Álom állásinterjú? Ingyen ebéd, de közben történik a meghallgatás

Egy friss startup (kezdő vállalkozás) érdekes új ötlettel állt elő az állásinterjúk, illetve álláskeresés területén. A Lunchcruit-ot az álláskeresők ingyen használhatják, sőt még ingyen ebédhez is jutnak az állásinterjúkon. A cégek, álláskínálók 200-1000 dollár közötti havidíj ellenében csatlakozhatnak a kezdeményezéshez. Egyre több amerikai nagyvárosban jelenik meg a fent említett startup szolgáltatása.

Tehát, ha álláskereső vagy, kiválasztod a kíván céget, pozíciót. Az álláskínálók előszűrnek, hogy akarnak e veled ebédelni, majd jeleznek, hol és mikor lesz az ebéd. És elindul a “kötetlen” beszélgetés, jobban megismernek téged is, és te is az adott céget.

Mi ebben az új?
Az, hogy picit lazább környezetben történik az első állásinterjú, első találkozás. A HR-esek is sokkal jobban megismerik a jelentkezőt, de sok esetben nem is a HR-es megy az ebédre, hanem az adott részleg vezetője… A Lunchcruit már 2000-nél is több ilyen ebédet szervezett.

Ez az ötlet megvalósítható itthon is?
A válasz igen, főleg a fővárosban lehetnek erre nyitottak a cégek, illetve az éttermek, hiszen belőlük is lehet profitálni.
Egy hátránya van, nem mindenki szeretné, hogy lássák, hogy eszik, nem biztos, hogy a legjobb formánkat hoznánk.

Ez az ötlet is bekerülhetne a Minner vállalkozás ötlet rovatába, ahová naponta egy új könnyen kivitelezhető üzleti ötlet kerül fel. Nézz rá! Lehet, hogy álmaid vállalkozását olvashatod az ötletek között.

Forrás: Lunchcruit, FastCompany
Fotó: sxc.hu

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!