2,5 millió forintot hozott egy jó reklámszöveg. Ideje neked is rákoncentrálnod!

Dátum

Megosztás

Tudom, hogy a te hirdetéseidnek a szövegei is átlagosak. Lehet, hogy jók, lehet, hogy konvertálnak, de nem kasszarobbantóak. Pár éve, amikor olvastam Dan S. Kennedy árazás könyvét és abban leírt néhány sztorit, akkor nem értettem még, hogy ki az, aki kifizet egy jó hirdetés szövegért akár több százezer, sőt millió forintot is. Már értem!

Egy szórólapnál, vagy egy nyomtatott sajtóban megjelent reklámnál nem bízhatod a véletlenre

Az online marketing elkényelmesít minket. A fent említett reklámszövegíró, reklámszakember a könyvében azért említett több millió forintos árat egy jól megírt reklámszövegért, mert azok többsége főleg nyomtatott kiadványokban, szóró anyagokon, plakátokon jelent meg. Ahol kevesebb időnk van megfogni a figyelmet, kevesebb potenciális embernél kell elérnünk jó hatást. Tehát minőségibbnek kellett lennie az anyagoknak.

Facebook és Google marketingnél is kell már a kimagasló, legendás reklámszöveg, headline

Azt hittem megússzuk! Hát nem! 2018-ban a Facebooknál is nagy változások voltak, aminek hatására eltűnt az organikus elérés. Egyre több a Facebook poszt, egyre több a reklám, és a Facebook sem szeretne mindig minket tolni az emberek elé. Már nem elég az átlagos, vagy egy kicsit átlagon felüli marketing stratégia, annál jobb kell! Ehhez hozzátartozik a jó reklámszöveg, a jó headlineok.

A MinnerAkadémia marketing oktatásai folyamatosan lekövetik a trendeket és erről minden hallgató értesül, új, aktualizált videókat kapnak. 

Minner 2,5 milliós hirdetés szövege

Az 57 500 Ft-os tőzsde oktatásomat nem is olyan könnyű hirdetni, eladni mint gondolnád. Szűk célcsoport, arról nem is beszélve, hogy itthon nagyon kevesen vannak, akiket érdekel ez a világ. A magyarok többség utálja a vállalkozókat, hát még a tőzsdét, a spekulánsokat.

Amiről váltottam, első headline:
A reklámszöveg:
200 000 forint értékű személyes tőzsde oktatást kapsz 57 500 Ft értékben. 
A kampány arról szólt (az volt fókuszban), hogy nem kell kifizetned több százezer forintot egy tőzsde oktatásra, hanem videókon keresztül tanulhatsz online, nem kell utaznod, sőt ugyanúgy kérdezhetsz, arról nem is beszélve, hogy amire nem tudtál figyelni, oda visszatekered a videót.
Eredmény: Ennél a headline-nál már 25-40 Ft-ért tudtam releváns látogatókat vonzani és a három hónapos kampány duplán olyan jól hozott, mint az előtte lévő átlagos kampányok.

A 2018-as, új reklámszöveg, ami 3 millióval több pénzt hozott
A reklámszöveg:
Tanulj attól a magyartól, aki résztulajdonosa a Microsoftnak, Applenek, sőt még a McDonald’snak is
A kampányhoz tartozott több poszt is, ami sokkal jobban kapcsolódott a fenti reklámszöveghez, erősítve azt, hogy tudják később is követni, mire is kattintottak az elején.
Megvalósítás: összesen több mint 20 órán át ötleteltem a jó címen, összeírva rengeteg szót, szókapcsolatot, ötleteket (amik csak úgy eszembe jutottak). A címben így elértem, hogy tudja, oktatásról van szó (tanulj), a nagy márkanevek vonzották a tekintetet és a tulajdonos szót könnyebben át tudtam vinni arra, hogy részvény kereskedelemről, tőzsdéről van szó.
Eredmény: 4-8 Ft kattintási költséggel jöttek be közepesen releváns látogatók. Volt közte természetesen kuka is, de ami érdekesség, hogy egy átlagos látogatóra még így is több bevétel jutott, mint az előtte lévő kampányban. Négyszer akkora profitot jelentett minden reklámra költött forint.
A tőzsde oktatás promóciós odalát ide kattintva találod! 

