A sztárok franchise befektetések mellett a startupok felé kacsintgatnak?

Ashton Kutcherről már jó ideje tudják a startupok, hogy előszeretettel fektet be kezdő vállalkozásokba, ötletekbe. Airbnb, Spotify és a Foursquare… nem is sorolom tovább, milyen cégekbe fektetett már be több száz millió dollárt. Látható tehát, hogy már nem csak franchise üzletek nyitása, jogok vásárlása felé nyitottak a sztárok, hanem startup befektetésekben is gondolkoznak. Lehet a startupoknak is előnyös, hiszen a nevüket adják hozzá…

Kutcher a CNNMoney kérdésre válaszolva elmondta, hogy ő akkor fektet be egy cégbe, ha el tudja képzelni azt, hogy ő ott tudna dolgozni. Most a HR-rel foglalkozó Zenefits startupba fektetett. A Zenefits többek között ingyen adja a bérszámfejtési és egészségbiztosítási, illetve adóbevallás készítő szolgáltatását. A vállalkozás jutalékokból tartja fent magát, sőt profitot termel. Tavaly 20 millió dollár bevétele volt, ebben az évben 100 milliót várnak. Nemcsak Kutcher látja a fantáziát a cégben, például a Fidelity is fektetett a cégbe.

Bevallom eddig nem láttam a fantáziát az ehhez hasonló cégekben. Itthon most figyeltem fel a Riport nevű startupra. Jó lehetőség lehet, mert sokan nem vizsgálják meg a céges adatokat, a könyvelők sem szoktak nagyon foglalkozni vele. KKV-knak főleg jó lehet. Lehet, hogy ebbe az irányba is érdemes fejleszteni?

Még egy kérdés is felvetődök bennem, hogy érdemes a sztárok között keresni befektetőket egy-egy startup ötletre? Igazából is lehetnek üzleti angyalok, arcukat is ingyen adják a céghez…hm elindult egy jó gondolat menet.

Olvasd el a vállalkozás ötlet rovatunkat, egyre több ötlet lesz fent, biztosan találsz olyat, ami felkelti érdeklődésed, vállalkozási kedved. Kattints ide!

Fotó: instagram
Forrás: CNN

 

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!