6 cikk, ami hozzásegít ahhoz, hogy gazdag és sikeres legyél – gyakorlati tippek

Összegyűjtöttem azokat a cikkeket, amik segítenek a hogyan lehetek milliomos kérdésre megtalálni a választ. Régóta keresem azokat a tényleg gyakorlatias tippeket, amiknek van haszna is, és nem csak egy fotel blogger osztja az észt, benne a sok általános közhellyel. Szóval, ha közhelyeket keresel, akkor másik üzleti blogot kell keresned 🙂

1. A milliárdosok napi 1 órát foglalkoznak ezzel, és szerintük ez a sikerük egyik kulcsa

Elárulom egyből a titkot, mert utána még jobban bele akarsz kattintani a cikkbe. Michael Simmons kutatta a sikeres emberek szokásait, és összefoglalta a tapasztalatait. Ebből az egyiket különösen kiemelte, méghozzá azt, hogy könyv olvasáson kívül a legtöbb sikeres ember, pl. Bill Gates, Mark Zuckerberg, Elon Musk) átlagosan napi 1 órát tölt azzal, hogy gondolkodik. Min elmélkednek ilyenkor? Kiderül a cikkből, kattints fent a cikk címére!

2. Így tudsz házat és autót venni 5 éven belül! – Egy ázsiai (dollár) milliárdos receptje

Li Ka-Shing jelenleg a világ 23. leggazdagabb embere. Az ázsiai milliárdos szerint a tőkédet így oszd el:

  • 30%-át költsd a megélhetésre, 
  • 20%-át költöd kapcsolatépítésre (ebédet, kávézást te fizeted, meghívsz ismerősöket…)
  • 15%-át költöd arra, hogy könyveket vásárolsz (erre majd lesz tippem, érdemes lesz átalakítani majd az összegeket úgy, hogy a területek megmaradjanak)
  • 10%-át költöd arra, hogy külföldre utazol
  • 25%-át pedig belefekteted vállalkozásba, ez a “startup” tőkéd.

Oké, ez mind szép és jó, de mi a helyzet itthon? Az ő receptjét magyarosítottam, hazai pénztárcára szabtam, kattints fent a cikk címére és olvasd el azt is!

3. Mi kell ahhoz, hogy milliomos legyél? Itt a lista!

Ma már elég sok statisztika áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy megtudjuk, mi kell ahhoz, hogy milliomosok legyünk. Így a tudósok, matematikusok örömmel rá is feküdtek a témára. Szerencsére az nem sokban befolyásolja a sikerünket, hogy hová is születtünk, illetve nagyon sok faktort mi befolyásolhatunk. Mi kell ahhoz, hogy milliomos legyél? A választ össze is gyűjtötte neked Jake Porway matematikus A számok bűvöletében című sorozatában (1. évad, 2. rész), én pedig ezt összefoglalom neked, és leírom mire is tudod használni. Kattints fent a cikk címére és olvasd el!

4.Már minden adott ahhoz, hogy szabadon dolgozhass, és brutál sokat keress. Ezt a listát nézd!

Az egyik kedvenc cikkem. Ha ismered a lehetőségeidet, akkor már egy lépéssel közelebb kerülsz ahhoz, hogy sikeres legyél. Csekkold ezt a cikket, mert szükséged lesz rá!

5. Vállalkozó vagy, és naponta átlagosan 12 órát dolgozol? Hétvégén is? Ne legyél rá büszke, sőt, még az üzletednek is árthatsz!

Nem is tudod milyen fontos egy vállalkozó életében az, hogy ne folyton a munkával foglalkozzon. Sőt nagyon sokszor új inspirációt tudsz meríteni abból, hogy kicsit kiszakadsz a vállalkozásodból, arról nem is beszélve, hogy az agynak is pihenni kell.

6. Félsz, hogy lemaradsz egy hírről? Mennyi hírt olvass naponta? Tartalomfogyasztási tippek

Te is sokszor úgy érzed, hogy nem tudsz mindenről? Vagy egyszerűen nincs időd elolvasni a híreket? A jövőkutató Richard Watson a Quartz.com -on megjelenő cikkében adott arra vonatkozó tippeket, hogy miként olvassunk híreket. Érdemes elolvasni, amiket ő írt, én részben kiegészítem és kiemelem a fontosabb dolgokat, amiket te is hasznosítani tudsz. Egyébként ebben segít a Minner hírlevél is, hétfőnként 5 üzleti hírt foglalok össze neked egy emailben.

+1 Inspirálódj a Minner üzleti és startup ötletei között

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!