szombat, január 16, 2021

A marihuánás cégek is imádni fogják ennek a magyar startupnak a termékét

Júniusban írtam arról a magyar startupról, akik most értek el ahhoz a ponthoz, hogy végre elindították közösségi finanszírozó kampányukat. A Growiee egyik alapítójával azóta is sokat szoktam beszélgetni, néha talán még tippeket is adtam :), bár nagyon jól összeszedett csapat, és több befektető is ott legyeskedik körülöttük. Azért is figyeltem fel rájuk, mert maga a téma is érdekel, illetve láttam bennük potenciált. Először nézzük meg mit csinál a cég, aztán folytassuk a cikket.

Ezt írtam júniusban a cégről:
Az eszközükben olyan szenzorokat helyeztek el, ami méri a hőmérsékletet, nedvességet és a fényt. Egy mobilapplikáción keresztül láthatjuk ezeket az értékeket, illetve plusz információkat a növényekről, sőt még recepteket is olvashatunk. Saját példámból tudom mondani, nem olyan nehéz megölni egy-egy növényt. Legutóbb egy banánfát sikerült elpusztítanom. Ezzel a készülékkel viszont túlélte volna. A Growiee vezérétől Gaál Páltól megtudtam, hogy főleg fűszernövény és zöldségtermesztésre fogják használni az emberek. Persze virágot is lehet ezzel gondozni. Egy ilyen Growiee készülékkel tehát olyan lesz, mintha kommunikálni tudnánk a növénnyel, vagy a cseréppel.

Tegnap indították a kampányukat az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon. Amit nem csak azért indítottak, hogy pénzt gyűjtsenek, hanem azért is, hogy lássák kell e a népnek a termékük. Jelenleg már 141 000 Ft-ot összegyűjtöttek. A nagyobb összeget akkor tudják elérni, ha valamelyik nagyobb külföldi portál ír róluk. Volt egy startup műsor, amiben már befektetők is jelezték, hogy ők beszállnának az üzletbe. Tehát a cég sikere nem ettől a kampánytól függ. Gondolj bele, csak egy cikk a CNNMoney-n, vagy a BusinessInsideren és tiéd a világ. millió dollárok hullanak a zsebedbe, és a vállalkozásod felívelhet. Megéri ezért ennyit dolgozni.

Miért ez lett a cikk címe? Azért, mert így tuti rákattintasz, másrészt azért, mert ennek a gépnek egy nagyobb változatára a marihuánás cégek (növénytermesztő cégek) is le fognak csapni. Tudod az USA több államában is legális a fogyasztása. Elvégre ott a piac, profitálni lehet belőle, ki kell használni.

Nézz rá a kampányukra, sőt vegyél egy készüléket! Támogasd őket!

Itt a kampány videójuk:

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek