7 kérdés a kínai importról, amire most választ kapsz! Tudod, kínai terméket behozod és eladod

Kínai import, kínai termékek gyártása, forgalmazása
Kínai import, kínai termékek gyártása, forgalmazása

Túl kell lépni azon, hogy kínai termék… A jó minőségre a legjobb példa a Xiaomi. Persze keresni kell a gyártókat, termékeket, de mibe nem kell munkát tenni! Képzeld csak el, hogy saját márkás terméket is tudsz gyárttatni, vagy már meglévő terméket, vagy a saját ötleted alapján legyárttatni. A szokásos módszer még mindig működik, olcsón megvenni, drágán eladni. És bizony én magam láttam, hogy meg lehet találni a kínai gyártók között is azokat, akik minőségi termékeket gyártanak méghozzá kedvező áron.

A cikket vendégszerző írta: Csépe Gábor a MinnerAkadémia kínai import szakértője, oktatója, aki a vállalkozásaiban nap mint nap foglalkozik kínai termékimporttal, sőt saját márkás termék gyártásával.

Kínai import, kínai termékek gyártása, forgalmazása – ez a 7 dolog, ami biztosan foglalkoztat:

 1. Nyelvtudás
  Szerencsére nem kínai, hanem alapszintű angol nyelvtudás szükséges. Ennél magasabb szint nem feltétel, azonban abszolút előny! Teljesen alap szintű angol tudás nélkül, Google Translate-tel viszont lebeszélnék mindenkit erről, ez annyira megnehezítené az ügymenetet.
 2. Pénz
  Már nem szükséges konténeresével vásárolni ahhoz, hogy kiszolgáljanak. Drasztikusan lejjebb esett az utóbbi években a belépési küszöb. Ez terméktől függően pár százezer és néhány millió forint között van. Írd be a terméked nevét a www.alibaba.com-ra és nézd meg a min. order mennyiségeket (minimális rendelési mennyiség). A nagyságrendről kapsz itt egy képet.
 3. Kockázattűrő képesség
  Nem csap be a kínai? Nem lopja el a pénzem?
  Ők nem lehúzni akarnak, hanem eladni, minél többet. A kulturális különbségek miatt azonban a nem megfelelő szűrés, kommunikáció és ellenőrzés miatt lehetnek kellemetlen meglepetések. Ezek megelőzésére és arra, hogy azt kapjuk amit szerettünk volna, pontos útmutatót ad a kurzus. Továbbá a pénzünk biztosítására is van mód, nem fog csak úgy elveszni a Távol-Keleten.
 4. Komoly érdeklődés
  Amennyiben nem tudod biztosan, hogy számodra jó lenne-e ebbe a dologba belevágni, úgy inkább azt javaslom, hogy még várj vele. Ebbe komoly munkát kell majd beletenni, át kell menni tűzön-vízen, pláne egy saját márkás termékfejlesztésnél. Ha nem ilyen vagy, akkor ez nem Neked való!
 5. Vállalkozói tapasztalat
  Ez valójában nem kizáró tényező. Azonban ha nagyon-nagyon friss vagy a vállalkozói világban, akkor azt javaslom, hogy jól gondold át, kell-e ez már most neked?! Ne csak a lendület vigyen!
 6. Idő
  “Lesz nekem erre időm?” merülhet fel benned a kérdés. “Biztos ne bízzam rá inkább egy profi beszerző cégre?”
  Bizonyos esetekben inkább ezt javasolnám. Ők ellentétben Veled, sokszor csináltak már ilyet. Sok dologra gondolnak, amire Te még nem. Valamilyen eredménye biztos lesz, az is lehet hogy számodra megfelelő (vagy most annak tűnik). Ha csak egyetlen egyszer van szükséged árura a Távol-Keletről, akkor talán jobb is, ha nem ásod bele magad. Azért persze ne lepődj meg, ha nem teljesen minden úgy lesz, ahogy szeretnéd, pláne nem elsőre! Miért? Nagyon egyszerű. Ők (a beszerző cég) nem Te vagy. Még egy emberen kell átmenjen az információ. Mint amikor egymás fülébe kellett suttogni az általános iskolában egy szót. Minél több gyereken ment át az adott szó, annál jobban torzult vagy veszett el az információ. Itt ugyanez a helyzet. Amennyiben hosszú távon tervezel a távol-keleti importtal kapcsolatban, és azt akarod, hogy több maradjon a zsebedben, plusz közvetlenebb legyen a kapcsolat közted és a beszállító között, akkor csináld magad!
 7. Biztosan nem kell kiutazni Kínába ahhoz, hogy rendben menjenek a dolgok
  Nem feltétel, pláne nem az elején. Egy ilyen út idő és pénzigényes. Minden megoldható az interneten, árajánlatkérés, szűrés, mintaküldés-rendelés, biztosítás, fizetés, szállítás, vám (ez úgyis az EU-ban történik már). Sokszor az interneten mi jobb partnereket találunk, mint a nagy kínai és hongkongi kiállításokon. Ez persze nem jelenti, hogy azokat nem lenne eredményes látogatni, a későbbiekben pedig a személyes találkozás a kinti kapcsolattartókkal való viszony elmélyítésében nagyon hasznos!

Belevágnál a kínai termék kereskedelembe? Importba, vagy gyártásba? Akkor ez a Kínai Import tudásanyag kell neked. 6 órányi videó, arról mit-hogyan kell tenned! Kattints ide! Egy olyan szakértő tartja a képzést, aki saját maga is csinálja nap mint nap a kínai importot.

Kapcsolódó cikkek:

Fotó: Envato License

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)