7 tipp vállalkozóknak / karrieristáknak a Maffiozók (Sopranos) sorozatból, amit érdemes alkalmazniuk

Tudtad, hogy a forgatókönyvírók elég alaposan belemásznak egy-egy területbe, hogy megfelelő képet mutassanak a nézőknek? Így van ez a maffia sorozatok esetében is. És bizony a maffia részben egy vállalkozás is, így vannak olyan legálisabb elemek, amit át is vehetünk tőlük. Nem csak vállalkozóknak, hanem szinte mindenkinek van olyan, amit tanulhat ezekből a tippekből. Nem is csigázlak tovább, nézzük a listát:

  1. Ne hagyd, hogy bármi az utadba álljon. Ebben az esetben nem arra gondolok, hogy törvényt sérts, hanem arra, hogy ne akadj meg, ha problémába ütközöl!!!
  2. Legyél türelmes. A sikerért meg kell dolgozni. Láthattad a sorozatban is, hogy nem mindenki kezdi kis főnöknek, végig kell menni a ranglétrán, melynek hála tapasztalt vezető leszel. Képzeld el, ha egyből főnök lennél, ott szembesülnél a problémákkal, és nem látod, nem tudod, mi történik az alsóbb szinteken.
  3. Mutass tiszteletet! Féltékeny vagy a konkurenciára? Irigy vagy? Először higgadj le, és gondold át miért is vagy irigy, valószínűleg szívesen lennél az adott illető, cég helyében! Nézz fel rá!!! Tiszteld a konkurenciád! Tanulj tőle!
  4. Nem mindig a legegyszerűbb út a célravezető. Sokszor próbáljuk a könnyebb utat választani ahelyett, hogy egy kicsit türelmesek lennénk, vagy többet kellene beletennünk a dologba. Nyugi, ezzel semmi baj, én is szeretem a könnyebb utat választani 😛 Javítanom kell ezen.
  5. A pénz persze boldogít, de van amikor már az sem. Szeresd azt, amit csinálsz, legyen hobbid, keress más elfoglaltságot is.
  6. A család az első. A maffiózók a család fogalmát itt kicsit máshogy, tágabban értelmezik, szerintem ezt te is tudod. A családba tartozik a “munkatárs” is. A kapcsolataikra nagyon figyelnek, ezt tartsd te is szem előtt. Sőt a társas kapcsolatok segítenek még jobban dolgozni, a szervezeted igényli mások érintését, törődését…)
    (x) Szeretnéd javítani, növelni a kapcsolati tőkédet? Akkor vásárold meg a Minner üzleti kapcsolatépítés oktatását >>> kattints ide!<<<
  7. A sikerért meg kell dolgozni, sokszor két kézzel. (Oké, nagy bullshit, de igaz).

Gyere el június 18-án egy maffia filmre + Amit a maffiozóktól elleshet egy vállalkozó – előadás

A Minner.hu második alkalommal rendezi meg a zártkörű mozizást. Most a Gotti című filmet nézzük (előzetes lent).

[btn url=”https://minnerakademia.hu/shop/checkout/82/31″ text_color=”#000000″ bg_color=”#ffffff” icon=”” icon_position=”start” size=”14″ id=”” target=””]Jegyvásárlás[/btn]

Program: 
Időpont: 2018.06.18 18:00 – 21:30
18:00 – 18:25 – Becsekkolás, jegyek átvétele
18:30 – 19:00 – Amit a maffiozóktól elleshet egy vállalkozó – előadás (csak a szalonképes és törvényes tippek) – Előadó Mándó Milán (minner.hu)
19:00 – 21:00 – Gotti c. film vetítése

Helyszín: Lurdy Mozi 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14, földszint (becsekkolás)
Jegyár: 1800  Ft (Helyszíni jegyvásárlásra NINCS lehetőség, csakis előzetesen itt tudsz jegyet venni. Jegyvásárlás itt online, kattints a jegyvásárlás gombra (többet is tudsz egyszerre venni)
Max létszám: 120 fő
Helyek elfoglalása: Érkezési sorrendben

Gyere el! Jegyvásárlás ide kattintva!

Gotti előzetes:

 

 

Ha már itt a maffiánál tartunk, az alábbi cikkben is szót ejtek róluk (érdemes lesz kattintani!!!): Így profitálhatsz abból, ha mi nyerjük a 2024-es olimpia rendezési jogát

Oszd meg a cikked ismerőseiddel! Lájkold!!!

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!