100 Termékötlet Kínából 6. rész: Robotok, karácsonyi termékek, kisgépek, tuktuk-ban van potenciál?

Dátum

Megosztás

Kínai importos partnerünk Kínába utazott a tavaszi kereskedelmi kiállításokra. Az expókat végigjárva több videókat is készített termékekről, kiállítókról, gyártókról. Ezekkel az új videórészletekkel folytatjuk a Minner és a Kimport (import szállítmányozó cég) közös 100 termékötlet videósorozatunkat, amit a pandémia miatt kellet abbahagyni. Csépe Gábor a kimport.hu alapítója készítette a videókat, majd közösen velem átbeszéltük a termékeket.

Ha az új rész videója nem tölt be, akkor kattints ide.

Az új részben bemutatott termékeknél érintjük: Először Gáborék belebotlottak egy kínai autómárkába, ami szinte a Tesla klónja. A kínai autóipar, annak főleg elektromos területe most tör be Európába, sőt hazai piacon is megjelentek autóikkal. Hazai piacon is ismert targonca márkát mutatunk be, ami szintén jól jelzi a kínai márka trendet. Itt Gáborék több mezőgazdasági kisgép gyártóval is beszéltek. A kisbusz, TukTuk járművek felkeltették az érdeklődésünket, erre üzletet építeni nehezebb, mint egy átlagos kisebb kínai termékre. Folytuk a gyártósor robotokkal. Ez azért is érdekes, mert pont egy ügyfelünk keresett hasonló megoldásokat, mert partnerei kezdenek nyitni az ilyen automatizáció felé. Például hegesztőrobot, ami egyébként erős munkaerőhiánnyal küzdő szektorban jó szolgálatot tud tenni (másik partnerünknek küldjük is). Karácsonyi termékek piacát is érintjük, ami szezonális, ám igazán sok hónapnyi időtávot lefed így is a cégben. Képzeld, hogy április végén már szinte késő leadni a rendelésed egy karácsonyi ledvilágításra. A háztartási kisgép piacon a szódagépek nagy potenciált jelenthetnek akár számodra is.

Csépe Gáborék kínai importtal foglalkozó cége a kimport.hu. Ő a kínai import szakértőnk a Minnernél, hiszen hetente hoznak konténernyi árut partnereiknek, beszélnek kínai gyártókkal, nap mint nap ezzel foglalkoznak. Import tartalmainkat neki is köszönheted, a kínai import tanfolyamot pedig eléred a MinnerAkadémián: Kínai Import, Alibaba online képzés – Az ötlettől egészen addig, hogy a raktáradban van az áru. Az online kurzus végigvezet a teljes beszerzési folyamaton.

Kapcsolódó cikkek, korábbi adások:

Shoptet nemcsak a Minner cikkek támogatásával segít téged kiaknázni az e-kereskedelemben rejlő lehetőségeket, hanem digitális szolgáltatásai megkönnyítik e-kereskedői mindennapjaidat. Kattints ide és fedezd fel a lehetőségeket!

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!