Ötlet, segítség: Azóta azt csinálom, hogy bármilyen jó cím ötletem van, leírom és az 1%-os javítás elvet követem, mindig csiszolom. Erről itt írtam: Hogyan kell értelmezni ezt a képet? Vagyis a napi 1%-os javulás, pozitív változás már elég a sikerhez?

Konklúzió – Nem állok le!

És ez még csak a kezdet, azóta fellelkesültem, és több hasonló sikeres kampányom volt és még mennyi lesz!
Például a Facebook marketing oktatásomnál a Tanulj attól a magyartól, aki több 14 millió forintot költött a saját kampányaira – reklámszöveg szintén nagyon jó eredményeket hoz. Igen, tovább vittem és még átgyúrtam a címet!
2019-ben már nem teheted meg, hogy 100%-os, vagy átlagnál kicsivel jobb reklámszövegeket használsz! Legyenek legendásak a címeid, amik meglásd a kampányaidat is fel fogják pörgetni, új ihletet kapsz, sokkal jobbak lesznek az egyéb kommunikációid, az eredményekről nem is beszélve. Szóval ülj le (akár többször is) és kezdj el ötletelni. Kiszámoltam, ez a jó cím megért volna nekem 500 000 Ft-ot is, 100 000 Ft-ot mindenképpen. Hm! Kéne egy jó reklámszövegíró, még a végén egy új vállalkozás ötletet írok csak erre.

+ érdekesség: látod a yacht képet a cikk elején? Több A/B teszt után kiderült, hogy az említett tőzsde oktatásnál a yacht képek vonzották legjobban a figyelmet az oktatásra és abból jött a legjobb konverzió. Remarketingnél is könnyebb volt megfogni a figyelmet.

Fejlődj másban is! Kattints rá a Vállalkozás rovatra és olvasd el a cikkeket, ingyenes tippeket!

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Miért nem tud a marketingesed eredményeket szállítani?

Ismerős a következő szituáció? Megbízol egy marketingest vagy marketinges csapatot, ügynökséget az online marketinged kezelésével. A szerződést követően aztán egy olyan szituációval találkozol, mint...

Mivel tűnhet ki egy vállalkozás a tömegből? [+kutatás] [+Podcast]

Hogyan érik el a sikeres vállalkozások, hogy ostromolják őket a vevők? Mennyire jó lenne tudni egy általános, bármikor érvényes receptet igaz? Nehéz a teljes...

Az intrapreneurship segíthetné innovációban a KKV-kat, vállalkozásokat. Teret adunk az alkalmazottnak [kutatás]

Innováció, termékfejlesztés. Honnan is indulhatna ki, mint a cégből belülről! Egy érdekes ötletről, külföldön már működő megoldásról írok ebben a tartalomban. Amennyiben már elültetem...

Az 5 legnagyobb szervezetfejlesztési és HR hiba, amit a kisvállalkozóknak el kell kerülniük

Amikor belevágtam a munkaerő-felvételbe, felhívtam egy HR-es ismerősömet, és azt mondtam neki: "A marketing után a szervezetfejlesztés, HR olyan, mintha eddig csak egy kávét...

Pénzjutalom helyett így motiváld a munkavállalóidat. Motiváció, ösztönzés tippek

Mindenki szeretne lelkes, motivált, jól dolgozó munkavállalót alkalmazni, de vajon hogyan érhetjük ezt el? Ebben a cikkben leszámolunk azzal a feltételezéssel, hogy elég vaskos...

10-ből 7 cég nem éli túl a generációváltást. Te készülsz rá?

Bár az egy család által birtokolt vállalatok és vállalkozások adják globálisan az összes cég 80%-át, nagyon kevés éli túl az alapító kiöregedését. Mindössze 30%...

Többfelé is tudsz figyelni egyszerre? Multitaskolsz? A produktivitásod kockáztatod

A multitasking legendája Talán már hallottál róla, de most a Minner is kijelenti, hogy a multitasking egy mítosz. Amikor egyszerre próbálsz több feladatot végezni, többfelé...

A webshopok új bevételi forrása: Affiliate marketing, sikerdíjas vevőszerzés

Már tavaly év elején is írtam, hogy az újgenerációs termékkeresők miatt lendületet kaphatnak a partner program együttműködések. Sikerdíjas vevőszerzés? És működik! Sőt akár kiugrási...