vasárnap, január 17, 2021

4 dolog, amiért jó a startupoknak a közösségi finanszírozás

Egy startup életében az ötlet megvalósításán kívül a legfontosabb dolog a vevők megszerzése, az ismertség, a gyors növekedés elérése. Az utóbbi időben több olyan példa is van előttünk, ahol több száz millió forintot, sőt, milliárdot is összegyűjtöttek a startupperek az ilyen közösségi finanszírozó oldalakon (példákért kattints ide.) Úgy működik, hogy a startuposok csinálnak a termékükről, szolgáltatásukról, mobil applikációjukról egy rövid videót, azt felteszik leírással együtt. Majd kiválasztják, hogy te milyen formában tudod támogatni a projektet, tehát, olcsóbban hozzájutsz majd a termékhez, vagy kapsz valami jelképes ajándékot…..

Lássuk a 4 dolgot, amiért jó a közösségi finanszírozás:

1. Vevőt szereznek azonnal, és ebben a közösségi finanszírozó oldal segít. Mivel a későbbiekben ez lesz az egyik legnehezebb dolog, így lerövidíti a sikerig vezető időt.

2. A tömeggyártást könnyebb megvalósítani, és nem kell a hitelfelvétellel bíbelődni. A befolyt összegből már könnyű elindítani a gyártást. (Megfelelő tervezés kell hozzá, mert sok példa van előttünk, akik hiába gyűjtöttek pénz, nem tudták sikerre vinni a projektet, elbuktak.)

3. A média is folyamatosan foglalkozik velük, így ismertek lesznek, ami a 4. dologhoz még fontosabb.

4. A kockázati tőkések is felfigyelhetnek az ötletre, így ők is beszállhatnak a projektbe, és már az első körös meghallgatást szinte le is tudják a startuposok.

Ehhez kapcsolódó tartalmak:

Kép: engageduniversity.blogs.wesleyan.edu

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek