A sztárok franchise befektetések mellett a startupok felé kacsintgatnak?

Ashton Kutcherről már jó ideje tudják a startupok, hogy előszeretettel fektet be kezdő vállalkozásokba, ötletekbe. Airbnb, Spotify és a Foursquare… nem is sorolom tovább, milyen cégekbe fektetett már be több száz millió dollárt. Látható tehát, hogy már nem csak franchise üzletek nyitása, jogok vásárlása felé nyitottak a sztárok, hanem startup befektetésekben is gondolkoznak. Lehet a startupoknak is előnyös, hiszen a nevüket adják hozzá…

Kutcher a CNNMoney kérdésre válaszolva elmondta, hogy ő akkor fektet be egy cégbe, ha el tudja képzelni azt, hogy ő ott tudna dolgozni. Most a HR-rel foglalkozó Zenefits startupba fektetett. A Zenefits többek között ingyen adja a bérszámfejtési és egészségbiztosítási, illetve adóbevallás készítő szolgáltatását. A vállalkozás jutalékokból tartja fent magát, sőt profitot termel. Tavaly 20 millió dollár bevétele volt, ebben az évben 100 milliót várnak. Nemcsak Kutcher látja a fantáziát a cégben, például a Fidelity is fektetett a cégbe.

Bevallom eddig nem láttam a fantáziát az ehhez hasonló cégekben. Itthon most figyeltem fel a Riport nevű startupra. Jó lehetőség lehet, mert sokan nem vizsgálják meg a céges adatokat, a könyvelők sem szoktak nagyon foglalkozni vele. KKV-knak főleg jó lehet. Lehet, hogy ebbe az irányba is érdemes fejleszteni?

Még egy kérdés is felvetődök bennem, hogy érdemes a sztárok között keresni befektetőket egy-egy startup ötletre? Igazából is lehetnek üzleti angyalok, arcukat is ingyen adják a céghez…hm elindult egy jó gondolat menet.

Olvasd el a vállalkozás ötlet rovatunkat, egyre több ötlet lesz fent, biztosan találsz olyat, ami felkelti érdeklődésed, vállalkozási kedved. Kattints ide!

Fotó: instagram
Forrás: CNN

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!