Mark Zuckerberg 2015-ben bejelentette, hogy 2017 és 2019 között 1-1 milliárd dollár értékben saját részvényt értékesít és a befolyó összeget a feleségével létrehozott alapítványba teszi. Későbbi tervei is voltak, mert folyamatosan az alapítványába akarja áttenni befolyt összeget. Tavaly (2018-ban) viszont idő előtt megállította az eladásokat.

A finviz.com -on is látszik Zuckerberg Facebook részvény tranzakcióin, hogy 2018. augusztus 30-án volt az utolsó eladása.

20 évig folytatja – 2017-ben ezt nyilatkozta

Zuckerberg még 2017-ben nyilatkozta azt, hogy 20 évig folytatja majd az éves 1 milliárd dollár értékben történő részvény értékesítést. Mindet az alapítványa javára. Egyébként az adóoptimalizálás miatt is jók ezek a tranzakciók, mivel 1 milliárd értékű jótékonykodás után 333 millió adólevonást vehet igénybe Mark. Mindig van turpisság is a dologban. Igaz?

2015 óta 30 millió részvényt értékesített, ami 5,6 milliárd dollárt jelent. Most leállította, ami nem véletlen, mivel a Facebook részvény árfolyama eszméletlen nagy zuhanáson van túl. Nem tesz jót a részvénynek, ha még ő is folyamatosan elad.

Mi újság a Facebook részvénnyel?

Két dolog miatt is csökkent 2018-ban az árfolyam, igazából ha úgy nézzük három:

  • adatvédelmi botrányok, hacker-támadások
  • a felhasználók számának növekedése kicsit megtorpant, sőt lassan stagnálásba lép.
  • az árfolyam folyamatosan emelkedett, nagyobb korrekció már várható volt

Az amerikai tőzsde sem teljesített jól tavaly, negatív év volt. A közösségi oldal jelentéseit és bejelentéseit érdemes figyelni. Én most türelemmel várok, az elkövetkező 3-6 hónapban lesz még jó beszállási lehetőség, ha jönnek jó hírek, újdonságok a cég részéről. Főleg a hardver eladások növekvő számait szeretném látni. Mert bővüléssel tudja csak fenntartani a növekedést a Facebook, és erre fognak később ráharapni a befektetők, ami feljebb viheti az árfolyamot. Még mindig vaskos profitban ülök ezen a részvényen is, de egyre óvatosabb vagyok.

Facebook részvény 2019

Kapcsolódó cikk: 

Forrás: BusinessInsider
Fotó: Maurizio Pesce/Flickr

Több száz millió a tét! Befektető kereső show döntő. Június 21. Ez nem egy unalmas üzleti rendezvény! Kattints ide!