5 üzleti könyv őszre, ami még sikeresebbé tesz – Ajánló

Dátum

Megosztás

Egy üzleti találkozón többen arra panaszkodtak, hogy hiába mennek be a könyvesboltba és néznek körül az üzleti könyveknél, egyszerűen nem találnak olyan könyvet, ami tetszene is nekik. Gondoltam, ezen változtassunk! 5 olyan könyvet választottam ki, amit nem szabad kihagynod. Olvasd el a könyvekhez írt ajánlókat is!

#1. Csak egyszerűen! · Alan Siegel – Irene Etzkorn 3900 Ft helyett 3115 Ft (-15%) a HVG Könyveknél. Kattints ide!

A könyv több cég példáján keresztül mutatja azt be, hogy miként lehet megtervezni termékeket, szolgáltatásokat, üzleti modelleket úgy, hogy azok az emberek számára sokkal jobban fogyaszthatóak legyenek. De hoz példát még szerződésekre, ajánlatokra is. Ezekből láthatod, hogy tényleg mennyit számít az egyszerűség. Nem véletlen, hogy a nagy cégek alkalmazzák. Külön tippeket is kapsz, hogy te saját magad ezt miként adaptáld. Ez a cikk tényleg az első helyen van, be kell szerezned, a többinél nem ajánlási sorrendben írtam.

#2. E-mail-marketing – Benyó Dániel  3790 Ft – Libri. Kattints ide!

A marketingszöveg.com -hoz tartozó könyv. Mikor elkezdesz email marketing könyv után keresni, rövid időn belül rájössz, hogy ez az egyetlen. Most még aktuálisabb, mert sokan a GDPR -tól való félelem miatt újra leporolták a hírlevelezést. Illetve elég nagy réteget elérünk hírlevelezéssel. Nem is beszélve arról, hogy pont a GDPR tisztította meg az email fiókokat. Nah de a könyv! Profi! Bármikor kinyitom kapok egy újabb löketet, hogy még jobb hírlevelet írjak. Rengeteg esettanulmánnyal, példával. Miután áttanulmányozod teljesen át fog alakulni a hírleveled.

#3. Lean Startup – Hogyan tegyük ötleteinket sikeressé és fenntarthatóvá? – Eric Ries – 3900 Ft helyett 2920 Ft – Könyvszállító (-25%) – Kattints ide!

Ma már egy cégnek folyamatosan innovációra van szüksége ahhoz, hogy tartani tudja a lépést a piaccal. Akár a lean elmélet, akár ez a Lean startup könyv is rávilágít arra, hogy nincs olyan, hogy egy cég, termék készen van, továbbá arra is, hogy nagyon fontos az agilitás, a tesztelés, optimalizálás. Eszméletlen sok startup sztorit ismerhetünk meg a könyvben, mely így a tippeket átviszi a gyakorlatba is. A könyv nem csak startupoknak szól, hanem hagyományos vállalkozásoknak is.

#4.  A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása – Sean Covey – 3500 Ft helyett 2800 Ft (-20) a Harmat Kiadótól. Kattints ide!

Nem is gondolnád, hogy a napi cselekvéseink minimum 60%-át a szokásaink határozzák meg. A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása (Sean Covey) című bestseller könyv nemcsak abban segít, hogyan legyél eredményesebb, sikeresebb az üzleti életben, vagy karrieredben, hanem a magánélethez kapcsolódó fontos tippeket is olvashatsz. Az első 30-50 oldal elolvasása után már annyira magával ragad a könyv, hogy garantáltan teljesen más szemszögből fogod nézni a világot, magadat, és elindulsz egy új, még sikeresebb úton. Először is le kell szögezni, hogy ezt tényleg mindenkinek el kell olvasnia, fiataloknak kötelező, de olyanoknak is érdemes, akik fiatalokkal foglalkoznak.

#5. A győztes stratégia – Bill Gates, Andy Grove és Steve Jobs öt örök érvényű leckéje Michael Cusumano – David B. Yoffie – Libri 3990 Ft – Kattints ide!

Láss bele a nagy techguruk hogyan építették fel a cégüket, milyen problémákkal találkoztak, mikor-mire gondoltak egyes döntéseiknél. Bár a sztorik nagy része régi, mégis jól mutatja azt, hogy mondjuk miért ők lettek a legnagyobbak. A Microsoftos sztorik és a „véletlenek” pedig kifejezetten tetszettek a könyvben. Érdemes megvenni!

További Minnerajánlók:

Fotó: Pixabay

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!