A dropshipping vállalkozásodat ilyen egyszerűen el tudod indítani, akár munka mellett is.

Akár alkalmazottként is el tudod indítani a dropshipping vállalkozásodat az alábbi módszerrel. Problémád volt a dropshipping indításánál az adózással? Vagy a beszállító, partnerkereséssel? És emiatt nem tudtál elindulni? Akkor jöjjön egy olyan módszer, amivel pár napon belül el tudod indítani az ezzel kapcsolatos online vállalkozásodat! Izgalmas lesz! Természetesen hozom a speciális Minner megközelítést, mert minden problémát át lehet hidalni.

Szinte minden napra jut egy megkeresés, hogy dropshipping webshopot szeretne indítani az illető. Nagyon népszerű, mivel egy nagyon könnyű webáruház üzemeltetési mód. Főleg a motivációtok megnő mikor elolvassátok a sztorit, hogy valaki 58 000 forintból néhány hónap alatt 280 millió forintot csinált.  Nekünk csak a webáruházat kell menedzselni, a vevőknek a csomagot pedig a gyártó, vagy dropshipping partner küldi ki, sőt nevünkben kiállítja a számlát. Minden kiszervezve. Jól hangzik, de olyan nehéz partnert találni és a jogi útvesztő is megnehezíti a dolgunkat. Először nézzük meg, még mi gátol minket és oldjuk meg a problémát

Mi okozza a nehézséget egy dropshipping webshopnál?

Ezt az ábrás részt ugord át, ha már ismered a módszert (kép alatt folytatom)!

Mi a dropshipping?
Amikor egy webáruház (kiskereskedő) a nagykereskedő árukészletét tölti fel a webáruházába, de nem raktároz egy terméket sem. Amikor befut a rendelés, akkor azt elküldi a nagykereskedőnek, aki a rendelést, a csomagot kiküldi a vevőnek úgy, hogy a vevő a webáruház adatait látja, és semmilyen utalást nem lát a nagykereskedőre (se név, se semmi). A nagykereskedő kiállítja a számlát a kiskereskedőnek. Egy ábra erről a modellről. A kép alatt folytatom!

Fotó: https://storecoach.com/

A problémák (és röviden megoldásaik, de nem ez lesz a fő tippem, az lejjebb van): 

 • A legfőbb nehézséget az okozza, ha több országba értékesítesz, akkor adott országhoz tartozó adózást kell alkalmaznod, ami áfa szempontból elég problémás. Erre a megoldás lehet az, hogy először kiszemelsz egy országot, pl. Németország, vagy az Egyesült Királyság, vagy éppen Magyarország
 • Nehéz dropshipping partnert találni. Bár úgy tűnik, tárt karokkal várják a cégek, hogy így értékesítsük a termékeiket, de a nagykereskedők nem nagyon akarnak vele foglalkozni, tovább rövid határidővel szállító dropshipping partnert nehéz találni.
 • Ha több dropshipping partner tartozik a webshopodhoz, akkor gondot jelent, ha például valaki pont mind a 3-tól rendel. Tehát a legjobb az, ha egy nagy partnert találsz.
 • Ha kínai partnered van, akkor 30 napos szállítási határidők vannak.

Alkalmazzuk a Minner módszert, vagyis a “butítsd le a vállalkozás ötleted” módot!

A fentiekhez még nem mondtam el, hogy a legnagyobb költséged, majd az idő lesz, és azért jogi, és adótanácsadói kiadásaid is lesznek. Ezt megelőzően én azt mondom, vágj bele a következő módon:

Majd olvasd el mit kell tenned, mi az ötlet és a végén azt is, hogy miért!
Keress olyan weboldalakat, ahol van affiliate, vagyis partnerprogram megoldás. Általában 3-10%-ot kapsz minden tőled jövő vásárlóból, akár a későbbi vásárlásaikból is. Alakítsd ki úgy az oldaladat, hogy feltöltöd a termékeket, de mikor rákattintanak, átnavigálod őket a partner oldalra. Többnél is úgy működik, hogy a későbbi vásárlásaikból is kapsz pénzt. Ilyenkor egy követő linkkel minden ilyen eladást lehet mérni, így az elszámolás nagyon könnyű lesz. Például Amazon-on, de az Aliexpress-nek is van ilyen affiliate megoldása.

Ehhez tehát kell egy weboldal, akár WordPress is elég. Sőt vannak kifejezetten ezt segítő témák, megoldás. A Themeforest.net-en ide kattintva már 15-20 000 Ft-ért tudsz ilyen megoldást találni. Minden kész, dizájn, gombok, termékfeltöltés…  Nézd csak! Több affiliate oldal is tud olyat, hogy akár nálad rakja kosárba a terméket! Tehát te megkapod a jutalékot, de semmi más munkád nem lesz (figyelem ez nem Amazon FBA, az más)

Miért alkalmazd ezt? 

 • pár nap alatt beüzemelhető
 • vannak olyan termékek, amiknél nagyobb jutalékot tudsz kapni
 • mikor a dropshippinget valóban elkezded, akkor lesz mit mutatnod már a partnernek, amivel jobb tárgyalási pozícióba is vagy
 • kevés kockázattal ki tudod magad próbálni
 • nem kell könyvelővel, dropshiping adózással bajlódnod, téged nem érdekel melyik országból rendelt…., sőt ez nem is webshop, nem kell bejelenteni kihagyhatod a webáruház indítás lépéseit, feltételeit (figyelem, csak ennél a megoldásnál!) De! Ettől még kell hozzá cég, általános szerződési feltételek, adatvédelmi szabályzat.

Amire szükséged lehet, és amit kell most csinálnod:

 • Keress ilyen affiliate megoldásokat! Lehet, hogy találsz Amazon-on és Aliexpress-szen kívül is olyat, ami ad nagy jutalékot. Szánj rá időt! Nehogy már ezen múljon!
 • Keress a fenti példa alapján olyan WordPress megoldást, amivel már nem kell szórakozni, nem kell programozni és megvan kb. 15 000 Ft-ból. (Themfores.net) – Lehet szükséged lesz WordPress képzésre – rövid idő alatt képbe kerülsz.
 • Minden lehetőséget nézz át, kattintgass végig! Tényleg kutass!
 • Kezdd el a marketinget, vidd rá az embereket az oldaladra! És dőlj hátra, mert a vásárlásaik után kapod a jutalékot és mást nem kell csinálnod. Nem kell könyvelővel bajlódnod, téged nem érdekel melyik országból rendelt….
 • Ötlet a marketinghez: Készíts terméklistákat, termékajánlókat
  Pár hónapja csináltam ilyen ajánlókat, például ezt: 5 kütyü startupoktól, amit most olcsón be tudsz szerezni. Én is meglepődtem, hogy milyen eredménye volt. Ezt hallgasd!

  • 7000-en olvasták csak ezt a cikket,
  • átlagosan az olvasók 8%-a kattintott valamelyik termékre.
   Ezt tudod miért jó arány? Mert ennél direktebb reklám nincs! Ilyet is tudsz csinálni a blogodban, vagy csak erre építsd valamilyen üzletet, hogy ilyen listákat, ajánlókat készítesz, de akár még Youtube videóban is.

Hajrá! Ha segítség kell, akkor pedig ajánlom a MinnerAkadémia üzleti képzéseit, na és tovább barangolj a Minneren! Mindig találsz hasznos információt!

Várj még! Van itt kapcsolódó cikk! Példa! 

Fotó: Envato License

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!