KezdőlapGazdaság és üzletStartupA marihuánás cégek is imádni fogják ennek a magyar startupnak a termékét

A marihuánás cégek is imádni fogják ennek a magyar startupnak a termékét

-

Júniusban írtam arról a magyar startupról, akik most értek el ahhoz a ponthoz, hogy végre elindították közösségi finanszírozó kampányukat. A Growiee egyik alapítójával azóta is sokat szoktam beszélgetni, néha talán még tippeket is adtam :), bár nagyon jól összeszedett csapat, és több befektető is ott legyeskedik körülöttük. Azért is figyeltem fel rájuk, mert maga a téma is érdekel, illetve láttam bennük potenciált. Először nézzük meg mit csinál a cég, aztán folytassuk a cikket.

Ezt írtam júniusban a cégről:
Az eszközükben olyan szenzorokat helyeztek el, ami méri a hőmérsékletet, nedvességet és a fényt. Egy mobilapplikáción keresztül láthatjuk ezeket az értékeket, illetve plusz információkat a növényekről, sőt még recepteket is olvashatunk. Saját példámból tudom mondani, nem olyan nehéz megölni egy-egy növényt. Legutóbb egy banánfát sikerült elpusztítanom. Ezzel a készülékkel viszont túlélte volna. A Growiee vezérétől Gaál Páltól megtudtam, hogy főleg fűszernövény és zöldségtermesztésre fogják használni az emberek. Persze virágot is lehet ezzel gondozni. Egy ilyen Growiee készülékkel tehát olyan lesz, mintha kommunikálni tudnánk a növénnyel, vagy a cseréppel.

Tegnap indították a kampányukat az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon. Amit nem csak azért indítottak, hogy pénzt gyűjtsenek, hanem azért is, hogy lássák kell e a népnek a termékük. Jelenleg már 141 000 Ft-ot összegyűjtöttek. A nagyobb összeget akkor tudják elérni, ha valamelyik nagyobb külföldi portál ír róluk. Volt egy startup műsor, amiben már befektetők is jelezték, hogy ők beszállnának az üzletbe. Tehát a cég sikere nem ettől a kampánytól függ. Gondolj bele, csak egy cikk a CNNMoney-n, vagy a BusinessInsideren és tiéd a világ. millió dollárok hullanak a zsebedbe, és a vállalkozásod felívelhet. Megéri ezért ennyit dolgozni.

Miért ez lett a cikk címe? Azért, mert így tuti rákattintasz, másrészt azért, mert ennek a gépnek egy nagyobb változatára a marihuánás cégek (növénytermesztő cégek) is le fognak csapni. Tudod az USA több államában is legális a fogyasztása. Elvégre ott a piac, profitálni lehet belőle, ki kell használni.

Nézz rá a kampányukra, sőt vegyél egy készüléket! Támogasd őket!

Itt a kampány videójuk:

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek