A Sony lenyúlta az egyik magyar startup fejlesztését? Sőt még a piacralépési stratégiáját is?

A Liber8tech (tago arc) dizájn karkötőjéről biztosan hallottál már. Az ő ötletük az volt, hogy e-link karkötődre át tudod küldeni az általad kiválaszott mintát, így változatos karkötőd lehet. Jó ötlet is volt, fel is kapta a média, így több tíz millió forintot gyűjtöttek össze közösségi finanszírozó kampányban, csak a gyártást nem tudták még beindítani, így a projekt közeleg a vég felé. A Sony közben fejlesztett egy picit, ez látható a képen. A karkötő helyett ő az órára koncentrál. Egy applikáción keresztül küldhetünk át mintát az órára. És van itt még valami!

Egy közösségi finanszírozó kampányban indította el az óráját, vagyis először ő is pénzt gyűjt, vevőket, és csak utána fejleszti le teljesen. Ő is ahhoz az eszközhöz nyúl, mint a pici startupok. Valljuk be, neki sikerül is megvalósítani (a legtöbb startup, mint pl. a Codie is hiába gyűjtött pénzt, nem tudta legyártani a terméket). És ezzel el is érkeztünk egy érdekes részhez!

Nem a Sony az első, aki nagy cégként hirdeti meg új termékét közösségi finanszírozó kampányban. Ez nekik is költséghatékony. Tehát még mindig áll az a véleményem, hogy itthon is működhetne egy jó közösségi finanszírozó oldal, csak tálalásban kell ügyesnek lenni. Erről itt írtam: Startup kudarcok – Mit csináltak rosszul? – 10. rész: Magyar közösségi finanszírozó oldal, vagy mi… Rocketside.me

Illetve a Minner FB-ján egy posztban is hasonlóról írtam:

$$$$$ Megálmodtam egy új ötletet!!! $$$$
=====!!!Figyelem!!! =========
Jah, nem most keltem, csak most sikerült gép elé …

Közzétette: Minner – 2016. június 5.

Ezért érdemes követni a Minner FB-ját, mert extra tartalmat olvashatsz rajta!

A startup rovatot a Barking közösségi parkoló mobilapplikáció támogatja. Parkolj olcsón, vagy add bérbe a parkolód és keress pénzt! Kattints ide! 

Forrás: TheVerge

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!