7 tipp vállalkozóknak / karrieristáknak a Maffiozók (Sopranos) sorozatból, amit érdemes alkalmazniuk

Dátum

Megosztás

Tudtad, hogy a forgatókönyvírók elég alaposan belemásznak egy-egy területbe, hogy megfelelő képet mutassanak a nézőknek? Így van ez a maffia sorozatok esetében is. És bizony a maffia részben egy vállalkozás is, így vannak olyan legálisabb elemek, amit át is vehetünk tőlük. Nem csak vállalkozóknak, hanem szinte mindenkinek van olyan, amit tanulhat ezekből a tippekből. Nem is csigázlak tovább, nézzük a listát:

  1. Ne hagyd, hogy bármi az utadba álljon. Ebben az esetben nem arra gondolok, hogy törvényt sérts, hanem arra, hogy ne akadj meg, ha problémába ütközöl!!!
  2. Legyél türelmes. A sikerért meg kell dolgozni. Láthattad a sorozatban is, hogy nem mindenki kezdi kis főnöknek, végig kell menni a ranglétrán, melynek hála tapasztalt vezető leszel. Képzeld el, ha egyből főnök lennél, ott szembesülnél a problémákkal, és nem látod, nem tudod, mi történik az alsóbb szinteken.
  3. Mutass tiszteletet! Féltékeny vagy a konkurenciára? Irigy vagy? Először higgadj le, és gondold át miért is vagy irigy, valószínűleg szívesen lennél az adott illető, cég helyében! Nézz fel rá!!! Tiszteld a konkurenciád! Tanulj tőle!
  4. Nem mindig a legegyszerűbb út a célravezető. Sokszor próbáljuk a könnyebb utat választani ahelyett, hogy egy kicsit türelmesek lennénk, vagy többet kellene beletennünk a dologba. Nyugi, ezzel semmi baj, én is szeretem a könnyebb utat választani 😛 Javítanom kell ezen.
  5. A pénz persze boldogít, de van amikor már az sem. Szeresd azt, amit csinálsz, legyen hobbid, keress más elfoglaltságot is.
  6. A család az első. A maffiózók a család fogalmát itt kicsit máshogy, tágabban értelmezik, szerintem ezt te is tudod. A családba tartozik a „munkatárs” is. A kapcsolataikra nagyon figyelnek, ezt tartsd te is szem előtt. Sőt a társas kapcsolatok segítenek még jobban dolgozni, a szervezeted igényli mások érintését, törődését…)
    (x) Szeretnéd javítani, növelni a kapcsolati tőkédet? Akkor vásárold meg a Minner üzleti kapcsolatépítés oktatását >>> kattints ide!<<<
  7. A sikerért meg kell dolgozni, sokszor két kézzel. (Oké, nagy bullshit, de igaz).

Ha már itt a maffiánál tartunk, az alábbi cikkben is szót ejtek róluk (érdemes lesz kattintani!!!): Így profitálhatsz abból, ha mi nyerjük a 2024-es olimpia rendezési jogát

Oszd meg a cikked ismerőseiddel! Lájkold!!!

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!