4 dolog, amiért jó a startupoknak a közösségi finanszírozás

Egy startup életében az ötlet megvalósításán kívül a legfontosabb dolog a vevők megszerzése, az ismertség, a gyors növekedés elérése. Az utóbbi időben több olyan példa is van előttünk, ahol több száz millió forintot, sőt, milliárdot is összegyűjtöttek a startupperek az ilyen közösségi finanszírozó oldalakon (példákért kattints ide.) Úgy működik, hogy a startuposok csinálnak a termékükről, szolgáltatásukról, mobil applikációjukról egy rövid videót, azt felteszik leírással együtt. Majd kiválasztják, hogy te milyen formában tudod támogatni a projektet, tehát, olcsóbban hozzájutsz majd a termékhez, vagy kapsz valami jelképes ajándékot…..

Lássuk a 4 dolgot, amiért jó a közösségi finanszírozás:

1. Vevőt szereznek azonnal, és ebben a közösségi finanszírozó oldal segít. Mivel a későbbiekben ez lesz az egyik legnehezebb dolog, így lerövidíti a sikerig vezető időt.

2. A tömeggyártást könnyebb megvalósítani, és nem kell a hitelfelvétellel bíbelődni. A befolyt összegből már könnyű elindítani a gyártást. (Megfelelő tervezés kell hozzá, mert sok példa van előttünk, akik hiába gyűjtöttek pénz, nem tudták sikerre vinni a projektet, elbuktak.)

3. A média is folyamatosan foglalkozik velük, így ismertek lesznek, ami a 4. dologhoz még fontosabb.

4. A kockázati tőkések is felfigyelhetnek az ötletre, így ők is beszállhatnak a projektbe, és már az első körös meghallgatást szinte le is tudják a startuposok.

Ehhez kapcsolódó tartalmak:

Kép: engageduniversity.blogs.wesleyan.edu

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!