress gyorstalpaló – Minneren plusz anyag

Közzétette: Minner – 2016. október 13.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!